Autoverzekering Peugeot 308 Vind de verzekeraar die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Peugeot 308 vergelijken en afsluiten? Op dit moment is het aanbod enorm. Bijvoorbeeld Allianz en natuurlijk Voogd en Voogd. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en zonder moeite via autoverzekeringregelen.nl. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw 308 ? De maandelijkse premie wordt bepaald door bijv. aantal opgebouwde jaren zonder schade, type auto en bijvoorbeeld jouw regio. Start direct met je gegevens hierboven. Je checkt dan in luttele minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Peugeot 308! Belangrijk: dit is geen advies. Gebruik je onze vergelijker dan heb je de mogelijkheid om – op basis van jouw gegevens – een polis afsluiten. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Ford EcoSport.

Erkende aanbieders

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Vlot oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Vergelijken bespaart geld

Kies de meest voordelige verzekeraar, en bespaar vele euro’s per jaar.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Peugeot 308 Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Wanneer het contract afloopt
Dikwijls sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Daarna kun je er vanaf. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Vaak is dit 1 maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Peugeot 308? Dan vervalt het contract. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Vergeet niet: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Dit dient als bewijsstuk.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Moet je meer betalen? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan mag je het contract ontbinden. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij distantiëren drie types autoverzekeringen voor jouw eigen Peugeot 308. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Jullie 308 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Je verzekeraar behandelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA plus beperkt casco
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Je kunt een claim indienen voor schade door botsing met dieren, schade na blikseminslag, diefstal. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Peugeot 308. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Auto ouder dan 10 jaar De (verplichte) WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Peugeot 308. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met aanvullende verzekering voor rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Opvallend: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp add-on
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Met een goed gevoel de weg op!

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe geringer het aantal schades, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Claim je schade? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en de maandlasten stijgen.

 • Opmerkelijk: De regels van de bonus/malus-trede variëren erg per assuradeur.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan ga je niet naar beneden.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan bevind je je in de malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Noemenswaardig: Ook als je een relatief kleine schade claimt, daal je een treetje.

Wat kost de verzekering van mijn 308 ?

De maandpremie voor de Peugeot 308 wijkt erg af per autoverzekering. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Op deze pagina vind jij de bekendste componenten.

 • Je woonplaats (4986CJ)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De waarde van een voertuig
 • Gebruikstype: Zakelijke en/of privé

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via de vergelijker vergelijk je bekende assuradeurs. Onder andere Allsecur, ING Bank en SNS. Wij checken puur autoverzekeringen waarvan de meest recente premies bekend zijn.Vergeet niet: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt jouw resultaten voor Peugeot classificeren op hoogste score of laagste prijzen. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de betreffende organisatie. Deze zijn altijd leidend.Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering vergelijken ASR.

autoverzekering Peugeot 308


Goedkoopste autoverzekering voor Peugeot 308 afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Peugeot 308. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Vergelijk snel & eenvoudig met deze 7 stappen.

1. Nummerbord invullen (bijv. 9-TRH-27).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (3-02-1978).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt.
6. Kies een dekkings type voor Peugeot.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Unieke schadehulp
Helder polisblad

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Korting voor een 2e auto
Gemakkelijk opzeggen

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
690.000 klanten gingen je voor
Schade snel afgehandeld

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Dag & nacht schadehulp
Snel claims indienen

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Extra dekking auto 6-13 jaar
Hulp bij het afsluiten

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Veel vrijheid en keuzes
Hoge klantbeoordeling

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Score: beoordeeld met 8+
Schade snel afgehandeld

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Simpele verzekeringskaarten
Eenvoudige procedures

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Inzittenden meeverzekeren
Goede telefonische service

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
WA , WA+ & Volledig Casco
Hoge klantbeoordeling

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
WA, WA+ of All Risk
Online account

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Gebruiksvriendelijke App
Gemakkelijk opzeggen


Voordeligste premie van de Peugeot 308 berekenen

Hoe zit het met de kosten bij verzekeringen voor een 308 ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een invloedrijke variabele is geboortedatum. Jongeren van 18 jaar betalen normaal vaak meer dan de mensen van 26 jaar of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook schiet de premie omhoog bij een recent gekochte Peugeot 308. Assuradeurs analyseren verder ook onder andere adresgegevens (8034LE). Het tarief in Zoetermeer kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Schinveld. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (7501 tot 10.000) en het type voertuig zijn bepalend. De maandpremie hangt dus van veel zaken af. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Voer hierboven gewenste dekking, postcode, aantal kilometers per jaar in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Zoek alle Peugeot 308 verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw 308 afsluiten!