Autoverzekering Seat Ibiza Kies de verzekering die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Seat Ibiza bekijken en afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. Bijvoorbeeld Bruns ten Brink en natuurlijk Univé. Vergelijk alle aanbieders handig en moeiteloos via de vergelijkingstool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Ibiza ? Het premiebedrag wordt berekend door te kijken naar o.a. soort dekking, de dagwaarde plus jouw woonplaats. Voer jouw details hierboven in. Het systeem zoekt binnen 10 seconden tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Seat Ibiza! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Via onze vergelijker kun je op eigen houtje – met de door jouw ingevoerde data – een verzekering bekijken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Jeep Wagoneer.

De beste autoverzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Snel overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering zonder veel moeite.

Vergelijken bespaart geld

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Seat Ibiza Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Wanneer kan dat? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Einde contracttermijn
In het algemeen sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dan is overstappen mogelijk. Houd rekening met een opzegtermijn. Doorgaans is dit 1 maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij de Seat Ibiza? dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Handig: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? In dat geval kun je overstappen. Na wijziging van de polis heb je een bedenktijd van 30 dagen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 ordes van garanties voor jouw Seat Ibiza. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA
Jouw Ibiza verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Ben jij onderdeel van een ongeval? Er vindt dan een vergoeding plaats voor de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade aan derden, brandschade, schade door natuurgeweld. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Kies van natuurlijk All-risk voor Seat Ibiza. Een andere naam is WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Goede auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) WA-verzekering

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Seat Ibiza. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Extra Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Door middel van dekking voor aanvullende rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claim korting beschermer
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Een uitkomst: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Neem dit in acht: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp module
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe minder schade je hebt, des te meer korting op je autoverzekering. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan ga je naar beneden, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed om te weten: De voorwaarden van de bonus/malus-trede lopen uiteen per verzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan ga je niet naar beneden.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je meer premie.
 • Neem dit in acht: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zak je op de ladder.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Ibiza ?

De actuele premie voor de Seat Ibiza verschilt nogal per autoverzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Graag noemen we de bekendste elementen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (6632AD)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Geschatte kilometrage
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De basisdekking van de auto
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Het gebruik van de auto: B2B of juist B2C voorwaarden

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je een aantal erkende organisaties. Bijvoorbeeld Allsecur, InShared of bijvoorbeeld Verzekeruzelf.nl. Wij checken uitsluitend autoverzekeraars die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Van belang: beschouw dit niet als een advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Heb je alle details ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Seat ordenen op prijs en klant beoordeling. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betreffende verzekeraar. Dit is de basis van elke verzekering. Op deze website vind je ook info over WA-verzekering United Insurance.

autoverzekering Seat Ibiza


Goedkoopste autoverzekering voor Seat Ibiza afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Seat Ibiza. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Gebruik deze handige stappen.

1. Vul het kenteken in (n.b. 2-KPR-01).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (3-02-1962).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Hoeveel KM verwacht je te rijden per jaar?
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Seat.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Gratis vervangende auto
Aanschafwaardegarantie
Handige overstaphulp

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Eigen herstelnetwerk
Met aanvullende modules

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Altijd verzekerd de weg op
Snelle schade afhandeling

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
4 jaar FOCWA-garantie
Online klantenservice

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Sociale verzekeraar
Verschillende opties

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Eigen risico van slechts €100
Schade snel afgehandeld

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Goede polisvoorwaarden
Snel online afsluiten

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Snel online afsluiten
Handige overstaphulp

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Hoge kwaliteit focus
Contact via social media

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Maximaal 80% korting
Hulp en ondersteuning

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Ook accessoires
Eenvoudig contract / polis

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Gezinsautoregeling
Handige overstaphulp


Eenvoudig premie van de Seat Ibiza berekenen

Hoe hoog is de premie bij verzekeringen voor een Ibiza ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een voorname factor is hoe oud je bent. Jongeren van 22 jaar hebben te maken met een hogere premie dan consumenten met veel ervaring, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook zijn de kosten wat meer bij een kostbare Seat Ibiza. Aanbieders kijken ook naar bijvoorbeeld woongebied (7241BD). Het maandbedrag in Urmond wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Uden. Ook de kilometrage (10.001 – 12.000) en het merk/type auto zijn bepalend. De hoogte van jouw premie is dus erg persoonlijk. Bereken nu jouw maandlasten. Voer onder andere huisnummer, postcode, kenteken in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Zoek alle Seat Ibiza verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Ibiza afsluiten!