Autoverzekering Renault Grand Scenic Eenvoudig verzekeringen vergelijken

De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Renault Grand Scenic afsluiten, via internet? Tegenwoordig zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Hierbij kun je denken aan Promovendum en niet te vergeten Turien & Co. Vergelijk de bekende autoverzekeraars handig en moeiteloos met onze tool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Grand Scenic? Het premiebedrag wordt berekend door te kijken naar o.a. Wa/Wa+/All-risk, de cataloguswaarde en niet te vergeten jouw geboortedatum. Voer jouw details hierboven in. Zo vind jij supersnel de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Renault Grand Scenic! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. D.m.v. de vergelijkers heb je de mogelijkheid om – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je leest hier ook alles over Autoverzekering Honda Stream.

Erkende autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Vlot oversluiten

Regel jouw nieuwe verzekering met weinig inspanning.

Makkelijk geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en bespaar vele euro’s per jaar.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Renault Grand Scenic Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Wanneer kan ik opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Benieuwd wanneer dat een optie is? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Einde contracttermijn
Gebruikelijk sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dan kun je er vanaf. Neem de opzegtermijn in acht. Veelal is dat een maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Bij overschrijven van auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Renault Grand Scenic? dan beëindigt de overeenkomst. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Vergeet niet: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Ook dan mag je opzeggen. Na wijziging van de polis wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Wij distantiëren drie types autoverzekeringen voor de Renault Grand Scenic. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA-dekking
Een Grand Scenic verzekeren met alleen WA dekking? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je onverhoopt een ongelukje? Jouw assuradeur betaalt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Dit dekt vaak onder andere schade door botsing met dieren, schade door storm, explosie-schade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All Risk (WA volledige casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Renault Grand Scenic. Een andere naam is WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Dus ook door schade door vandalisme. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaarvolledig casco verzekering
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaarBeperkt Casco verzekering (WA+)
Auto’s van 10 jaar of ouderNormale WA-polis

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Renault Grand Scenic. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting beschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Slim: Je kunt dan per jaar een schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Opmerkelijk: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, hoe lager je premie. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan schiet je maandpremie omlaag. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je een treetje naar beneden, wat resulteert in een hogere premie.

 • Let op: De regels van de bonus/malus-regeling verschillen nogal per verzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Is het niet jouw schuld? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Claim je vaak schade? Dan kom je in de malus terecht, en betaal je extra toeslag.
 • Opmerkelijk: Bij elke schade, groot of klein, wordt jouw plek negatief aangepast.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Grand Scenic?

Het maandbedrag voor de Renault Grand Scenic varieert erg per verzekeraar. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Hierna benoemen wij de meest betekenisvolle elementen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (3392IL)
 • Het merk en type van de auto
 • Geschatte kilometrage
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • De basisdekking van de auto
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De dagwaarde van de auto
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via deze website vergelijk je enkele toonaangevende assuradeurs. Zoals De Goudse, nowGo en onder andere Voogd en Voogd. We onderzoeken alleen verzekeraars die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: beschouw dit niet als een advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt jouw resultaten voor Renault sorteren op hoogste score of laagste prijzen. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de betrokken verzekering. Dat zijn de geldende voorwaarden. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Autoverzekering vergelijken nowGo.

autoverzekering Renault Grand Scenic


Goedkoopste autoverzekering voor Renault Grand Scenic afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Renault Grand Scenic. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Bekijk het handige stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (e.g. 3-KBK-07).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (1-06-1990).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Renault.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Tot 30% veilige rijderskorting
Schade melden via internet

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
4 extra zekerheden
Goede telefonische service

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Veilige AutoModus
Wa, WA+ of Allrisk

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Schade in 3 stappen regelen
Handige App

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Collectieve insteek
Handige overstaphulp

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Duurzame verzekeraar
24/7 schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Ook complete pakketten
14 dagen bedenktijd

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Snel online afsluiten
Handige App

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Tot 85% korting
Online klantenservice

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Maximaal 80% korting
Binnen 10 minuten claimen

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Coöperatieve verzekeraar
Schade melden via internet

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
No-claimkorting tot wel 82%
Snel online afsluiten


Voordeligste premie van de Renault Grand Scenic berekenen

Welke kosten komen er kijken bij verzekeringen voor een Grand Scenic? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een belangrijk aspect is hoe oud je bent. Jonge bestuurders moeten rekening houden met hogere lasten dan consumenten met veel ervaring, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een prijzige Renault Grand Scenic. Verzekeraars bekijken daarnaast bijvoorbeeld adresgegevens (3123BN). De maandpremie in Markelo kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Staphorst. Ook het verwachte aantal kilometers (15.001 – 20.000) en de dagwaarde van de auto zijn bepalend. De hoogte van jouw premie hangt dus van veel zaken af. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Voer nu je postcode, schadevrije jaren, geboortedatum in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Renault Grand Scenic verzekeringen en start met geld besparen Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Grand Scenic afsluiten!