Autoverzekering Kia Picanto Kies de verzekering die bij jou pastEen goedkope autoverzekering voor jouw Kia Picanto afsluiten, via internet? Hedendaags heb je een ruime keuze. Populaire aanbieders zijn Promovendum en uiteraard ook OHRA. Vergelijk de beschikbare assuradeurs handig en eenvoudig met onze tool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Picanto ? Het maandbedrag wordt bepaald door onder andere de gewenste dekking, de waarde van je auto en niet te vergeten jouw woonplaats. Vul hierboven de gegevens in. Je vindt dan binnen mum van tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Kia Picanto! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Gebruik je onze vergelijker dan kun je op eigen houtje – uitgaande van jouw situatie – een verzekering bekijken. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Volvo S80.

Meest vertrouwde autoverzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Vlot oversluiten

Sluit een nieuwe verzekering af, binnen een half uur.

Bespaar vele euro's

Zoek naar een betaalbare verzekering, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Kia Picanto Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Wanneer kan dat? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Einde contracttermijn
In het algemeen neem je een verzekering voor een jaar. Hierna kun je het ontbinden. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Doorgaans is dit 1 maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop jij de Kia Picanto? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Let op: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Moet je meer betalen? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je een bedenktijd van 30 dagen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 ordes van dekkingen voor jouw vertrouwde Kia Picanto. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Jullie Picanto verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Maak je schade bij een ander? De verzekering regelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA plus beperkt casco
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Hier kun je ook terecht bij tweezijdige schade, schade door natuurgeweld, diefstal. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Kia Picanto. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook als het je eigen schuld is. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto’s van 10 jaar of ouder Normale WA-polis

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Een basisdekking gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Kia Picanto. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Extra Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting
Sluit je de No-claimbeschermer af? Niet gek: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Noemenswaardig: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp module
De kans op pech is best groot. Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe lager je schadeclaims, des te meer korting op je autoverzekering. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je naar beneden, wat resulteert in een hogere premie.

 • Noemenswaardig: De regels van de bonus/malus-ladder wisselen nogal eens per autoverzekering.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Claim je vaak schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en betaal je extra toeslag.
 • Belangrijk: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd wordt jouw plek negatief aangepast.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Picanto ?

De hoogte van de premies voor een Kia Picanto wisselt erg per assuradeur. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Op deze pagina vind jij de meest invloedrijke componenten.

 • De omgeving waarin je woont (3866ME)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De gewenste dekking
 • Jouw schadeverleden
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Gebruikstype: Bijv. zakelijk of particulier

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via deze website vergelijk je enkele toonaangevende verzekeraars. O.a. Delta Lloyd, OHRA en onder andere Unigarant. Wij checken alleen maar autoverzekeringen die werken met actuele premies en geldige prijzen. Let wel: dit is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je alle details ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Kia sorteren op prijs en klant beoordeling. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Bekijk altijd de actuele premie van de betrokken organisatie. Deze zijn altijd leidend.Op deze website vind je ook info over Informatie over Autoverzekering van Allsecur.

autoverzekering Kia Picanto


Goedkoopste autoverzekering voor Kia Picanto afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Kia Picanto. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (bijv. 9-TXG-80).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (22-10-1988).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel KM verwacht je te rijden per jaar?
6. Kies een dekkings type voor Kia.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Lagere premie bij veilig rijden
Contact via social media

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Binnen 2 minuten afsluiten
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Verrekening met garage
Wa, WA+ of Allrisk

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Duidelijke website
Snel online premie berekenen
Wa, WA+ of Allrisk

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Collectieve insteek
Goede hulp & adviezen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Ouderwets binnenlopen
Schade snel afgehandeld

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Goede polisvoorwaarden
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Optie verkeersrechtsbijstand
Schade melden via internet

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Hoge kwaliteit focus
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Goed Geregeld Pakket
Snel online afsluiten

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Snel schadeherstel
Schade melden via internet

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Gebruiksvriendelijke App
Binnen 10 minuten claimen


Eenvoudig premie van de Kia Picanto berekenen

Wat betaal ik per maand bij verzekeringen voor een Picanto ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een belangrijke variabele is het jaartal van geboorte. Beginnende bestuurders betalen doorgaans meer dan mensen van 28 of ouder, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook is de premie duurder bij een kostbare Kia Picanto. Verzekeraars onderzoeken ook variabelen zoals woonplaats (7054HH). Het tarief in Harkstede wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Kruiningen. Ook het verwachte aantal kilometers (25.001 – 30.000) en de waarde van je auto tellen mee. Het bedrag per maand kan dus enorm wisselen. Check wat voor jou de voordeligste is. Voer nu je aantal kilometers per jaar, postcode, hoofdbestuurder in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Vergelijk alle Kia Picanto verzekeringen en sluit online af In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Picanto afsluiten!