Autoverzekering Volkswagen Golf Vergelijk verzekeringen in 1 minuutDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Volkswagen Golf vinden en afsluiten? Hedendaags is het aanbod enorm. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld ABN AMRO en ook Reaal. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en moeiteloos online. En dat voel je in je portemonnee. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Golf ? De assurantiepremie heeft te maken met factoren als dekking, aanvullende modules, de dagwaarde maar ook de hoofdgebruiker. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Zo vind jij in een paar seconden de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Volkswagen Golf! Goed om te weten: wij geven geen advies. Via onze vergelijker kun je zelfstandig – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekering bekijken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je vindt hier ook info over Autoverzekering Mercedes-Benz MB 100.

De beste autoverzekeringen

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Gelijk oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering zonder veel moeite.

Makkelijk geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en betaal lage prijzen per maand.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Volkswagen Golf Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Van plan om over te stappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Wanneer het contract afloopt
Door de bank genomen neem je een verzekering voor een jaar. Hierna kun je er vanaf. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. In de polisvoorwaarden staat dat duidelijk beschreven.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop je de Volkswagen Golf? Het contract wordt dan gestopt. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Let op: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de maandpremie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? In dat geval kun je overstappen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd kan je dat binnen een paar weken regelen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er zijn 3 categorieënautoverzekeringen voor jouw eigen Volkswagen Golf. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Jouw Golf verzekeren met alleen WA dekking? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Betrokken bij een ongeval? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA plus beperkt casco
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Je kunt een claim indienen voor brandschade, schade na blikseminslag, explosie-schade. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Volkswagen Golf. Volledig casco is de benaming van deze optie. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook als je die zelf veroorzaakt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Goede auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaar Standaard WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Volkswagen Golf. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Dankzij de dekking voor aanvullende rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claim korting beschermer
Sluit je de No-claimbeschermer af? Handig: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Let op: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Extra pechhulp
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. In veel situatie is dat een uitkomst.

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe lager je schadeclaims, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan daal je op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Interessant: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus regeling wisselen nogal eens per verzekering.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, wat de premie zal doen toenemen.
 • Goed om te weten: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal daal je een treetje.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Golf ?

De maandpremie voor de Volkswagen Golf wijkt erg af per autoverzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? De opsomming hierna bevat de meest cruciale elementen.

 • De plaats waar jij woont (1512DH)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • De leeftijd van de automobilist
 • De basisdekking van de auto
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Hoe je de auto gebruikt: Voor bedrijven of personen

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Aan de hand van de tool vergelijk je een aantal erkende assuradeurs. Onder andere AutoWeek, nowGo en Unigarant. Wij raadplegen puur aanbieders die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Goed om te weten: de uitkomst is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Alle gevraagde info ingevoerd? Jij kan alle verzekeraars voor Volkswagen indelen op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betreffende aanbieder. Deze zijn altijd leidend.Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. All risk autoverzekering HEMA.

autoverzekering Volkswagen Golf


Goedkoopste autoverzekering voor Volkswagen Golf afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Volkswagen Golf. Hoe vind je nu de laagste premie? Gebruik deze handige stappen.

1. Kenteken invoeren (e.g. 7-TRH-09).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (11-02-1989).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. De geschatte kilometrage per jaar.
6. Kies de juiste dekking voor Volkswagen.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Lage premie + ledenkorting
Simpel over te sluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
Schade inzittenden
Snel schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Veilige AutoModus
14 dagen bedenktijd

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Uitgebreid netwerk garages
Online schade melden

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Voor het hele gezin
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringDag en nacht contact
Supersnel geregeld

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Ook complete pakketten
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Pechhulp binnenland
Snel schade melden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Interessante pakketkorting
Met aanvullende modules

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Maximaal 80% korting
Hulp bij het afsluiten

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Coöperatieve verzekeraar
Online schade melden

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Afsluiten in 5 snelle stappen
Simpel over te sluiten


Voordeligste premie van de Volkswagen Golf berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor het verzekeren van de Golf ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een invloedrijke factor is jouw leeftijd. Jongeren van 22 jaar hebben te maken met een hogere premie dan consumenten met veel ervaring, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een sjieke Volkswagen Golf. Aanbieders bekijken daarnaast bijvoorbeeld woongebied (4252NB). De hoogte van de polis in Valkenburg kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Westervoort. Ook de kilometrage (12.001 – 15.000) en de waarde van je auto zijn bekende factoren. Het maandelijkse bedrag kan dus enorm wisselen. Ontdek wat jij kunt besparen. Vul vandaag schadevrije jaren, eventuele accessoires, hoofdbestuurder in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Zoek alle Volkswagen Golf verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Golf afsluiten!