Autoverzekering Citroen XM Kies de verzekering die bij jou past


Online de goedkoopste autoverzekering voor jouw Citroen XM afsluiten? Hedendaags bestaan er een hoop autoverzekeraars. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld Kilometerverzekering en natuurlijk OHRA. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vliegensvlug en eenvoudig via autoverzekeringregelen.nl. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de XM? De maandelijkse premie wordt bepaald door onder andere schadevrije jaren, de cataloguswaarde maar ook jouw regio. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je vindt dan binnen mum van tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Citroen XM! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Door het gebruik van vergelijkers kun je zelf – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Renault Twingo.

Alle toonaangevende autoverzekeringen

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Vlug overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, zonder veel moeite.

Vergelijken bespaart geld

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Citroen XM Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Vaak sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Hierna kun je er vanaf. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Meestal is dit 1 maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij een kenteken overschrijving
Neem je afstand van jouw Citroen XM? dan beëindigt de overeenkomst. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Vergeet niet: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de premie verhoogd? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welk type dekking past bij mij?

Wij maken onderscheid tussen drie types verzekeringen voor de Citroen XM. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-dekking
Zo’n XM verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je schade bij een ander? Jouw assuradeur betaalt dan kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA + beperkt casco
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Dit dekt vaak onder andere tweezijdige schade, explosie-schade, schade aan derden. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Kies van natuurlijk All-risk voor Citroen XM. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Citroen XM. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Via de aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Korting op No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Ideaal: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Noemenswaardig: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp
Sta je met pech langs de weg? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Zo heb je maximale zekerheid.

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe langer zonder schade, hoe lager je premie. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan schiet je maandpremie omlaag. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Heb je een ongelukje gehad? Dan daal je op de ladder, wat resulteert in een hogere premie.

 • Feit: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling wisselen nogal eens per verzekering.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dat betekent een malus-situatie, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Feit: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de XM?

De premie voor de Citroen XM loopt uiteen per aanbieder. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Je vindt hieronder de bekendste variabelen.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (9101LB)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van het object
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je enkele toonaangevende verzekeringen. Bijvoorbeeld Bruns ten Brink, Reaal en bijv. VOOROP. Wij checken slechts autoverzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Goed onthouden: beschouw dit niet als een advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle gevraagde info ingevoerd? Jij kan alle verzekeraars voor Citroen ordenen op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de betrokken autoverzekeraar. Dat is de meest actuele bron van informatie. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering afsluiten bij Unigarant.

autoverzekering Citroen XM


Goedkoopste autoverzekering voor Citroen XM afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Citroen XM. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Kenteken invoeren (zoals 6-XVN-03).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (12-02-1983).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel KM verwacht je te rijden per jaar?
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Citroen.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Tot 30% veilige rijderskorting
Hulp bij overstappen

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Faire schadeafhandeling
Eenvoudig uitbreiden

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Verrekening met garage
Jaarlijks opzegbaar

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Hoge klantenbeoordeling
Online schade melden

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Snelle reactietermijnen
Binnen 10 minuten claimen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Actief sinds 1850
Wa, WA+ of Allrisk

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
WhatsApp service
Snel schade melden

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Maandelijks aanpassen
Handige overstaphulp

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Tot 85% korting
Helder polisblad

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Maximaal 80% korting
Simpele website / account

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Ook zakelijke klanten
Duidelijke voorwaarden

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Voordelig 2e auto verzekeren
Duidelijke voorwaarden


Snel premie van de Citroen XM berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor het verzekeren van de XM? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een betekenisvol aspect is geboortedatum. 18-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan ervaren bestuurders, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook ligt de premie wat hoger bij een nieuwe Citroen XM. Verzekeringen houden ook rekening met o.a. woonplaats (2485EM). De premie in Anna Paulowna kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Dwingeloo. Ook de kilometrage (meer dan 30.001) en het gebruik van de auto zijn bekende factoren. Het tarief is dus voor iedereen verschillend. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Geef snel postcode, aantal kilometers per jaar, hoofdbestuurder in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Doorzoek Citroen XM verzekeringen en sluit online af Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw XM afsluiten!