Autoverzekering Fiat Idea Eenvoudig verzekeringen vergelijkenOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Fiat Idea afsluiten? Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars. O.a. HEMA en natuurlijk Interpolis. Vergelijk de bekende autoverzekeraars snel en zonder moeite met onze tool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Idea ? Het premiebedrag wordt bepaald door factoren als aantal opgebouwde jaren zonder schade, de waarde van je auto maar ook jouw leeftijd. Start direct met je gegevens hierboven. Het systeem zoekt in minder dan 1 minuut de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Fiat Idea! Belangrijk: dit is geen advies. D.m.v. de vergelijkers heb je de mogelijkheid om – gebaseerd op jouw gegevens- een aanbieder kiezen. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Subaru Levorg.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Vlug overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar met weinig inspanning.

Vergelijken bespaart geld

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en bespaar vele euro’s per jaar.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Fiat Idea Zoek je aanvullende informatie? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Wanneer het contract afloopt
Meestal neem je een verzekering voor een jaar. Daarna is overstappen mogelijk. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Veelal is dat een maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Verkoop van de auto
Neem je afstand van jouw Fiat Idea? dan beëindigt de overeenkomst. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Goed om te weten: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Ook dan mag je opzeggen. Na wijziging van de polis wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er zijn 3 ordes van verzekeringen voor de Fiat Idea. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA-dekking
Een nieuwe Idea verzekeren met een WA polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Maak je schade bij een ander? De verzekering regelt dan de schade aan de andere auto of personen.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. WA+ dekt ook o.a. schade aan derden, schade door storm, diefstal. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA + volledig casco (all risk)
Goed verzekerd met de auto op pad? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Fiat Idea. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Dus ook door schade door vandalisme. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Goede auto van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Verouderde van 10 jaar of ouder WA-verzekering

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Fiat Idea. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen-inzittendenverzekering: Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met extra aanvulling in rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claimbeschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Een uitkomst: Elk jaar een keer schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Let op: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Pechhulp module
De kans op pech is best groot. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of er wordt vervangend vervoer geregeld. In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Feit: De voorwaarden van de bonus/malus ladder lopen uiteen per autoverzekering.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim je vaak schade? Dat betekent een malus-situatie, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Let op: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat kost de verzekering van mijn Idea ?

Het maandbedrag voor de Fiat Idea verschilt nogal per verzekering. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Hieronder vind je de voornaamste onderdelen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (8959LL)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De basisdekking van de auto
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De cataloguswaarde van het object
 • Aard van het gebruik: Zakelijke en/of privé

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via onze tool vergelijk je de meest populaire autoverzekeraars. Bijvoorbeeld Bovag, Reaal plus ZLM Verzekeringen. Wij controleren alleen maar aanbieders die werken met actuele premies en geldige prijzen. Neem dit in acht: de uitkomst is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

De velden ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Fiat klasseren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de betrokken aanbieder. Dat is de meest actuele bron van informatie. Op deze website vind je ook info over Auto verzekeren bij ZEKUR.

autoverzekering Fiat Idea


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Idea afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Fiat Idea. Hoe vind je nu de laagste premie? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Nummerbord invullen (n.b. KF-228-K).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (6-06-1989).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Kies het type dekking voor Fiat.
7. Filter de verzekeraars op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Aanschafwaardegarantie
Eenvoudige procedures

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
4 extra zekerheden
Schade snel afgehandeld

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Unieke Automodus
Binnen 10 minuten claimen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Snel online premie berekenen
Simpel over te sluiten

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Sociale verzekeraar
14 dagen bedenktijd

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Actief sinds 1850
Contact via social media

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Winnaar van vele prijzen
Hulp bij het afsluiten

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Maandelijks aanpassen
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Hoge kwaliteit focus
Contact via social media

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Pakketkorting mogelijk
Online account

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Ook accessoires
Eenvoudig uitbreiden

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
No-claimkorting tot wel 82%
Gebruiksvriendelijke website


Goedkoopste premie van de Fiat Idea berekenen

Hoe hoog is de premie bij een verzekering voor de Idea ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een bekend aspect is; hoe oud je bent. 21-jarigen betalen doorgaans meer dan ervaren bestuurders, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook is de premie duurder bij een kostbare Fiat Idea. Aanbieders onderzoeken ook variabelen zoals woonplaats (2319NE). Het maandbedrag in Biddinghuizen kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Grave. Ook de kilometrage (25.001 tot 30.000) en natuurlijk de dekking tellen mee. Het bedrag per maand is dus niet zomaar te noemen. Bereken nu jouw maandlasten. Voer o.a. huisnummer, eventuele accessoires, postcode in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Check de Fiat Idea verzekeringen en vind de goedkoopste In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Idea afsluiten!