Autoverzekering Peugeot 208 Kies de verzekering die bij jou pastEen goedkope autoverzekering voor jouw Peugeot 208 vinden en afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Generali en natuurlijk WitGeld.nl. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en probleemloos via autoverzekeringregelen.nl. En dat voel je in je portemonnee. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw 208 ? De assurantiepremie wordt berekend door te kijken naar onder andere dekking, aanvullende modules, privé of zakelijk gebruik en bijvoorbeeld jouw geboortedatum. Vul hierboven de gegevens in. Het systeem zoekt binnen 10 seconden tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Peugeot 208! Belangrijk: dit is geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – met de door jouw ingevoerde data – een verzekering bekijken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Ford C-Max.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Snel overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder met weinig inspanning.

Vergelijken loont

Speur naar een verzekering met laag tarief, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de Peugeot 208 Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Wanneer kan ik opzeggen?

Van plan om over te stappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
Door de bank genomen duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dat moment kun je er vanaf. Neem de opzegtermijn in acht. Meestal is dit 1 maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Verkoop van de auto
Verkoop je de Peugeot 208? Dan vervalt het contract. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Let op: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Na de informering over de poliswijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

We onderscheiden drie varianten van autoverzekeringen voor jouw eigen Peugeot 208. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Hoe verhouden deze precies?

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Zo’n 208 verzekeren met een WA polis? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je onverhoopt een ongelukje? De verzekering regelt dan beschadigingen aan de auto van de ander.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade na blikseminslag, tweezijdige schade, diefstal. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Peugeot 208. Volledig casco is de benaming van deze optie. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouder De instap WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Peugeot 208. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen inzittendenverzekering: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Iets voor jou? Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Goed onthouden: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp dekking
De kans op pech is best groot. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe meer schadevrije jaren, des te minder premie moet je betalen. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. We spreken dan over de no-claimkorting. Claim je schade? Dan ga je een treetje naar beneden, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Opmerkelijk: De spelregels van de bonus/malus regeling wisselen nogal eens per autoverzekering.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan bevind je je in de malus-situatie, en betaal je meer premie.
 • Goed om te weten: Bij elke schade, groot of klein, zak je op de ladder.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn 208 ?

De hoogte van de premies voor een Peugeot 208 verschilt nogal per autoverzekeraar. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Je vindt hieronder de belangrijkste variabelen.

 • Je woonplaats (7863AN)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Hoe je de auto gebruikt: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via de vergelijker vergelijk je bekende organisaties. Neem nou Centraal Beheer, FBTO maar ook WitGeld.nl. Wij raadplegen puur verzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Noemenswaardig: beschouw dit niet als een advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Alle gevraagde info ingevoerd? Je kunt jouw resultaten voor Peugeot ordenen op hoogste score of laagste prijzen. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de gekozen autoverzekeraar. Die informatie is altijd leidend. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering vergelijken Univé.

autoverzekering Peugeot 208


Goedkoopste autoverzekering voor Peugeot 208 afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Peugeot 208. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Voer jouw kenteken in (bijvoorbeeld 77-ZPP-3).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (18-03-1988).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Kies je (aanvullende) dekking voor Peugeot.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Unieke schadehulp
Geld snel op je rekening

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Goede rechtsbijstand
Hulp en ondersteuning

interpolis verzekering

Interpolis

24/7 schade melden
690.000 klanten gingen je voor
Simpele website / account

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Onderdeel van Achmea
Gemiddeld cijfer van 8+
Snel schade melden

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Initiatief van achmea
Schade melden via internet

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Duurzame verzekeraar
Hulp bij het afsluiten

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
WhatsApp service
24/7 schade melden

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Optie verkeersrechtsbijstand
Aanvullende dekking

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
24 uur per dag hulp
Snelle schade afhandeling

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Wegslepen na ongeluk
Handige App

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Optie rechtshulp-verkeer
Gebruiksvriendelijke website

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Schade Melden met de App
Voor jong en oud geschikt


Goedkoopste premie van de Peugeot 208 berekenen

Hoe hoog is de premie bij een verzekering voor de 208 ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een belangrijk aspect is jouw leeftijd. 18-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 26 jaar of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een nieuwe Peugeot 208. Verzekeringen bekijken daarnaast jouw regio (7687LA). Het tarief in Huijbergen kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Schijndel. Ook het verwachte aantal kilometers (20.001 tot 25.000) en zelfs de kleur van je auto zijn bepalend. Het bedrag per maand hangt dus van veel zaken af. Bereken nu jouw maandlasten. Geef nu jouw schadevrije jaren, postcode, gewenste dekking in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Peugeot 208 verzekeringen en vind de goedkoopste In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw 208 afsluiten!