ABN AMRO Autoverzekering Gemakkelijk een goedkope autoverzekering afsluiten

ABN AMRO is niet alleen een van de grootste banken van ons land, het biedt ook een zeer degelijke en erkende autoverzekering. De ABN AMRO autoverzekering stel je helemaal zelf samen. Je kiest zelf een basisdekking en optioneel een aantal aanvullende modules. Online heb je jouw polis in minder dan 2 minuten geregeld. Op deze pagina vind je meer informatie over de verzekering. Wat zijn de voordelen? Hoe scoort de polis en maandpremie ten opzichte van andere bekende verzekeraars? En hoe zit het met de verschillende soort dekkingen? Je kunt het hier allemaal gemakkelijk teruglezen.

 • 5 sterren van Moneyview
 • Tijdelijk €50,00 cadeau met het klantprogramma &meer
 • Aantrekkelijke kortingen bij het afsluiten van meerdere verzekeringen (pakketkorting)
 • Een hulpdienst die 24/7 tot jouw beschikking staat
 • Eenvoudig online afsluiten + online schade melden

ABN AMRO verzekering vergelijken

Een vaak gestelde vraag is: is deze verzekering een polis die bij mij en mijn situatie past? De ABN AMRO verzekering vergelijken is geen eenvoudige opgave. De maandelijkse premie is namelijk voor iedereen anders. Hoe dat komt? Verzekeraars berekenen de premie met een heel ingewikkelde formule. Belangrijk hierin zijn jouw type auto (wat is de aanschafwaarde van jouw auto?), jouw woonplaats (woon je in een drukke stad of juist op het platte land) en het aantal schadevrije jaren (ben je een brokkenpiloot of heb je zelden schade). Op basis van deze informatie kun je een actuele premie berekenen en kun je pas goed zeggen of de autoverzekering van de ABN AMRO iets voor jou is.

Direct vergelijken? Vul dan jouw kenteken, postcode, huisnummer en geboortedatum in het formulier hierboven in. Ons systeem berekent dan meteen welke verzekering voor jou het goedkoopste is. En op basis hiervan kun je dus zelf kijken of ABN een interessante premie te bieden heeft of niet.

Dekkingen

Zoals bij de meeste verzekeraars heb je de keuze uit 3 basisdekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Deze laatste optie wordt ook wel Allrisk genoemd. Hieronder vind je per type dekking wat meer praktische informatie

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Met de WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. De tegenpartij krijgt bij materiële schade maximaal € 2,5 miljoen vergoed. Bij letselschade is de uitkering maximaal € 5,6 miljoen. Ook inzittenden kunnen aanspraak maken op de letseluitkering. De WA-verzekering bestaat uit:

 • Wettelijke aansprakelijkheid.
 • Aansprakelijkheid voor schade door een caravan of aanhanger aan uw auto.
 • Vergoeding van kosten van hulpverlening na een ongeluk in binnen- of buitenland.

WA + Beperkt Casco
Deze verzekering is hetzelfde als de WA-verzekering, maar biedt extra:

 • Schade aan uw eigen auto is verzekerd bij diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en botsingen met dieren.
 • Accessoires die niet door de fabriek zijn geplaatst zijn verzekerd tot € 750,-.
 • Bij diefstal van de auto verliest u geen no-claimkorting.
 • Bij diefstal van de auto regelt ABN AMRO een vervangende auto voor u. U kunt in plaats daarvan ook kiezen voor een uitkering van € 12,50 per dag, voor maximaal 20 dagen.
 • Tijdens reparatie van uw auto kunt u maximaal 25 dagen een vervangende auto krijgen. Is uw auto total loss? Dan krijgt u maximaal 5 dagen een vervangende auto.

De vergoeding bij total loss is afhankelijk van de leeftijd van uw auto:
– Tot 1 jaar: vergoeding van de nieuwwaarde.
– Tussen 1 en 3 jaar: vergoeding van een deel van de oorspronkelijke nieuwwaarde (dit geldt niet voor accessoires).
– Ouder dan 3 jaar: vergoeding van de dagwaarde.

WA + Volledig Casco (All Risk)
Deze verzekering is hetzelfde als de WA + Beperkt Casco, maar u bent nu ook verzekerd voor uw eigen schade. Ook als u het uw schuld is. Een veel gekozen optie voor jonge auto’s van 0 – 5 jaar oud.

Aanvullende dekking
Net als veel andere maatschappijen biedt ABN AMRO verzekeringen een aantal handige aanvullende verzekeringen. Het gaat hier om de schadeverzekering voor inzittenden, de autorechtsbijstand (voor juridische hulp bij een conflict), een vervangende auto binnen 2 uur (Pechhulp Nederland / Buitenland + Mobiliteitsservice) en de modulde verlengde aanschafwaarde. Met behulp van deze aanvullende (optionele) modules kun je jouw autoverzekering bij ABN AMRO dus helemaal inrichten zoals jij dat wil.

 


abn-amro-verzekeringVerzeker je auto o.a. in Wierden, Schijndel, Nuenen, Putten, Loon op Zand, Aalsmeer, Goirle, Voorschoten, Losser en Lisse. Bekijk ook deze verzekeraar: ASR.