Autoverzekering Dodge Caliber Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenDe goedkoopste autoverzekering voor de Dodge Caliber afsluiten, via internet? Momenteel is het aanbod enorm. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. Aegon en uiteraard ook United Insurance. Vergelijk ze nu handig en probleemloos online. Dat bespaart je een hoop geld! Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Caliber? De assurantiepremie heeft te maken met variabelen als de gewenste dekking, het aantal km’s dat je rijdt en demografische gegevens. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je achterhaalt binnen een paar minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Dodge Caliber! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Met de vergelijkingsmodule kun je – op basis van jouw gegevens – een verzekering bekijken. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Seat Toledo.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Nu oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering binnen een half uur.

Vergelijken loont

Sluit de voordeligste verzekering af, en bespaar vele euro’s per jaar.

Handige informatie over het verzekeren van de Dodge Caliber Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Van plan om over te stappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Wanneer kan dat? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Wanneer het contract afloopt
Gemiddeld genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Na het eerste jaar kun je er vanaf. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop jij jouw Dodge Caliber? Het contract wordt dan gestopt. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Vergeet niet: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Moet je meer betalen? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 verschillende soorten basisdekkingen voor jouw eigen Dodge Caliber. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een Caliber verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Een botsing met een andere auto? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Hier kun je ook terecht bij schade door natuurgeweld, schade aan derden, tweezijdige schade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Dodge Caliber. Volledig casco is de benaming van deze optie. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) De (verplichte) WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Dodge Caliber. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Door middel van aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. Korting op No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Slim: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Neem dit in acht: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp
Sta je met pech langs de weg? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Met een goed gevoel de weg op!

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe minder schade je hebt, hoe lager je premie. Zo werkt de bonus-malus ladder: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Dit heet ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, en betaal je weer meer premie.

 • Let op: De regels van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per verzekeraar.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan daal je niet op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Dat betekent een malus-situatie, en betaal je extra toeslag.
 • Interessant: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Caliber?

De hoogte van de premies voor een Dodge Caliber kan enorm verschillen per autoverzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Op deze pagina vind jij de meest cruciale factoren.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (1014IG)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De basisdekking van de auto
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Aard van het gebruik: Voor bedrijven of personen

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Aan de hand van de tool vergelijk je bekende verzekeringen. Voorbeelden zijn Aegon, Interpolis en bijv. Verzekeruzelf.nl. Wij vergelijken uitsluitend assuradeurs die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Goed om te weten: beschouw dit niet als een advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

De gevraagde gegevens ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Dodge rangeren op laagste prijs en best beoordeeld. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Bekijk altijd de actuele premie van de aangaande autoverzekeraar. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Auto verzekeren bij ABN AMRO.

autoverzekering Dodge Caliber


Goedkoopste autoverzekering voor Dodge Caliber afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Dodge Caliber. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Bekijk het handige stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (n.b. 80-ZPB-6).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (22-12-1994).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Kies het type dekking voor Dodge.
7. Filter de verzekeraars op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Lage premie + ledenkorting
Helder polisblad

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Goede rechtsbijstand
Jaarlijks opzegbaar

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Handige tips & tricks
Goede telefonische service

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Schade in 3 stappen regelen
24/7 schade melden

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Sociale verzekeraar
Wa, WA+ of Allrisk

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Goede verkeersrechtsbijstand
Online klantenservice

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Snel online afsluiten

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Simpele verzekeringskaarten
Schade melden via internet

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Schade door rook en brand
Wa, WA+ of Allrisk

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
WA , WA+ & Volledig Casco
Goede telefonische service

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Service in de winkel
Hulp bij overstappen

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
Gebruiksvriendelijke App
Verschillende opties


Voordeligste premie van de Dodge Caliber berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn Caliber? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een belangrijke factor is geboortedatum. 20-jarigen betalen normaal vaak meer dan de mensen van 27 of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een jonge Dodge Caliber. Assuradeurs analyseren verder ook variabelen zoals woongebied (4583EC). Het tarief in Zoutkamp kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Esch. Ook de kilometrage (25.001 – 30.000) en natuurlijk de dekking zijn bekende factoren. Het bedrag per maand is dus voor iedereen verschillend. Ontdek wat jij kunt besparen. Geef snel geboortedatum, kenteken, postcode in, en je weet het in 2 minuten.

Vergelijk alle Dodge Caliber verzekeringen en stap over In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Caliber afsluiten!