Autoverzekering Peugeot 106 Vergelijk verzekeringen in 1 minuut


Een goedkope autoverzekering voor jouw Peugeot 106 vinden en afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. O.a. Bruns ten Brink en ook nowGo. Vergelijk alle verzekeraars snel en eenvoudig via internet. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn 106 ? De assurantiepremie komt tot stand op basis van variabelen als schadehistorie, privé of zakelijk gebruik en bijvoorbeeld jouw geboortedatum. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Dan zoek je in minder dan 1 minuut de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Peugeot 106! Belangrijk: dit is geen advies. Gebruik je onze vergelijker dan kun je – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar uitzoeken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Fiat Seicento.

Erkende aanbieders

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar in een paar minuten.

Vergelijken = geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en bespaar vele euro’s per jaar.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Peugeot 106 Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Kan dit zomaar? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
In het algemeen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Daarna mag je overstappen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Dikwijls is dit één maand. Zie ook het polisblad.

2. Bij overschrijven van auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Peugeot 106? Het contract wordt dan gestopt. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Goed om te weten: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet je meer betalen? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan mag je het contract ontbinden. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je 30 dagen de tijd. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Er bestaan 3 soorten waarborg types voor jouw vertrouwde Peugeot 106. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA-verzekering
Je 106 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Dan betaalt jouw verzekeraar de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Hier kun je ook terecht bij schade door storm, diefstal, brandschade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Kies van natuurlijk All-risk voor Peugeot 106. Volledig casco is de benaming van deze optie. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als je die zelf veroorzaakt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Goede auto van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto’s van 10 jaar of ouder Standaard WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Peugeot 106. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Via de aanvullende dekking rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Interessant: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp add-on
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Een jaar zonder schade gereden? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb jij helaas wel een ongeluk gehad? Je positie op de ladder daalt dan, en de maandlasten stijgen.

 • Opmerkelijk: De spelregels van de bonus/malus regeling verschillen nogal per verzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dat betekent een malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Interessant: Ook bij een hele kleine schade wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een 106 ?

De maandpremie voor de Peugeot 106 kan enorm verschillen per assuradeur. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Je vindt hieronder de belangrijkste componenten.

 • Jouw woongebied (7124AB)
 • Gegevens van de auto
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Aard van het gebruik: Zakelijke en/of privé

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Aan de hand van de tool vergelijk je de meest populaire verzekeringen. Denk aan Allsecur, Nationale Nederlanden of bijvoorbeeld SNS. We bekijken uitsluitend assuradeurs waarvan de meest recente premies bekend zijn.Goed onthouden: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Alle gevraagde info ingevoerd? Dan kun je de aanbieders voor Peugeot indelen op laagste prijs en best beoordeeld. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Bekijk altijd de actuele premie van de betrokken verzekering. Dit is de basis van elke verzekering. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Autoverzekering vergelijken Autoweek.

autoverzekering Peugeot 106


Goedkoopste autoverzekering voor Peugeot 106 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Peugeot 106. Hoe vind je nu de laagste premie? Bekijk het handige stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (e.g. 9-TXG-23).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (14-02-1987).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Peugeot.
7. Orden de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Aanschafwaardegarantie
Online account

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Faire schadeafhandeling
Voor jong en oud geschikt

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Niet voorschieten
Goede telefonische service

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Binnen 1 minuut geregeld
Met aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Gemiddeld een 8 op service
Met aanvullende modules

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Ouderwets binnenlopen
Snel schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
WhatsApp service
Diverse modules kiezen

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Maandelijks aanpassen
Schade snel afgehandeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Beoordelingsscore van 7,5+
Snel claims indienen

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
Pakketkorting mogelijk
Aanvullende dekking

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Optie rechtshulp-verkeer
Duidelijke voorwaarden

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Gezinsautoregeling
24/7 schade melden


Online premie van mijn Peugeot 106 berekenen

Hoe hoog is de premie voor het verzekeren van de 106 ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een vrij cruciaal aspect is geboortejaar. Jongeren van 20 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan mensen van 26 jaar of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een recent gekochte Peugeot 106. Autoverzekeraars onderzoeken ook o.a. adresgegevens (7698IM). De hoogte van de polis in Wieringerwerf is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Schalkwijk. Ook het verwachte aantal kilometers (tot en met 7500) en de dagwaarde van de auto zijn bepalend. De hoogte van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Ontdek wat jij kunt besparen. Vul vandaag kenteken, geboortedatum, gewenste dekking in, en je weet het in 2 minuten.

Doorzoek Peugeot 106 verzekeringen en sluit online af Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 106 afsluiten!