Autoverzekering Volkswagen Bus Vind de verzekeraar die bij jou past


Een goedkope autoverzekering voor jouw Volkswagen Bus vinden en afsluiten? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld Zelf en ZEKUR. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlot en moeiteloos via autoverzekeringregelen.nl. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Bus ? Jouw premie wordt berekend door te kijken naar o.a. schadehistorie, de waarde van je auto en bijvoorbeeld de hoofdgebruiker. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Het systeem zoekt in een paar seconden de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Volkswagen Bus! Belangrijk: dit is geen advies. Via onze vergelijker kun je zelf – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Mercedes-Benz CL-Klasse.

Erkende autoverzekeringen

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Vlot oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering met een paar klikken.

Vergelijken loont

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Volkswagen Bus Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Wil je overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Gemiddeld genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Na het eerste jaar kun je er vanaf. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Gemiddeld genomen is dit één maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Verkoop van de auto
Neem je afstand van jouw Volkswagen Bus? Dan wordt de polis stopgezet. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Goed om te weten: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de premie verhoogd? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Ook dan mag je opzeggen. Na de informering over de poliswijziging heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er zijn 3 ordes van garanties voor de Volkswagen Bus. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
De Bus verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Ben jij onderdeel van een ongeval? Jouw assuradeur betaalt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Hier kun je ook terecht bij diefstal, een sterretje in je voorruit, schade aan derden. Een aardig compleet pakket dus.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Volkswagen Bus. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook als het je eigen schuld is. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Auto’s van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Auto van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) De (verplichte) WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Een basisdekking gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Volkswagen Bus. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting beschermer
Sluit je de No-claimbeschermer af? Het is het overwegen waard: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Opvallend: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Extra pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Met een goed gevoel de weg op!

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb jij helaas wel een ongeluk gehad? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, en de maandlasten stijgen.

 • Feit: De spelregels van de bonus/malus-trede wisselen nogal eens per verzekeraar.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan bevind je je in de malus-situatie, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Goed onthouden: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Bus ?

De hoogte van de premies voor een Volkswagen Bus kan enorm verschillen per verzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Je vindt hieronder de bekendste onderdelen.

 • De plaats waar jij woont (9796NF)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • De verwachte kilometrage
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Jouw schadeverleden
 • De cataloguswaarde van het object
 • Hoe je de auto gebruikt: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via de vergelijker vergelijk je bekende assuradeurs. Voorbeelden zijn EAG Assuradeuren, Roxo en bijv. Turien & Co. Wij vergelijken alleen maar autoverzekeraars waarvan de meest recente premies bekend zijn.Belangrijk: de uitkomst is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

De velden ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Volkswagen rangschikken op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de gekozen assuradeur. Dat zijn de geldende voorwaarden. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. All risk autoverzekering Aegon.

autoverzekering Volkswagen Bus


Goedkoopste autoverzekering voor Volkswagen Bus afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Volkswagen Bus. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Voer jouw kenteken in (zoals 1-TKB-68).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (12-08-1995).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Volkswagen.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Lage premie + ledenkorting
Hulp bij overstappen

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Faire schadeafhandeling
Snel online afsluiten

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
690.000 klanten gingen je voor
Hulp bij overstappen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Snel online premie berekenen
Eenvoudige procedures

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Voor het hele gezin
Supersnel geregeld

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Geen poliskosten
Schade snel afgehandeld

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Ook complete pakketten
14 dagen bedenktijd

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Optie verkeersrechtsbijstand
Snel schade melden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
24 uur per dag hulp
Snel schade melden

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Onderdeel van Vivat
Voor jong en oud geschikt

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Coöperatieve verzekeraar
Hulp bij overstappen

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Afsluiten in 5 snelle stappen
Duidelijke voorwaarden


Snel premie van de Volkswagen Bus berekenen

Hoe hoog is de premie voor de verzekering van mijn Bus ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een welbekende factor is hoe oud je bent. Jongeren van 24 jaar betalen normaal vaak meer dan de ouderen / senioren, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook betaal je meer bij een dure Volkswagen Bus. Aanbieders kijken ook naar o.a. regio (1114KI). Het tarief in Boornbergum wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Weert. Ook de kilometrage (t/m 7.500) en het type voertuig worden meegenomen. De maandpremie is voor elke bestuurder weer anders. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Voer onder andere eventuele accessoires, aantal kilometers per jaar, hoofdbestuurder in, en je weet het in 2 minuten.

Check de Volkswagen Bus verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Bus afsluiten!