Autoverzekering Opel Vectra Vergelijk verzekeringen in 1 minuutDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Opel Vectra afsluiten, via internet? Op dit moment is het aanbod enorm. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. De Goudse en ook OHRA. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vliegensvlug en moeiteloos via de vergelijkingstool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Vectra ? Jouw premie heeft te maken met o.a. schadevrije jaren, gebruik van de auto maar ook de hoofdgebruiker. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je treft dan in minder dan 1 minuut de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Vectra! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Door middel van de vergelijker kun je op eigen houtje – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar uitzoeken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Fiat Punto.

Erkende aanbieders

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Snel overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, met een paar klikken.

Bespaar vele euro's

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Handige informatie over het verzekeren van de Opel Vectra Wil je meer weten over hoe dit werkt? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Einde contracttermijn
Gemiddeld genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dat moment mag je overstappen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Verkoop van de auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Opel Vectra? Dan wordt de polis stopgezet. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Handig: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Schiet het polisbedrag omhoog? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na wijziging van de polis heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Wij distantiëren drie varianten van zekerheden voor de Opel Vectra. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Hoe verhouden deze precies?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een Vectra verzekeren met een WA polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Heb jij een ongeval veroorzaakt? De verzekering regelt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade aan derden, tweezijdige schade, brandschade. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Opel Vectra. Een andere naam is WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als je die zelf veroorzaakt. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaarWA+ volledig casco (all-risk)
Auto’s van 6 – 10 jaarDe WA+ beperkt casco
Auto ouder dan 10 jaarNormale WA-polis

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Opel Vectra. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de rechtsbijstand aanvullende dekking krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Handig: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Let op: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp dekking
De kans op pech is best groot. De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe geringer het aantal schades, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan zul je een trede dalen op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Belangrijk: De voorwaarden van de bonus/malus ladder wijken erg af per autoverzekeraar.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Dat betekent een malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Interessant: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Vectra ?

De maandpremie voor de Opel Vectra kan enorm verschillen per assuradeur. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Je vindt hieronder de meest betekenisvolle onderdelen.

 • De plaats waar jij woont (1562DK)
 • Gegevens van de auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • Dekking + aanvullende modules
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Hoe je de auto gebruikt: Business of privé

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via de vergelijker vergelijk je bekende verzekeraars. Zoals AutoWeek, Reaal plus United Insurance. We doorzoeken alleen maar verzekeringen waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Belangrijk: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je het formulier voltooid? Dan kun je de aanbieders voor Opel rangeren op laagste prijs en best beoordeeld. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Check altijd de voorwaarden van de betrokken autoverzekeraar. Die informatie is altijd leidend. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Goedkoopste verzekering Unigarant.

autoverzekering Opel Vectra


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Vectra afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Opel Vectra. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Kenteken invoeren (bijv. 8-STT-54).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (3-05-1989).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Kies voor WA, WA+ of Allrisk voor Opel.
7. Orden de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Haal-en brengservice
Eenvoudig uitbreiden

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Faire schadeafhandeling
Goede telefonische service

interpolis verzekering

Interpolis

24/7 schade melden
Altijd verzekerd de weg op
Online klantenservice

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Hoge klantenbeoordeling
Hulp bij overstappen

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Initiatief van achmea
Schade snel afgehandeld

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Veel vrijheid en keuzes
Duidelijke voorwaarden

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Wettelijke Aansprakelijkheid
Aanvullende dekking

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Pakketkorting mogelijk
Snelle schade afhandeling

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Hulp bij mechanisch defect
24/7 schade melden

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
WA , WA+ & Volledig Casco
Schade melden via internet

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
Coöperatieve verzekeraar
Snel claims indienen

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Afsluiten in 5 snelle stappen
Binnen 10 minuten claimen


Voordeligste premie van de Opel Vectra berekenen

Wat is de hoogte van de premie voor de verzekering van mijn Vectra ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een voorname factor is; hoe oud je bent. Jongeren van 22 jaar betalen normaal vaak meer dan de ervaren bestuurders, met veel schadevrije jaren. Ook ligt de premie wat hoger bij een sjieke Opel Vectra. Verzekeraars overdenken ook variabelen zoals woongebied (8904KH). De maandpremie in Krimpen aan den IJssel is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Sassenheim. Ook de kilometrage (30.001 en meer) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig zijn bekende factoren. De berekening van jouw premie is dus een vrij ingewikkelde som. Ontdek wat jij kunt besparen. Voer hierboven eventuele accessoires, hoofdbestuurder, kenteken in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Bekijk alle Opel Vectra verzekeringen en start met geld besparen Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Vectra afsluiten!