Autoverzekering Kia Rio Vind de verzekeraar die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Kia Rio afsluiten, via internet? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld InShared en niet te vergeten VKG. Vergelijk alle aanbieders vliegensvlug en moeiteloos met onze tool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Rio ? Jouw premie wordt bepaald door bijvoorbeeld type dekking, de dagwaarde en jouw woonplaats. Voer jouw details hierboven in. Je achterhaalt binnen mum van tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Kia Rio! Goed om te weten: wij geven geen advies. Met de vergelijkingsmodule kun je zelfstandig – op basis van jouw gegevens – een aanbieder kiezen. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je vindt hier ook info over Autoverzekering Volvo V40.

Alle populaire autoverzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Snel overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering in slechts korte tijd.

Makkelijk geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Praktische informatie over het verzekeren van de Kia Rio Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Lees hieronder onze handige FAQ.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Ga je overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan dit zomaar? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
Meestal duurt een autoverzekering 1 jaar. Daarna mag je overstappen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop jij jouw Kia Rio? Dan vervalt het contract. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Tip: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de maandpremie verhoogd? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd kan je dat binnen een paar weken regelen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

We onderscheiden drie types waarborg types voor jouw Kia Rio. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Jullie Rio verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Ben jij onderdeel van een ongeval? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade door natuurgeweld, explosie-schade, een sterretje in je voorruit. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Kies van natuurlijk All-risk voor Kia Rio. Een andere naam is WA volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Ook als je die zelf veroorzaakt. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto’s van 10 jaar of ouder Basis WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Kia Rio. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Via de extra aanvulling in rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Korting op No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Het overwegen waard: Elk jaar een keer schade claimen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Goed onthouden: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Extra pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, wat resulteert in een hogere premie.

 • Neem dit in acht: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus ladder lopen uiteen per verzekering.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en betaal je meer premie.
 • Feit: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Rio ?

Het maandbedrag voor de Kia Rio wijkt erg af per autoverzekering. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Op deze pagina vind jij de bekendste componenten.

 • De plaats waar jij woont (5640CE)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De gewenste dekking
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Type gebruik: Voor bedrijven of personen

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je enkele toonaangevende organisaties. Onder andere Centraal Beheer, HEMA maar ook WitGeld.nl. We bekijken slechts verzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Noemenswaardig: dit is geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

De velden ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Kia classificeren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de verzekeraar. Dat is de meest actuele bron van informatie. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Informatie over Autoverzekering van Autoweek.

autoverzekering Kia Rio


Goedkoopste autoverzekering voor Kia Rio afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Kia Rio. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Vul het kenteken in (bijv. 6-SPG-02).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (11-07-1986).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Kia.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Via WhatsApp bereikbaar
Snelle schade afhandeling

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Eigen herstelnetwerk
Eenvoudig uitbreiden

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Unieke Automodus
14 dagen bedenktijd

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Binnen 1 minuut geregeld
Schade snel afgehandeld

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Initiatief van achmea
Contact via social media

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Goede verkeersrechtsbijstand
Contact via social media

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Wettelijke Aansprakelijkheid
Goede telefonische service

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Snel online afsluiten
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Schade door rook en brand
14 dagen bedenktijd

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Pechhulp Route Mobiel
24/7 schade melden

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Ook accessoires
Schade melden via internet

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Afsluiten in 5 snelle stappen
Schade melden via internet


Voordeligste premie van de Kia Rio berekenen

Wat is de hoogte van de premie voor de verzekering van mijn Rio ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een welbekend aspect is jouw leeftijd. 19-jarigen hebben te dealen met een hoger tarief dan meer ervaren automobilisten, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een zware Kia Rio. Verzekeringen onderzoeken ook aspecten als adresgegevens (2870KA). Het maandbedrag in Grave kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Kudelstaart. Ook het aantal kilometers (15.001 – 20.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig zijn bekende factoren. Het maandelijkse bedrag is voor iedereen weer uniek. Ontdek wat jij kunt besparen. Vul o.a. hoofdbestuurder, postcode, huisnummer in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Kia Rio verzekeringen en stap over In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Rio afsluiten!