Autoverzekering Opel Ascona Kies de verzekering die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Opel Ascona bekijken en afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. Bijvoorbeeld ZLM Verzekeringen en natuurlijk VKG. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlug en zonder moeite via de vergelijkingstool. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Ascona ? Jouw premie wordt bepaald door zaken als dekking, aanvullende modules, de cataloguswaarde en demografische gegevens. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Dan zoek je in minder dan 1 minuut de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Opel Ascona! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. D.m.v. de vergelijkers kun je zelfstandig – met de door jouw ingevoerde data – een aanbieder kiezen. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Dodge Van.

Erkende autoverzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Rap overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder zonder veel moeite.

Bespaar vele euro's

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Opel Ascona Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
In de regel heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna kun je het ontbinden. Houd rekening met een opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij de Opel Ascona? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Vergeet niet: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de maandpremie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na wijziging van de polis kun je een maand lang opzeggen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij maken onderscheid tussen drie types dekkingen voor de Opel Ascona. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een nieuwe Ascona verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Ben je schuldig aan een botsing? Jouw assuradeur betaalt dan kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade door botsing met dieren, explosie-schade, schade door storm. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Kies van natuurlijk All-risk voor Opel Ascona. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als het je eigen schuld is. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Auto van 0 – 5 jaarAll-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goede auto’s van 6 – 10 jaarBeperkt Casco verzekering (WA+)
Voertuigen ouder dan 10 jaarNormale WA-polis

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Een basisdekking gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Opel Ascona. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende dekking rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Handig: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Let op: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp dekking
Pech met je auto? Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe minder schade je hebt, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan ga je een treetje naar beneden, wat resulteert in een hogere premie.

 • Feit: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling variëren erg per assuradeur.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan kom je in de malus terecht, en betaal je meer premie.
 • Interessant: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zak je op de ladder.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Ascona ?

De maandpremie voor de Opel Ascona loopt uiteen per verzekering. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Graag noemen we de meest betekenisvolle componenten.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (4660IA)
 • Het merk en type van de auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Jouw schadeverleden
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Aard van het gebruik: Zakelijke en/of privé

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via deze website vergelijk je bekende verzekeringen. Neem nou ANWB, OHRA maar ook De Zeeuwse. We bekijken enkel autoverzekeraars die werken met actuele premies en geldige prijzen. Feit: wij geven geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Alle benodigde velden ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Opel indelen op hoogste score of laagste prijzen. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de autoverzekering. Dit is de basis van elke verzekering. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Goedkoopste verzekering Aegon.

autoverzekering Opel Ascona


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Ascona afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Opel Ascona. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Volg dan de volgende instructies.

1. Vul het kenteken in (zoals 24-ZPB-6).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (20-04-1960).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Opel.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Tot 30% veilige rijderskorting
Simpele website / account

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Goede pechhulpdekking
Diverse modules kiezen

interpolis verzekering

Interpolis

24/7 schade melden
Veilige AutoModus
14 dagen bedenktijd

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Duidelijke website
4 jaar FOCWA-garantie
Met aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Sociale verzekeraar
Met aanvullende modules

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringGeen poliskosten
Eenvoudige procedures

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Wettelijke Aansprakelijkheid
Snel online afsluiten

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Pechhulp buitenland
Handige overstaphulp

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Tot 85% korting
24/7 schade melden

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Onderdeel van Vivat
Aanvullende dekking

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Ook zakelijke klanten
Snel claims indienen

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
Gebruiksvriendelijke App
Snel schade melden


Online premie van mijn Opel Ascona berekenen

Hoe zit het met de kosten bij een verzekering voor de Ascona ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een betekenisvolle variabele is het jaartal van geboorte. 19-jarigen betalen normaal vaak meer dan de mensen van 27 of ouder, met veel schadevrije jaren. Ook schiet de premie omhoog bij een sjieke Opel Ascona. Autoverzekeringen onderzoeken ook o.a. adresgegevens (2461LE). Het tarief in Alkmaar kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Roden. Ook de kilometrage (30.001 en meer) en wie de hoofdbestuurder is hebben invloed. Het tarief kan dus enorm wisselen. Bereken nu jouw maandlasten. Geef snel eventuele accessoires, aantal kilometers per jaar, geboortedatum in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Doorzoek Opel Ascona verzekeringen en vind de goedkoopste In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Ascona afsluiten!