Autoverzekering Peugeot 306 Kies de verzekering die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Peugeot 306 vergelijken en afsluiten? Op dit moment heb je een ruime keuze. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. De Goudse en Interpolis. Vergelijk alle verzekeraars vlug en eenvoudig met onze tool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de 306 ? Het premiebedrag wordt berekend door te kijken naar bijvoorbeeld soort dekking, de waarde van je auto plus jouw woonplaats. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. De vergelijker vindt binnen mum van tijd de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Peugeot 306! Let op: wij geven geen advies. Door het gebruik van vergelijkers kun je zelf – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Ford Cougar.

Meest vertrouwde autoverzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Nu oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar zonder veel moeite.

Vergelijken bespaart geld

Sluit de voordeligste verzekering af, en betaal lage prijzen per maand.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Peugeot 306 Meer weten over overstappen? Lees hieronder onze handige FAQ.

Wanneer kan ik opzeggen?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan dit zomaar? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Contractvervaldatum
Door de bank genomen neem je een verzekering voor een jaar. Hierna kun je het ontbinden. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gemiddeld genomen is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop jij de Peugeot 306? Dan wordt de polis stopgezet. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Let op: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na wijziging van de polis heb je een bedenktijd van 30 dagen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Wij distantiëren drie categorieënwaarborg types voor jouw Peugeot 306. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Hoe verhouden deze precies?

1. WA-verzekering
Jouw 306 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Ben jij onderdeel van een ongeval? Er vindt dan een vergoeding plaats voor de schade aan de andere auto of personen.

2. WA plus beperkt casco
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. WA+ dekt ook o.a. schade aan derden, een sterretje in je voorruit, explosie-schade. Een stuk completer dan WA dus .

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Peugeot 306. Volledig casco is de benaming van deze optie. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Dus ook door schade door vandalisme. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) Standaard WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Peugeot 306. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Extra Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de rechtsbijstand aanvullende dekking heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Een uitkomst: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Goed onthouden: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp dekking
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. In veel situatie is dat een uitkomst.

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe lager je schadeclaims, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan schiet je maandpremie omlaag. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Feit: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus ladder wijken erg af per verzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Is het niet jouw schuld? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Heb je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Noemenswaardig: Ook als je een relatief kleine schade claimt, val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat kost de verzekering van mijn 306 ?

De actuele premie voor de Peugeot 306 varieert erg per assuradeur. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Hierna benoemen wij de meest invloedrijke componenten.

 • De plaats waar jij woont (1234NM)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • De verwachte kilometrage
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • De waarde van een voertuig
 • Type gebruik: Zakelijke en/of privé

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeringen. Neem nou ABN AMRO, Roxo of VVS. We doorzoeken puur aanbieders die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Let op: dit is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Alle benodigde velden ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Peugeot classificeren op prijs en klant beoordeling. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Autoverzekering vergelijken Aegon.

autoverzekering Peugeot 306


Goedkoopste autoverzekering voor Peugeot 306 afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Peugeot 306. Hoe vind je nu de laagste premie? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Nummerbord invullen (bijv. 7-TXP-19).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (10-08-1991).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Selecteer de gewenste dekking voor Peugeot.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Tot 30% veilige rijderskorting
Gebruiksvriendelijke website

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Binnen 2 minuten afsluiten
Online schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Unieke Automodus
Diverse modules kiezen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Duidelijke website
4 jaar FOCWA-garantie
14 dagen bedenktijd

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Gemiddeld een 8 op service
Gemakkelijk opzeggen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Veel vrijheid en keuzes
Gemakkelijk opzeggen

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Unieke extra dekkingen
Aanvullende dekking

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Snel online afsluiten
Contact via social media

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
24 uur per dag hulp
Hulp bij overstappen

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Goed Geregeld Pakket
Hulp en ondersteuning

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Ook accessoires
Verschillende opties

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Gebruiksvriendelijke App
Diverse modules kiezen


Online premie van mijn Peugeot 306 berekenen

Welke kosten komen er kijken m.b.t. de verzekering van mijn 306 ? Dat hangt van een aantal zaken af. Een bekende variabele is geboortejaar. 19-jarigen betalen doorgaans meer dan mensen van 27 of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook ligt de premie wat hoger bij een dure Peugeot 306. Assuradeurs overwegen daarnaast jouw adresgegevens (7925ND). De hoogte van de polis in Poortugaal kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Schimmert. Ook het verwachte aantal kilometers (10.001 tot 12.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig zijn bepalend. De berekening van jouw premie is voor iedereen weer uniek. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Voer nu je postcode, gewenste dekking, hoofdbestuurder in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Peugeot 306 verzekeringen en sluit online af Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw 306 afsluiten!