Autoverzekering Opel Insignia Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Opel Insignia vergelijken en afsluiten? Hedendaags zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Toonaangevende partijen zijn o.a. Bruns ten Brink en niet te vergeten ZEKUR. Vergelijk alle verzekeraars vlot en moeiteloos met onze tool. Dat bespaart je een hoop geld! Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Insignia ? Jouw premie heeft te maken met factoren als positie op de bonusladder, de aanschafwaarde en jouw geboortedatum. Voer jouw details hierboven in. Je checkt dan in luttele minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Insignia! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Door middel van de vergelijker heb je de mogelijkheid om – op basis van jouw gegevens – een verzekeraar selecteren. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je vindt hier ook info over Autoverzekering Fiat Cinquecento.

Erkende autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Vlot oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering zonder veel moeite.

Vergelijken loont

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Handige informatie over het verzekeren van de Opel Insignia Meer weten over overstappen? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Op het einde van contracttermijn
Gemiddeld genomen neem je een verzekering voor een jaar. Na het eerste jaar kun je opzeggen. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Dikwijls is dit één maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij de verkoop van je auto
Neem je afstand van jouw Opel Insignia? Dan vervalt het contract. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Goed om te weten: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? In dat geval kun je overstappen. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Wij differentiëren 3 categorieënverzekeringen voor jouw Opel Insignia. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA
Jullie Insignia verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Maak je onverhoopt een ongelukje? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor brandschade, een sterretje in je voorruit, schade door botsing met dieren. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Opel Insignia. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto van 0 – 5 jaarAll-risk (WA + volledig casco)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaarBeperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaarStandaard WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Opel Insignia. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Met behulp van de aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting beschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Misschien iets voor jou: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Feit: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp add-on
Heb je pech onderweg met de auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Met een goed gevoel de weg op!

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe minder schade je hebt, des te minder premie moet je betalen. Zo werkt de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan schiet je maandpremie omlaag. We spreken dan over de no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan zul je een trede dalen op de ladder, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Neem dit in acht: De protocollen van de bonus/malus-ladder variëren erg per verzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan ga je niet naar beneden.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Opmerkelijk: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Insignia ?

De geldende premie voor een Opel Insignia wijkt erg af per autoverzekering. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Op deze pagina vind jij de belangrijkste variabelen.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (9305AI)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Gebruikstype: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je vertrouwde autoverzekeringen. O.a. Avéro Achmea, Lancyr of SNS. We bekijken uitsluitend verzekeringen waarvan de meest recente premies bekend zijn.Goed om te weten: wij geven geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Alle gegevens ingevoerd? Je kunt jouw resultaten voor Opel rangeren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de verzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Goedkoopste verzekering Generali.

autoverzekering Opel Insignia


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Insignia afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Opel Insignia. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Gebruik deze handige stappen.

1. Kenteken invoeren (bijv. 1-SLS-88).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (25-06-1984).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Kies het type dekking voor Opel.
7. Filter de verzekeraars op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Lage premie + ledenkorting
Diverse modules kiezen

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Binnen 2 minuten afsluiten
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Alles in één Polis
Ruime keuze uit garages
Voor jong en oud geschikt

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
4 jaar FOCWA-garantie
Hulp en ondersteuning

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Snelle reactietermijnen
Eenvoudige procedures

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Dag en nacht contact
Snelle schade afhandeling

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Score: beoordeeld met 8+
Snel online afsluiten

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Simpele verzekeringskaarten
Snel online afsluiten

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Beoordelingsscore van 7,5+
Aanvullende modules

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Schadegarant bedrijven
Gemakkelijk opzeggen

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Snel schadeherstel
Contact via social media

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Superhandige App
Eenvoudig contract / polis


Snel premie van de Opel Insignia berekenen

Wat is de hoogte van de premie voor de autoverzekering van de Insignia ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een belangrijk aspect is het jaartal van geboorte. Jongeren tot 24 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan ervaren bestuurders, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een kostbare Opel Insignia. Verzekeringen analyseren verder ook feiten zoals woongebied (6503GK). De premie in Akkrum kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Rozenburg. Ook het verwachte aantal kilometers (25.001 tot 30.000) en de dagwaarde van de auto hebben invloed. De hoogte van jouw premie is dus niet zomaar te noemen. Bereken nu jouw maandlasten. Voer hierboven huisnummer, gewenste dekking, eventuele accessoires in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Zoek alle Opel Insignia verzekeringen en start met geld besparen In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Insignia afsluiten!