Autoverzekering Alkmaar Snel overstappen naar de goedkoopste verzekeringDirect de goedkoopste autoverzekering in Alkmaar bekijken en afsluiten? Momenteel is het aanbod enorm. Bekende voorbeelden zijn ZLM Verzekeringen en VOOROP. Vergelijk ze nu snel en probleemloos met onze tool. En dat voel je in je portemonnee. Via welke partij kan ik het goedkoopste mijn auto verzekeren in Alkmaar? De assurantiepremie wordt berekend door te kijken naar zaken als schadehistorie, de waarde van je auto en jouw leeftijd. Start direct met je gegevens hierboven. De vergelijker vindt binnen mum van tijd het goedkoopste verzekeringskantoor. Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Via onze vergelijker kun je zelf – aan de hand van jouw data – een aanbieder kiezen. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Mitsubishi Colt.

Erkende aanbieders

Verzekeraars uit jouw regio in 1 overzicht.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar in slechts korte tijd.

Makkelijk geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en betaal lage prijzen per maand.

Alles wat je wilt weten over de auto verzekeren in Alkmaar Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
Gemiddeld genomen sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Na het eerste jaar mag je overstappen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gebruikelijk is dat een maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Verkoop van de auto
Je auto verkocht? Dan wordt de polis stopgezet. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Handig: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je 30 dagen de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 types zekerheden die je kunt selecteren. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Hoe verhouden deze precies?

1. WA verzekering Alkmaar
Verzeker je jouw auto met een WA-dekking? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Een botsing met een andere auto? De verzekering regelt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA-plus verzekering Alkmaar
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Hier kun je ook terecht bij schade door storm, schade na blikseminslag, brandschade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering Alkmaar
Wil jij geen enkel risico lopen? Sluit dan een all-risk verzekering af. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

All-risk (WA + volledig casco) Goede auto van 0 – 5 jaar
Casco beperkt (WA plus polis) Auto’s van 6 – 10 jaar
De (verplichte) WA Auto ouder dan 10 jaar

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Een basisdekking gekozen? Kies dan optioneel voor een aanvullende autoverzekering Alkmaar. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. De ongevallenverzekering voor inzittenden: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met een extra aanvulling in rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Bescherm je No-claim
Kies je voor de No-claim beschermer?Praktisch: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Neem dit in acht: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Handig: pechhulp Alkmaar
Pech met je auto? De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe meer schadevrije jaren, des te minder premie moet je betalen. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. De term die daarbij hoort heet no-claimkorting Alkmaar. Heb je wel schade? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Neem dit in acht: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus regeling lopen uiteen per verzekering.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Dan bevind je je in de malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Goed om te weten: Ook bij een hele kleine schade daal je een treetje.

Hoe zit het met de kosten autoverzekering Alkmaar?

De geldende premie in Alkmaar wisselt nogal eens per aanbieder. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Op deze pagina vind jij de meest cruciale componenten.

 • Je woonplaats (1391IL)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • Dekking + aanvullende modules
 • Aantal schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Het gebruik van de auto: Business of privé

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via de vergelijker vergelijk je een aantal erkende verzekeraars. Bijvoorbeeld Allianz, Lancyr of bijvoorbeeld Unigarant. Wij controleren alleen maar autoverzekeraars waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Goed onthouden: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Alle gevraagde info ingevoerd? Je kunt jouw resultaten voor Alkmaar verzekeringen classificeren op laagste prijs en best beoordeeld. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de gekozen verzekeraar. Dat is de meest actuele bron van informatie. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Autoverzekering ZEKUR.

autoverzekering Alkmaar


Goedkoopste autoverzekering in Alkmaar afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de ‘voordeligste autoverzekering Alkmaar. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Volg dan de volgende instructies.

1. Nummerbord invullen (n.b. HX-633-T).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (26-08-1976).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking.
7. Sorteer de goedkoopste autoverzekeraar uit Alkmaar op laagste prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Tot 30% veilige rijderskorting
Diverse modules kiezen

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Eigen herstelnetwerk
Snel online afsluiten

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Ruime keuze uit garages
Contact via social media

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Dag & nacht schadehulp
Geld snel op je rekening

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Snelle reactietermijnen
Supersnel geregeld

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Duurzame verzekeraar
14 dagen bedenktijd

allsecur verzekering

Allsecur

€ 0,- Eigen risico
Score: beoordeeld met 8+
Hoge klantbeoordeling

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Pechhulp binnenland
Simpele website / account

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Eigen vast aanspreekpunt
Beoordelingsscore van 7,5+
Gebruiksvriendelijke website

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Wegslepen na ongeluk
Verschillende opties

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Coöperatieve verzekeraar
Handige App

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Gezinsautoregeling
Snel claims indienen


Snel verzekeringspremie in Alkmaar vergelijken voor alle modellen

Hoe hoog is de premie aan de autoverzekeringsmaatschappij Alkmaar? Dat hangt van een aantal zaken af. Een betekenisvolle variabele is geboortedatum. 23-jarigen betalen normaal vaak meer dan de mensen van 26 jaar of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook is de premie duurder bij een dure auto uit Alkmaar. Verzekeraars houden ook rekening met bijvoorbeeld postcode (3232JI). De maandpremie in Zaltbommel is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Anjum. Ook het geschatte aantal km’s (t/m 7.500) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig worden meegenomen. Het bedrag per maand is dus voor iedereen verschillend. Check wat voor jou de voordeligste is. Voer o.a. postcode, geboortedatum, kenteken in, en je weet het in 2 minuten.

Check de verzekeraars in Alkmaar en sluit online af Binnen no-time een voordelige autoverzekering afsluiten!