Autoverzekering Kia Sorento Kies de verzekering die bij jou pastEen goedkope autoverzekering voor jouw Kia Sorento vinden en afsluiten? Vandaag de dag zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Bijvoorbeeld Aon Direct en uiteraard ook Ditzo. Vergelijk de bekende autoverzekeraars snel en eenvoudig online. En dat voel je in je portemonnee. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Sorento ? De maandelijkse premie heeft te maken met variabelen als schadehistorie, type auto en bijvoorbeeld demografische gegevens. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. De vergelijker vindt in luttele minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Kia Sorento! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Gebruik je onze vergelijker dan kun je zelfstandig – op basis van jouw gegevens – een polis afsluiten. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Volvo V60.

De beste autoverzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Gelijk oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar binnen een half uur.

Vergelijken = geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Kia Sorento Zoek je aanvullende informatie? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Wanneer kan ik opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
Normaliter duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dat moment kun je opzeggen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Normaliter is dit één maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij de Kia Sorento? dan beëindigt de overeenkomst. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Tip: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Na de informering over de poliswijziging heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Er zijn 3 categorieënbasisdekkingen voor jouw eigen Kia Sorento. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-dekking
Een gebruikte Sorento verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Zo dekt deze vorm ook schade door natuurgeweld, schade door botsing met dieren, diefstal. Een stuk completer dan WA dus .

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Kies van natuurlijk All-risk voor Kia Sorento. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto’s van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) Normale WA-polis

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Kia Sorento. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Extra Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Wees slim: met rechtsbijstand aanvullende dekking heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Korting op No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Iets voor jou? Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je premie omhoog gaat. Interessant: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan ga je naar beneden, en betaal je weer meer premie.

 • Interessant: De voorwaarden van de bonus/malus-trede verschillen nogal per verzekeraar.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan kom je in de malus terecht, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Noemenswaardig: Ook bij een hele kleine schade wordt jouw plek negatief aangepast.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Sorento ?

De hoogte van de premies voor een Kia Sorento verschilt nogal per verzekering. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? In het lijstje hieronder staan de bekendste factoren.

 • Je woonplaats (3755BL)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • De verwachte kilometrage
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • De gewenste dekking
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • De dagwaarde van de auto
 • Aard van het gebruik: Zakelijke en/of privé

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via deze website vergelijk je de meest populaire aanbieders. Bijvoorbeeld Avéro Achmea, ING Bank en ZLM Verzekeringen. Wij raadplegen alleen autoverzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: beschouw dit niet als een advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Alle gegevens ingevoerd? Je kunt de uitkomst zelf voor Kia rangeren op laagste prijs en best beoordeeld. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Check altijd de voorwaarden van de assuradeur. Die informatie is altijd leidend. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Informatie over Autoverzekering van De Nationale.

autoverzekering Kia Sorento


Goedkoopste autoverzekering voor Kia Sorento afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Kia Sorento. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Let op het stappenplan hieronder.

1. Nummerbord invullen (n.b. 80-ZPB-6).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (13-02-1972).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Hoeveel km rijd je per jaar?
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Kia.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Gratis vervangende auto
Lage premie + ledenkorting
Hulp en ondersteuning

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Eigen herstelnetwerk
Jaarlijks opzegbaar

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Veilige AutoModus
Simpel over te sluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Handige WhatsApp-service
Uitgebreid netwerk garages
Helder polisblad

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Eerlijke verzekering
Snel claims indienen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Extra korting op pakketten
Binnen 10 minuten claimen

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
WhatsApp service
Jaarlijks opzegbaar

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Pakketkorting mogelijk
Gemakkelijk opzeggen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Inzittenden meeverzekeren
Hulp en ondersteuning

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Onderdeel van Vivat
Eenvoudige procedures

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
WA, WA+ of All Risk
Diverse modules kiezen

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Voordelig 2e auto verzekeren
Eenvoudige procedures


Voordeligste premie van de Kia Sorento berekenen

Hoe hoog is de premie bij een verzekering voor de Sorento ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een belangrijk aspect is leeftijd. 23-jarigen betalen doorgaans meer dan mensen van 27 of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een recent gekochte Kia Sorento. Assuradeurs overdenken ook o.a. woonplaats (7063LE). Het tarief in Luttenberg wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Landgraaf. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (25.001 tot 30.000) en de dagwaarde van de auto zijn bekende factoren. Het tarief is dus erg persoonlijk. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Geef snel hoofdbestuurder, aantal kilometers per jaar, eventuele accessoires in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Doorzoek Kia Sorento verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Sorento afsluiten!