Autoverzekering Renault Twingo Autoverzekeringen vergelijken in 2 minuten

Online de goedkoopste autoverzekering voor jouw Renault Twingo bekijken en afsluiten? Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars. Toonaangevende partijen zijn o.a. Aegon en niet te vergeten United Insurance. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en eenvoudig met onze tool. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Twingo ? De maandelijkse premie heeft te maken met bijv. type dekking, de waarde van je auto maar ook de hoofdgebruiker. Start direct met je gegevens hierboven. Je vindt dan in luttele minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Renault Twingo! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Gebruik je onze vergelijker dan kun je op eigen houtje – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar uitzoeken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Hyundai IX35.

Alle populaire verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Snel overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering zonder veel moeite.

Makkelijk geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Handige informatie over het verzekeren van de Renault Twingo Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Wanneer kan ik opzeggen?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Contractvervaldatum
Vaak heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan is overstappen mogelijk. Neem de opzegtermijn in acht. Vaak is dit 1 maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Bij een kenteken overschrijving
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Renault Twingo? Dan wordt de polis stopgezet. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Tip: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

WA of All Risk?

We onderscheiden drie varianten van waarborg types voor de Renault Twingo. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-verzekering
Een Twingo verzekeren met alleen WA dekking? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Ben jij onderdeel van een ongeval? Dan betaalt jouw verzekeraar schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. WA + beperkt casco
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Dit dekt vaak onder andere schade door natuurgeweld, schade door botsing met dieren, diefstal. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Renault Twingo. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Ook als het je eigen schuld is. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaarAll-risk (WA + volledig casco)
Auto’s van 6 – 10 jaarCasco beperkt (WA plus polis)
Verouderde van 10 jaar of ouderDe (verplichte) WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Renault Twingo. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de extra aanvulling in rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Het is het overwegen waard: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Noemenswaardig: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp
De kans op pech is best groot. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe minder schade je hebt, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. We spreken dan over de no-claimkorting. Claim je schade? Je positie op de ladder daalt dan, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed om te weten: De regels van de bonus/malus-regeling lopen uiteen per aanbieder.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Die malus situatie geeft geen recht op korting, wat de premie zal doen toenemen.
 • Let op: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal wordt jouw plek negatief aangepast.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Twingo ?

De maandpremie voor de Renault Twingo wisselt erg per assuradeur. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Hieronder vind je de bekendste factoren.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (6121NE)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • De leeftijd van de automobilist
 • De basisdekking van de auto
 • Aantal schadevrije jaren
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Aard van het gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via deze website vergelijk je de meest populaire verzekeraars. Zoals Delta Lloyd, nowGo of bijvoorbeeld Unigarant. We onderzoeken slechts organisaties die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Feit: de uitkomst is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Renault ordenen op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de aangaande verzekering. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Op deze website vind je ook info over WA-verzekering Inshared.

autoverzekering Renault Twingo


Goedkoopste autoverzekering voor Renault Twingo afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Renault Twingo. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Dat doe je aan de hand van de volgende stappen.

1. Voer jouw kenteken in (bijv. 6-TVK-62).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (18-10-1971).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies voor WA, WA+ of Allrisk voor Renault.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Lage premie + ledenkorting
Jaarlijks opzegbaar

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
Eigen herstelnetwerk
Eenvoudig contract / polis

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
690.000 klanten gingen je voor
Handige overstaphulp

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Snel online premie berekenen
Eenvoudig contract / polis

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Voor het hele gezin
Snelle schade afhandeling

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Geen poliskosten
Gebruiksvriendelijke website

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Snel schade melden

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Pechhulp binnenland
14 dagen bedenktijd

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Tot 85% korting
Diverse modules kiezen

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Goed Geregeld Pakket
Schade melden via internet

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Service in de winkel
Snel schade melden

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Gezinsautoregeling
Schade melden via internet


Online premie van mijn Renault Twingo berekenen

Wat is de hoogte van de premie m.b.t. de verzekering van mijn Twingo ? Dat hangt van een aantal zaken af. Een voornaam aspect is hoe oud je bent. Jongeren van 22 jaar hebben te maken met een hogere premie dan ervaren bestuurders, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook betaal je meer bij een jonge Renault Twingo. Verzekeraars overdenken ook aspecten als postcodegebied (8068FH). Het tarief in Scharnegoutum kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Surhuisterveen. Ook het geschatte aantal km’s (15.001 – 20.000) en wie de hoofdbestuurder is zijn bekende factoren. De hoogte van jouw premie hangt dus van veel zaken af. Bereken nu zelf jouw premie. Vul onder andere geboortedatum, huisnummer, gewenste dekking in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Bekijk alle Renault Twingo verzekeringen en bespaar vandaag nog Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Twingo afsluiten!