Autoverzekering Mazda 6 Eenvoudig verzekeringen vergelijkenEen goedkope autoverzekering voor jouw Mazda 6 vinden en afsluiten? Vandaag de dag zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. HEMA en ZEKUR. Vergelijk alle aanbieders vliegensvlug en zonder moeite online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn 6 ? Het maandbedrag hangt af van o.a. soort dekking, de geschatte kilometragemaar ook de hoofdgebruiker. Start direct met je gegevens hierboven. Je vindt dan supersnel de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Mazda 6! Let op: wij geven geen advies. Met de vergelijkingsmodule kun je op eigen houtje – gebaseerd op jouw gegevens- een polis afsluiten. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je vindt hier ook info over Autoverzekering Audi Allroad.

Alle toonaangevende aanbieders

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Snel overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar in een paar minuten.

Vergelijken = geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de Mazda 6 Zoek je aanvullende informatie? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil je overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
In het algemeen duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dat moment kun je het ontbinden. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Normaliter is dit één maand. In de polisvoorwaarden staat dat duidelijk beschreven.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij de Mazda 6? Dan vervalt het contract. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de premie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, kan je dat binnen een paar weken regelen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Er zijn 3 varianten van verzekeringen voor jouw eigen Mazda 6. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een nieuwe 6 verzekeren met een WA polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Jouw assuradeur betaalt dan schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Zo dekt deze vorm ook schade aan derden, explosie-schade, tweezijdige schade. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Kies van natuurlijk All-risk voor Mazda 6. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook als het je eigen schuld is. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Auto ouder dan 10 jaar De (verplichte) WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Mazda 6. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Extra Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de rechtsbijstand aanvullende dekking staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. Bescherm je No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Misschien iets voor jou: Per jaar max. 1 keer schade claimen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Let op: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp module
Pech met je auto? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Dat geeft een prettig gevoel!

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe lager je schadeclaims, des te minder premie moet je betalen. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb jij echter schade gereden? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en betaal je weer meer premie.

 • Opmerkelijk: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-ladder wisselen nogal eens per aanbieder.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Claim je vaak schade? Dat betekent een malus-situatie, en betaal je extra toeslag.
 • Interessant: Bij elke schade, groot of klein, zak je op de ladder.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een 6 ?

De premie voor de Mazda 6 kan enorm verschillen per assuradeur. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Graag noemen we de meest cruciale factoren.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (6879HB)
 • soort beveiliging op je auto
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • De basisdekking van de auto
 • Aantal schadevrije jaren
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Aard van het gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je de meest populaire verzekeraars. Neem nou Promovendum, Lancyr en bijv. SNS. Wij raadplegen alleen maar autoverzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Goed onthouden: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Alle gevraagde info ingevoerd? Je kunt de uitkomst zelf voor Mazda filteren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Bekijk altijd de actuele premie van de gekozen assuradeur. Dat is de meest actuele bron van informatie. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Autoverzekering berekenen De Nationale.

autoverzekering Mazda 6


Goedkoopste autoverzekering voor Mazda 6 afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Mazda 6. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Kenteken invoeren (bijv. 1-KVH-95).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (23-01-1995).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Mazda.
7. Orden de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Unieke schadehulp
Snel online afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Pechhulpdekking
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Speciale AutoModus App
Simpel over te sluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Gemiddeld cijfer van 8+
Gebruiksvriendelijke website

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Collectieve insteek
Hoge klantbeoordeling

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Veel vrijheid en keuzes
Supersnel geregeld

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Unieke extra dekkingen
Jaarlijks opzegbaar

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Simpele verzekeringskaarten
Verschillende opties

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
Tot 85% korting
Schade melden via internet

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Goed Geregeld Pakket
Handige overstaphulp

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Ook accessoires
Geld snel op je rekening

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Gebruiksvriendelijke App
Snel online afsluiten


Goedkoopste premie van de Mazda 6 berekenen

Hoe zit het met de kosten bij verzekeringen voor een 6 ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een welbekende factor is het jaartal van geboorte. 22-jarigen moeten rekening houden met hogere lasten dan ouderen / senioren, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een nieuwe Mazda 6. Verzekeraars kijken ook naar o.a. postcodegebied (9371NA). De hoogte van de polis in Wehl is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Malden. Ook het verwachte aantal kilometers (12.001 tot 15.000) en de dagwaarde van de auto tellen mee. Het maandelijkse bedrag is voor elke bestuurder weer anders. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Voer onder andere hoofdbestuurder, gewenste dekking, eventuele accessoires in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Doorzoek Mazda 6 verzekeringen en stap over Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw 6 afsluiten!