Autoverzekering Toyota Prius Vind de verzekeraar die bij jou pastDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Toyota Prius afsluiten, via internet? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. EAG Assuradeuren en niet te vergeten Nationale Nederlanden. Vergelijk alle verzekeraars snel en eenvoudig via autoverzekeringregelen.nl. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Prius ? De maandelijkse premie wordt berekend door te kijken naar o.a. schadevrije jaren, het aantal km’s dat je rijdt en bijvoorbeeld demografische gegevens. Vul hierboven de gegevens in. Dan zoek je binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Toyota Prius! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Via onze vergelijker heb je de mogelijkheid om – met de door jouw ingevoerde data – een aanbieder kiezen. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Zie ook onze informatie over Autoverzekering Mercedes-Benz 240.

Alle populaire verzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Snel overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, in slechts korte tijd.

Vergelijken = geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg jouw te hoge premie gedag.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Toyota Prius Zoek je aanvullende informatie? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Ook van plan om over te stappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Op het einde van contracttermijn
Veelal duurt een autoverzekering 1 jaar. Hierna kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. In het algemeen is dat een maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Verkoop van de auto
Verkoop je de Toyota Prius? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Goed om te weten: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na wijziging van de polis wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Er zijn 3 soorten autoverzekeringen voor jouw vertrouwde Toyota Prius. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA
Jouw Prius verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Maak je onverhoopt een ongelukje? Er vindt dan een vergoeding plaats voor de schade aan de andere auto of personen.

2. WA + beperkt casco
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Zo dekt deze vorm ook schade door natuurgeweld, schade aan derden, schade door botsing met dieren. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Toyota Prius. Volledig casco is de benaming van deze optie. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Voertuigen ouder dan 10 jaar Standaard WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Toyota Prius. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Dankzij de rechtsbijstand aanvullende dekking heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claim korting
Kies je voor de No-claim beschermer?Iets voor jou? Per jaar max. 1 keer schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Opvallend: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe meer schadevrije jaren, des te meer korting op je autoverzekering. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Claim je schade? Dan ga je een treetje naar beneden, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Neem dit in acht: De protocollen van de bonus/malus-trede wijken erg af per assuradeur.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Dan bevind je je in de malus-situatie, en betaal je meer premie.
 • Goed om te weten: Bij elke schade, groot of klein, wordt jouw plek negatief aangepast.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Prius ?

De actuele premie voor de Toyota Prius kan enorm verschillen per verzekering. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Graag noemen we de meest cruciale variabelen.

 • Je postcode / regio (7063LN)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • De leeftijd van de automobilist
 • De gewenste dekking
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Het gebruik van de auto: Privé vs. zakelijk gebruik

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via de vergelijker vergelijk je vertrouwde autoverzekeraars. Zoals De Goudse, nowGo en bijv. ZEKUR. We doorzoeken alleen maar verzekeraars die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Let wel: wij geven geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Alle benodigde velden ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Toyota klasseren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Check altijd de voorwaarden van de betreffende organisatie. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld All risk autoverzekering United Insurance.

autoverzekering Toyota Prius


Goedkoopste autoverzekering voor Toyota Prius afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Toyota Prius. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Dat doe je aan de hand van de volgende stappen.

1. Nummerbord invullen (zoals 3-KBN-68).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (17-02-1967).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Kies je (aanvullende) dekking voor Toyota.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Unieke schadehulp
Handige overstaphulp

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
Korting voor een 2e auto
Gebruiksvriendelijke website

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Niet voorschieten
Snel claims indienen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Hoge klantenbeoordeling
Met aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Ook totaalpakketten
Gemakkelijk opzeggen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Goede verkeersrechtsbijstand
Met aanvullende modules

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Unieke extra dekkingen
Gebruiksvriendelijke website

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Simpele verzekeringskaarten
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
Beoordelingsscore van 7,5+
Eenvoudig uitbreiden

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Goed Geregeld Pakket
Snel schade melden

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Klantbeoordeling 8+
Aanvullende modules

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Hoge no-claim kortingen
Eenvoudig uitbreiden


Snel premie van de Toyota Prius berekenen

Hoe hoog is de premie voor de autoverzekering van de Prius ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een belangrijk aspect is het jaartal van geboorte. 18-jarigen betalen normaal vaak meer dan de meer ervaren automobilisten, met veel schadevrije jaren. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een kostbare Toyota Prius. Aanbieders overdenken ook variabelen zoals adresgegevens (6922DE). De premie in Creil kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Wamel. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (15.001 tot 20.000) en de dagwaarde van de auto zijn bepalend. Het maandelijkse bedrag is dus erg persoonlijk. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Geef snel postcode, hoofdbestuurder, kenteken in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Check de Toyota Prius verzekeringen en start met geld besparen Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Prius afsluiten!