Autoverzekering Lada Niva Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Lada Niva afsluiten? Hedendaags zijn er tientallen verzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld InShared en uiteraard ook Univé. Vergelijk alle aanbieders vlug en moeiteloos via de vergelijkingstool. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Niva ? Jouw premie wordt bepaald door onder andere type dekking, de dagwaarde en bijvoorbeeld jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Zo vind jij supersnel de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Lada Niva! Belangrijk: dit is geen advies. Met de vergelijkingsmodule kun je – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Volvo XC 90.

Alle toonaangevende verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Vlot oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder zonder veel moeite.

Vergelijken loont

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Lada Niva Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Lees hieronder onze handige FAQ.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Op welke momenten is dit mogelijk? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Contractvervaldatum
Gemiddeld genomen neem je een verzekering voor een jaar. Hierna kun je er vanaf. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Meestal is dit 1 maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Bij overschrijven van auto
Neem je afstand van jouw Lada Niva? dan beëindigt de overeenkomst. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Let op: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Moet je meer betalen? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na de informering over de poliswijziging kan je dat binnen een paar weken regelen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welk type dekking past bij mij?

Er zijn 3 soorten autoverzekeringen voor jouw eigen Lada Niva. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een gebruikte Niva verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Dus rijd je tegen een andere auto aan? De verzekering regelt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA plus beperkt casco
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Dit dekt vaak onder andere schade na blikseminslag, een sterretje in je voorruit, schade aan derden. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Kies van natuurlijk All-risk voor Lada Niva. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. De beste dekking haal je met deze polissen. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Voertuigen ouder dan 10 jaar Normale WA-polis

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Lada Niva. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Korting op No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Praktisch: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Belangrijk: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Extra pechhulp
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Zo heb je maximale zekerheid.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe geringer het aantal schades, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan zul je een trede dalen op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Noemenswaardig: De spelregels van de bonus/malus regeling wisselen nogal eens per verzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Claim je vaak schade? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Noemenswaardig: Ook als je een relatief kleine schade claimt, daal je een treetje.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Niva ?

De actuele premie voor de Lada Niva wisselt nogal eens per verzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? In het lijstje hieronder staan de bekendste componenten.

 • De plaats waar jij woont (1001DF)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Geschatte kilometrage
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Aard van het gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Aan de hand van de tool vergelijk je bekende aanbieders. O.a. De Goudse, FBTO of Voogd en Voogd. Wij checken uitsluitend organisaties die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Neem dit in acht: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Heb je alle details ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Lada klasseren op de goedkoopste prijs of beste rating. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betreffende autoverzekering. Dit is de basis van elke verzekering. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Informatie over Autoverzekering van Univé.

autoverzekering Lada Niva


Goedkoopste autoverzekering voor Lada Niva afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Lada Niva. Hoe vind je nu de laagste premie? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Kenteken invoeren (bijv. 1-SLP-07).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (16-01-1961).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Lada.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Tot 30% veilige rijderskorting
Voor jong en oud geschikt

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Faire schadeafhandeling
Binnen 10 minuten claimen

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Altijd verzekerd de weg op
Gebruiksvriendelijke website

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Snel online premie berekenen
Helder polisblad

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Sociale verzekeraar
Handige App

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Eigen risico van slechts €100
Met aanvullende modules

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Service award winnaar
Online klantenservice

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Online 10% korting
Handige overstaphulp

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Beoordelingsscore van 7,5+
Schade melden via internet

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Onderdeel van Vivat
Duidelijke voorwaarden

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Ook zakelijke klanten
14 dagen bedenktijd

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Eigen risico kiezen
Simpele website / account


Online premie van mijn Lada Niva berekenen

Hoe hoog is de premie m.b.t. de verzekering van mijn Niva ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een vrij cruciaal aspect is hoe oud je bent. Bestuurders van 25 jaar of jonger moeten rekening houden met hogere lasten dan ouderen / senioren, met veel schadevrije jaren. Ook schiet de premie omhoog bij een sjieke Lada Niva. Aanbieders bekijken daarnaast o.a. woongebied (5280KI). De premie in Marknesse kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Leens. Ook het verwachte aantal kilometers (10.001 – 12.000) en wie de hoofdbestuurder is zijn bekende factoren. Het bedrag per maand is voor elke bestuurder weer anders. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Vul onder andere gewenste dekking, geboortedatum, schadevrije jaren in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Zoek alle Lada Niva verzekeringen en start met geld besparen In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Niva afsluiten!