Autoverzekering Citroen Xsara Eenvoudig verzekeringen vergelijken


Een goedkope autoverzekering voor jouw Citroen Xsara vergelijken en afsluiten? Momenteel zijn er tientallen verzekeraars. Denk aan Aegon en niet te vergeten WitGeld.nl. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en moeiteloos online. En dat voel je in je portemonnee. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Xsara? Jouw premie wordt berekend door te kijken naar factoren als positie op de bonusladder, de aanschafwaarde maar ook jouw woonplaats. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Zo vind jij in minder dan 1 minuut de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Citroen Xsara! Let op: wij geven geen advies. Via onze vergelijker kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een verzekeraar uitzoeken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Renault Twizy.

Erkende verzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Snel overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering binnen een half uur.

Vergelijken bespaart geld

Zoek naar een betaalbare verzekering, en bespaar vele euro’s per jaar.

Praktische informatie over het verzekeren van de Citroen Xsara Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Kan dit zomaar? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
In de regel sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Hierna kun je opzeggen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij de verkoop van je auto
Neem je afstand van jouw Citroen Xsara? Dan vervalt het contract. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, kan je dat binnen een paar weken regelen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 categorieënwaarborg types voor jouw vertrouwde Citroen Xsara. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Hoe verhouden deze precies?

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een Xsara verzekeren met een WA polis? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je onverhoopt een ongelukje? Jouw assuradeur betaalt dan kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA + beperkt casco
Deze variant dekt meer dan standaard WA. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade door storm, diefstal, explosie-schade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Kies van natuurlijk All-risk voor Citroen Xsara. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaar Normale WA-polis

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Citroen Xsara. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Via de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Ideaal: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je premie omhoog gaat. Opmerkelijk: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Pechhulp
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, des te meer korting op je autoverzekering. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Een heel jaar schadevrij gereden? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan zul je een trede dalen op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Let op: De protocollen van de bonus/malus-ladder variëren erg per autoverzekeraar.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Claim je vaak schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en betaal je meer premie.
 • Goed om te weten: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Xsara?

De geldende premie voor een Citroen Xsara wijkt erg af per autoverzekeraar. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Je vindt hieronder de meest betekenisvolle elementen.

 • Je woonplaats (8334DI)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • Geschatte kilometrage
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Jouw bonus/malus-positie
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Gebruikstype: Zakelijke en/of privé

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via de vergelijker vergelijk je de meest populaire assuradeurs. Onder andere Aegon, National Academic en SNS. Wij raadplegen alleen maar assuradeurs die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: wij geven geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Alle gevraagde info ingevoerd? Je kunt jouw resultaten voor Citroen rangschikken op hoogste score of laagste prijzen. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Check altijd de voorwaarden van de betreffende organisatie. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering afsluiten bij United Insurance.

autoverzekering Citroen Xsara


Goedkoopste autoverzekering voor Citroen Xsara afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Citroen Xsara. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Vergelijk snel & eenvoudig met deze 7 stappen.

1. Vul het kenteken in (e.g. 4-KLP-32).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (28-09-1965).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Kies de juiste dekking voor Citroen.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Gratis vervangende auto
Unieke schadehulp
Simpel over te sluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Binnen 2 minuten afsluiten
Goede telefonische service

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Unieke Automodus
Supersnel geregeld

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Hoge klantenbeoordeling
Met aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Sociale verzekeraar
Gebruiksvriendelijke website

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Actief sinds 1850
Schade melden via internet

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Unieke extra dekkingen
Voor jong en oud geschikt

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Maandelijks aanpassen
Goede hulp & adviezen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Inzittenden meeverzekeren
Hoge klantbeoordeling

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Schadegarant bedrijven
Hulp bij het afsluiten

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Coöperatieve verzekeraar
14 dagen bedenktijd

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Schade Melden met de App
Diverse modules kiezen


Voordeligste premie van de Citroen Xsara berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de autoverzekering van de Xsara? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een bekende variabele is geboortejaar. Jongeren van 22 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan oudere mensen, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook ligt de premie wat hoger bij een sjieke Citroen Xsara. Assuradeurs kijken ook naar aspecten als postcode (1879KE). De premie in Schoonhoven kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Echt. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (tot en met 7500) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig zijn bepalend. De maandpremie kan dus enorm wisselen. Bereken nu zelf jouw premie. Voer nu je schadevrije jaren, eventuele accessoires, postcode in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Check de Citroen Xsara verzekeringen en sluit online af In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Xsara afsluiten!