Autoverzekering Audi Q5 Autoverzekeringen vergelijken in 2 minuten


De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Audi Q5 vergelijken en afsluiten? Momenteel is het aanbod enorm. Hierbij kun je denken aan Fairzekering en OHRA. Vergelijk de bekende autoverzekeraars handig en gemakkelijk via autoverzekeringregelen.nl. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Q5? De maandelijkse premie heeft te maken met o.a. type dekking, de dagwaarde en niet te vergeten jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Dan zoek je binnen een paar minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Audi Q5! Let op: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker heb je de mogelijkheid om – aan de hand van jouw data – een aanbieder kiezen. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Nissan 100NX.

De beste verzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Snel overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar in slechts korte tijd.

Makkelijk geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Handige informatie over het verzekeren van de Audi Q5 Zoek je aanvullende informatie? Lees hieronder onze handige FAQ.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil je overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Einde contracttermijn
Dikwijls is de duur van een polis ongeveer één jaar. Hierna kun je er vanaf. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij jouw Audi Q5? Dan wordt de polis stopgezet. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Goed om te weten: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na wijziging van de polis kan je dat binnen een paar weken regelen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er zijn 3 ordes van dekkingen voor de Audi Q5. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
De Q5 verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Dus rijd je tegen een andere auto aan? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA plus beperkt casco
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Zo dekt deze vorm ook schade aan derden, schade door natuurgeweld, schade na blikseminslag. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Audi Q5. Een andere naam is WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Dus ook door schade door vandalisme. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Voertuigen ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Audi Q5. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Met een aanvullende verzekering voor rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. Bescherm je No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Niet gek: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Let op: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp dekking
Pech met je auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe minder schade je hebt, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Een jaar zonder schade gereden? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Dit heet ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan daal je op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Let op: De protocollen van de bonus/malus ladder variëren erg per aanbieder.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en betaal je extra toeslag.
 • Goed onthouden: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd wordt jouw plek negatief aangepast.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Q5?

De geldende premie voor een Audi Q5 wisselt erg per verzekeraar. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? In het lijstje hieronder staan de voornaamste variabelen.

 • Je postcode / regio (2869GL)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De basisdekking van de auto
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Aard van het gebruik: Business of privé

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via onze tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeringen. Onder andere EAG Assuradeuren, Roxo en VOOROP. Wij raadplegen uitsluitend autoverzekeringen waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Belangrijk: de uitkomst is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Heb je alle details ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Audi filteren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Check altijd de voorwaarden van de aangaande autoverzekering. Deze zijn altijd leidend.Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Autoverzekering SNS.

autoverzekering Audi Q5


Goedkoopste autoverzekering voor Audi Q5 afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Audi Q5. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Bekijk het handige stappenplan.

1. Vul het kenteken in (bijv. 3-KPB-02).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (3-04-1973).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies het type dekking voor Audi.
7. Orden de uitkomst op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Interessante ledenkorting
Binnen 10 minuten claimen

ditzo verzekering

Ditzo

Een A.S.R product
Goede pechhulpdekking
Hulp en ondersteuning

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Ruime keuze uit garages
Goede hulp & adviezen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Hoge klantenbeoordeling
Online klantenservice

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Initiatief van achmea
Online klantenservice

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Dag en nacht contact
Met aanvullende modules

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
WhatsApp service
Handige overstaphulp

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Pechhulp buitenland
Eenvoudig contract / polis

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Eigen vast aanspreekpunt
Hoge kwaliteit focus
Hulp bij het afsluiten

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Onderdeel van Vivat
14 dagen bedenktijd

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Ook zakelijke klanten
Wa, WA+ of Allrisk

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
No-claimkorting tot wel 82%
Hoge klantbeoordeling


Eenvoudig premie van de Audi Q5 berekenen

Welke kosten komen er kijken m.b.t. de verzekering van mijn Q5? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een bekende factor is geboortejaar. Jongeren van 19 jaar hebben te maken met een hogere premie dan ervaren bestuurders, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een prijzige Audi Q5. Aanbieders houden ook rekening met factoren als woonplaats (2123CD). De premie in Renesse is anders dan een Autoverzekering Axel. Ook de kilometrage (tot en met 7500) en het gebruik van de auto worden meegenomen. De maandpremie kan dus enorm wisselen. Check wat voor jou de voordeligste is. Vul vandaag gewenste dekking, kenteken, geboortedatum in, en je weet het in 2 minuten.

Bekijk alle Audi Q5 verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Q5 afsluiten!