Autoverzekering Peugeot 406 Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenEen goedkope autoverzekering voor jouw Peugeot 406 afsluiten? Tegenwoordig is het aanbod enorm. Hierbij kun je denken aan Centraal Beheer en natuurlijk Turien & Co. Vergelijk alle verzekeraars handig en eenvoudig met onze tool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de 406 ? De assurantiepremie heeft te maken met factoren als positie op de bonusladder, het aantal km’s dat je rijdt maar ook jouw geboortedatum. Start direct met je gegevens hierboven. Je vindt dan binnen mum van tijd de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Peugeot 406! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Gebruik je onze vergelijker dan heb je de mogelijkheid om – met de door jouw ingevoerde data – een polis afsluiten. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Ford F 150.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Vlot oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering binnen een half uur.

Vergelijken loont

Kies de meest voordelige verzekeraar, en betaal lage prijzen per maand.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Peugeot 406 Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan dit zomaar? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
In de regel duurt een autoverzekering 1 jaar. Daarna kun je opzeggen. Houd rekening met een opzegtermijn. Veelal is dat een maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop jij jouw Peugeot 406? Het contract wordt dan gestopt. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je 30 dagen de tijd. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Wij differentiëren 3 ordes van verzekeringen voor de Peugeot 406. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-dekking
Een 406 verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Dan betaalt jouw verzekeraar de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Je kunt een claim indienen voor schade na blikseminslag, schade door storm, brandschade. Een aardig compleet pakket dus.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Peugeot 406. Volledig casco is de benaming van deze optie. Een completer pakket is niet te vinden. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Verouderde van 10 jaar of ouder Basis WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Een basisdekking gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Peugeot 406. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de extra aanvulling in rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Slim: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Interessant: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Dat geeft een prettig gevoel!

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe geringer het aantal schades, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Heb je wel schade? Dan ga je naar beneden, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Goed onthouden: De spelregels van de bonus/malus-trede wisselen nogal eens per verzekeraar.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan ga je niet naar beneden.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Dan bevind je je in de malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Noemenswaardig: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 406 ?

De hoogte van de premies voor een Peugeot 406 loopt uiteen per assuradeur. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? De opsomming hierna bevat de bekendste factoren.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (8976LD)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De waarde van een voertuig
 • Gebruikstype: Zakelijke en/of privé

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via deze website vergelijk je vertrouwde verzekeringen. Voorbeelden zijn Allsecur, FBTO en bijv. Verzekeruzelf.nl. Wij controleren enkel verzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Let op: wij geven geen advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Alle benodigde velden ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Peugeot rangeren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betreffende assuradeur. Dit is de basis van elke verzekering. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Autoverzekering vergelijken Nationale Nederlanden.

autoverzekering Peugeot 406


Goedkoopste autoverzekering voor Peugeot 406 afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Peugeot 406. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul het kenteken in (n.b. 02-ZPB-4).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (12-01-1975).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Peugeot.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

Gratis vervangende auto
Lage premie + ledenkorting
Simpele website / account

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
4 extra zekerheden
24/7 schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Niet voorschieten
Voor jong en oud geschikt

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Gemiddeld cijfer van 8+
Aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Extra dekking auto 6-13 jaar
Hoge klantbeoordeling

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Eigen risico van slechts €100
Helder polisblad

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Winnaar van vele prijzen
Binnen 10 minuten claimen

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Ook ruitschade gedekt
Helder polisblad

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Beoordelingsscore van 7,5+
Aanpassen & upgraden

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Wegslepen na ongeluk
Met aanvullende modules

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Ook bedrijfsauto’s
Verschillende opties

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
No-claimkorting tot wel 82%
Helder polisblad


Online premie van mijn Peugeot 406 berekenen

Wat betaal ik per maand m.b.t. de verzekering van mijn 406 ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een betekenisvolle factor is geboortejaar. 22-jarigen moeten rekening houden met hogere lasten dan mensen van 27 of ouder, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook schiet de premie omhoog bij een zware Peugeot 406. Assuradeurs kijken ook naar variabelen zoals postcode (7246BE). De hoogte van de polis in Musselkanaal is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Schoonoord. Ook het aantal kilometers (25.001 tot 30.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig tellen mee. Het tarief is dus niet zomaar te noemen. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Vul onder andere aantal kilometers per jaar, schadevrije jaren, geboortedatum in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Bekijk alle Peugeot 406 verzekeringen en stap over Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw 406 afsluiten!