Autoverzekering Fiat Punto Vind de verzekeraar die bij jou pastEen goedkope autoverzekering voor jouw Fiat Punto afsluiten, via internet? Op dit moment bestaan er een hoop autoverzekeraars. Populaire aanbieders zijn Allianz en ook Ditzo. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vliegensvlug en gemakkelijk online. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Punto ? De maandelijkse premie hangt af van onder andere de gewenste dekking, gebruik van de auto maar ook jouw regio. Start direct met je gegevens hierboven. Je treft dan in luttele minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Fiat Punto! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Met de vergelijkingsmodule kun je op eigen houtje – uitgaande van jouw situatie – een polis afsluiten. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Suzuki Baleno.

Alle populaire autoverzekeringen

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Vlug overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in slechts korte tijd.

Makkelijk geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Praktische informatie over het verzekeren van de Fiat Punto Zoek je aanvullende informatie? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Kan dit zomaar? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Op het einde van contracttermijn
Normaliter sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment kun je opzeggen. Neem de opzegtermijn in acht. Gewoonlijk een maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij de Fiat Punto? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Vergeet niet: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Wordt de premie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Na wijziging van de polis wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Zoals je misschien weet zijn er 3 types autoverzekeringen voor de Fiat Punto. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-dekking
De Punto verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? De verzekering regelt dan kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Hier kun je ook terecht bij brandschade, tweezijdige schade, schade aan derden. Een aardig compleet pakket dus.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Fiat Punto. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook schade veroorzaakt door slippen. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) Standaard WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Fiat Punto. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden: Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met een aanvullende verzekering voor rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Ideaal: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Let op: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp dekking
Heb je pech onderweg met de auto? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Met een goed gevoel de weg op!

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe lager je schadeclaims, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. We spreken dan over de no-claimkorting. Heb jij helaas wel een ongeluk gehad? Dan ga je een treetje naar beneden, en de maandlasten stijgen.

 • Opmerkelijk: De spelregels van de bonus/malus-regeling wisselen nogal eens per autoverzekering.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je extra toeslag.
 • Belangrijk: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Punto ?

De maandpremie voor de Fiat Punto loopt uiteen per aanbieder. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Graag noemen we de belangrijkste elementen.

 • Je postcode / regio (8871HA)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • Dekking + aanvullende modules
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De cataloguswaarde van het object
 • Het gebruik van de auto: Privé vs. zakelijk gebruik

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je vertrouwde autoverzekeringen. Voorbeelden zijn Aon Direct, ING Bank en onder andere ZLM Verzekeringen. Wij checken enkel verzekeraars die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Let op: de vergelijking is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Alle gevraagde info ingevoerd? Je kunt jouw resultaten voor Fiat rangschikken op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Bekijk altijd de actuele premie van de aangaande aanbieder. Dit is de basis van elke verzekering. Op deze website vind je ook info over Auto verzekeren bij Delta Lloyd.

autoverzekering Fiat Punto


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Punto afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Fiat Punto. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Nummerbord invullen (n.b. 11-ZPB-5).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (3-12-1961).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Hoeveel km rijd je per jaar?
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Fiat.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Aanschafwaardegarantie
Verschillende opties

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Goede rechtsbijstand
Online account

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Samenwerking met Rabobank
Aanvullende modules

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Binnen 1 minuut geregeld
Voor jong en oud geschikt

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Snelle reactietermijnen
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Ook voor inzittenden
Hulp en ondersteuning

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Online schade melden

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Simpele verzekeringskaarten
Handige overstaphulp

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Inzittenden meeverzekeren
Supersnel geregeld

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Onderdeel van Vivat
Goede telefonische service

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Optie rechtshulp-verkeer
Online klantenservice

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Gebruiksvriendelijke App
Handige overstaphulp


Online premie van mijn Fiat Punto berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn Punto ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een vrij cruciale factor is het jaartal van geboorte. Jongeren tot 24 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan mensen van 28 of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook zijn de kosten wat meer bij een zware Fiat Punto. Autoverzekeringen overwegen daarnaast o.a. regio (2608HC). De hoogte van de polis in Capelle aan den IJssel kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Groot-Ammers. Ook het geschatte aantal km’s (tot en met 7500) en het gebruik van de auto hebben invloed. Het maandelijkse bedrag is dus een vrij ingewikkelde som. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Voer nu je schadevrije jaren, kenteken, eventuele accessoires in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Doorzoek Fiat Punto verzekeringen en stap over Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Punto afsluiten!