Autoverzekering Dodge Van Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Dodge Van vergelijken en afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. Denk aan Generali en ook Unigarant. Vergelijk ze nu vlot en probleemloos online. En dat voel je in je portemonnee. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Van? Jouw premie komt tot stand op basis van variabelen als positie op de bonusladder, de aanschafwaarde en bijvoorbeeld de hoofdgebruiker. Voer jouw details hierboven in. Je treft dan binnen 10 seconden tijd de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Dodge Van! Goed om te weten: wij geven geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je – op basis van jouw gegevens – een aanbieder kiezen. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Skoda Superb.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Snel overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering in een paar minuten.

Bespaar vele euro's

Sluit de voordeligste verzekering af, en betaal lage prijzen per maand.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Dodge Van Meer weten over overstappen? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Op welke momenten is dit mogelijk? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
Gemiddeld genomen sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Daarna kun je het ontbinden. Houd rekening met een opzegtermijn. Meestal is dit 1 maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Dodge Van? Het contract wordt dan gestopt. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Tip: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er bestaan 3 verschillende types autoverzekeringen voor jouw vertrouwde Dodge Van. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-verzekering
Zo’n Van verzekeren met alleen WA dekking? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Ben jij onderdeel van een ongeval? Je verzekeraar behandelt dan de schade aan de andere auto of personen.

2. WA plus beperkt casco
Deze variant dekt meer dan standaard WA. WA-plus staat bijv. ook garant voor diefstal, explosie-schade, brandschade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Dodge Van. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook schade veroorzaakt door slippen. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaar Standaard WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Dodge Van. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met aanvullende verzekering voor rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting beschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Het is het overwegen waard: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Let op: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe lager je schadeclaims, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Een jaar zonder schade gereden? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Wel schade aan de auto? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en betaal je weer meer premie.

 • Interessant: De spelregels van de bonus/malus-regeling wijken erg af per aanbieder.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Noemenswaardig: Ook als je een relatief kleine schade claimt, wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Van?

Het maandbedrag voor de Dodge Van varieert erg per verzekering. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? In het lijstje hieronder staan de meest betekenisvolle elementen.

 • De omgeving waarin je woont (6284IG)
 • soort beveiliging op je auto
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • De basisdekking van de auto
 • Aantal schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via de vergelijker vergelijk je enkele toonaangevende verzekeringen. Neem nou Promovendum, FBTO of bijvoorbeeld Verzekeruzelf.nl. Wij controleren alleen maar verzekeraars waarvan de meest recente premies bekend zijn.Goed onthouden: wij geven geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je alle details ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Dodge rangeren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de betrokken verzekeraar. Dit is de basis van elke verzekering. Op deze website vind je ook info over Auto verzekeren bij ANWB.

autoverzekering Dodge Van


Goedkoopste autoverzekering voor Dodge Van afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Dodge Van. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Dat doe je aan de hand van de volgende stappen.

1. Vul het kenteken in (zoals 6-XVN-03).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (13-07-1964).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Wat is het aantal km’s dat je gaat rijden?
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Dodge.
7. Orden de uitkomst op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Aanschafwaardegarantie
Handige App

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Goede pechhulpdekking
Simpel over te sluiten

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
690.000 klanten gingen je voor
Gebruiksvriendelijke website

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Uitgebreid netwerk garages
Online schade melden

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Initiatief van achmea
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Goede verkeersrechtsbijstand
Simpel over te sluiten

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Service award winnaar
Voor jong en oud geschikt

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Maandelijks aanpassen
14 dagen bedenktijd

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
24 uur per dag hulp
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Wegslepen na ongeluk
Contact via social media

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Coöperatieve verzekeraar
Jaarlijks opzegbaar

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Schade Melden met de App
Schade snel afgehandeld


Voordeligste premie van de Dodge Van berekenen

Welke kosten komen er kijken bij verzekeringen voor een Van? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een voorname variabele is jouw leeftijd. Jongeren van 20 jaar betalen normaal vaak meer dan de mensen van 26 jaar of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook ligt de premie wat hoger bij een recent gekochte Dodge Van. Verzekeraars analyseren verder ook aspecten als postcodegebied (3326KC). Het tarief in Gorinchem wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Giesbeek. Ook het aantal kilometers (10.001 – 12.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig zijn bekende factoren. De berekening van jouw premie is voor iedereen weer uniek. Bereken nu zelf jouw premie. Geef snel schadevrije jaren, kenteken, eventuele accessoires in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Doorzoek Dodge Van verzekeringen en sluit online af In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Van afsluiten!