WA autoverzekering Vergelijk en vind de goedkoopste WA autoverzekering


Wat is een WA autoverzekering?
De WA Autoverzekering is wettelijk verplicht in Nederland. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid van de eigenaar en van de bestuurder van de auto voor veroorzaakte schade aan derden. Naast WA dekking wordt ook de Beperkt Casco en de All-risk aangeboden, zie ook de begrippen “Beperkt-Casco” en “All-risk“.

Welke dekking kan ik het beste kiezen?
Over het algemeen word u aangeraden om auto’s ouder dan acht jaar te uitsluitend met een WA autoverzekering te verzekeren. Het is vaak niet rendabel genoeg om uw auto met beperkt casco (WA+) of all risk te verzekeren. U betaalt dan een hoge premie en de uitkering bij diefstal of schade is vaak beperkt.

Wat dekt een WA autoverzekering allemaal?
Een WA autoverzekering dekt uitsluitend schade die u met uw auto aan derde en hun bezittingen aanbrengt. De Wa autoverzekering moet aan de wettelijk eisen voldoen en een dekking hebben van minimaal 2 miljoen euro. Wanneer u schade heeft aan uw auto of bezittingen als gevolg van een aanrijding waarbij u de schuldige bent, vergoed de verzekeraar niets. Het is altijd raadzaam om te overwegen of een WA, WA + beperkt casco of all risk autoverzekering voor u de moeite waard is. De extra premie die u moet betalen kan u in sommige gevallen beter opzij zetten om eventuele afschrijving op te vangen.