Autoverzekering Fiat Panda Vind de verzekeraar die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Fiat Panda afsluiten, via internet? Tegenwoordig bestaan er een hoop autoverzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Avéro Achmea en OHRA. Vergelijk ze nu vlot en zonder moeite via de vergelijkingstool. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Panda ? Het maandbedrag wordt berekend door te kijken naar zaken als positie op de bonusladder, de waarde van je auto plus jouw leeftijd. Vul hierboven de gegevens in. Dan zoek je binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Fiat Panda! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Met de vergelijkingsmodule heb je de mogelijkheid om – met de door jouw ingevoerde data – een verzekering bekijken. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Suzuki Alto.

Meest vertrouwde aanbieders

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Nu oversluiten

Regel jouw nieuwe verzekering in slechts korte tijd.

Vergelijken = geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en stap over van jouw hogere tarief.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Fiat Panda Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil je overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Op welke momenten is dit mogelijk? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
Vaak heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna kun je het ontbinden. Houd rekening met een opzegtermijn. In het algemeen is dat een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij jouw Fiat Panda? dan beëindigt de overeenkomst. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Vergeet niet: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de premie verhoogd? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan mag je het contract ontbinden. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

We onderscheiden drie soorten waarborg types voor jouw vertrouwde Fiat Panda. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Jouw Panda verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Ben je schuldig aan een botsing? De verzekering regelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA plus beperkt casco
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Je kunt een claim indienen voor een sterretje in je voorruit, brandschade, schade aan derden. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Fiat Panda. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook als het je eigen schuld is. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Goede auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Verouderde van 10 jaar of ouder De instap WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Fiat Panda. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Extra Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met aanvullende verzekering voor rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting beschermer
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Misschien iets voor jou: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Neem dit in acht: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp add-on
De kans op pech is best groot. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). In veel situatie is dat een uitkomst.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe geringer het aantal schades, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Heb jij echter schade gereden? Dan zul je een trede dalen op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed om te weten: De spelregels van de bonus/malus regeling lopen uiteen per autoverzekering.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan kom je in de malus terecht, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Goed om te weten: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal daal je een treetje.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Panda ?

De premie voor de Fiat Panda wijkt erg af per verzekeraar. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Hieronder vind je de meest betekenisvolle factoren.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (1487AB)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De basisdekking van de auto
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Hoe je de auto gebruikt: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Aan de hand van de tool vergelijk je de meest populaire assuradeurs. Zoals Allianz, Nationale Nederlanden plus United Insurance. Wij controleren alleen verzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Vergeet niet: dit is geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

De velden ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Fiat rangschikken op laagste prijs en best beoordeeld. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Check altijd de voorwaarden van de organisatie. Deze zijn altijd leidend.Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Auto verzekeren bij Bovag.

autoverzekering Fiat Panda


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Panda afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Fiat Panda. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Kenteken invoeren (e.g. 09-ZTJ-9).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (25-11-1966).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Selecteer de gewenste dekking voor Fiat.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Tot 30% veilige rijderskorting
Binnen 10 minuten claimen

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Korting voor een 2e auto
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Handige tips & tricks
Snelle schade afhandeling

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Interessante bonusladder
Gebruiksvriendelijke website

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Ook totaalpakketten
Simpel over te sluiten

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Eigen risico van slechts €100
Hulp en ondersteuning

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
Score: beoordeeld met 8+
Eenvoudig uitbreiden

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Pechhulp binnenland
Online schade melden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Beoordelingsscore van 7,5+
Gebruiksvriendelijke website

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Wegslepen na ongeluk
14 dagen bedenktijd

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Veel lokale adviseurs
24/7 schade melden

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Gebruiksvriendelijke App
Handige App


Goedkoopste premie van de Fiat Panda berekenen

Wat betaal ik per maand bij een verzekering voor de Panda ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een welbekende variabele is geboortejaar. Beginnende bestuurders hebben te dealen met een hoger tarief dan mensen van 28 of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een nieuwe Fiat Panda. Verzekeringen houden ook rekening met factoren als postcode (4256HG). Het maandbedrag in Breda kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Gronsveld. Ook het verwachte aantal kilometers (7501 tot 10.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) hebben invloed. De maandpremie hangt dus van veel zaken af. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Vul vandaag aantal kilometers per jaar, hoofdbestuurder, gewenste dekking in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Zoek alle Fiat Panda verzekeringen en start met geld besparen Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Panda afsluiten!