Autoverzekering Renault Trafic Kies de verzekering die bij jou past

De goedkoopste autoverzekering voor de Renault Trafic afsluiten, via internet? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Toonaangevende partijen zijn o.a. Avéro Achmea en ook Roxo. Vergelijk alle aanbieders snel en zonder moeite via de vergelijkingstool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Trafic ? Het maandbedrag heeft te maken met o.a. de gewenste dekking, gebruik van de auto en niet te vergeten jouw geboortedatum. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je treft dan binnen 10 seconden tijd de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Renault Trafic! Let op: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker heb je de mogelijkheid om – uitgaande van jouw situatie – een aanbieder kiezen. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Hyundai IX20.

Meest vertrouwde autoverzekeringen

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Nu oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering binnen een half uur.

Bespaar vele euro's

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Handige informatie over het verzekeren van de Renault Trafic Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Wanneer kan ik opzeggen?

Wil je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Kan dit zomaar? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Contractvervaldatum
Normaliter duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dan kun je opzeggen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Meestal is dit 1 maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop jij jouw Renault Trafic? Dan vervalt het contract. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Goed om te weten: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de premie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd kan je dat binnen een paar weken regelen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

WA of All Risk?

We onderscheiden drie types zekerheden voor jouw eigen Renault Trafic. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA
Een gebruikte Trafic verzekeren met een WA polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Maak je onverhoopt een ongelukje? Jouw assuradeur betaalt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. WA+ dekt ook o.a. schade door storm, schade aan derden, tweezijdige schade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Renault Trafic. Een andere naam is WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook schade veroorzaakt door slippen. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Auto’s van 0 – 5 jaarvolledig casco verzekering
Goede auto’s van 6 – 10 jaarWA-plus verzekering (beperkt casco)
Auto’s van 10 jaar of ouderStandaard WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Renault Trafic. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Via de extra aanvulling in rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claim korting beschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Iets voor jou? Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Interessant: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp module
Pech met je auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit heet ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Neem dit in acht: De voorwaarden van de bonus/malus-ladder wisselen nogal eens per assuradeur.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Claim je vaak schade? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, en betaal je extra toeslag.
 • Feit: Bij elke schade, groot of klein, val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Trafic ?

De hoogte van de premies voor een Renault Trafic loopt uiteen per autoverzekeraar. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? In het lijstje hieronder staan de meest invloedrijke onderdelen.

 • Jouw postcodegebied (8199NM)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • De verwachte kilometrage
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De cataloguswaarde van het object
 • Aard van het gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via deze website vergelijk je een aantal erkende verzekeraars. Denk aan Bovag, InShared maar ook De Zeeuwse. We bekijken uitsluitend organisaties die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Goed onthouden: de uitkomst is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

De gevraagde gegevens ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Renault rangeren op laagste prijs en best beoordeeld. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Zie altijd de actuele voorwaarden van de aangaande autoverzekering. Dit is de basis van elke verzekering. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. WA-verzekering FBTO.

autoverzekering Renault Trafic


Goedkoopste autoverzekering voor Renault Trafic afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Renault Trafic. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Let op het stappenplan hieronder.

1. Vul je nummerbord in (e.g. 3-KBK-07).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (2-05-1988).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Wat is het aantal km’s dat je gaat rijden?
6. Kies je (aanvullende) dekking voor Renault.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Lagere premie bij veilig rijden
Snelle schade afhandeling

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Eigen herstelnetwerk
Hoge klantbeoordeling

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Ruime keuze uit garages
Gebruiksvriendelijke website

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Hoge klantenbeoordeling
Verschillende opties

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Ook totaalpakketten
Schade melden via internet

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Eigen risico van slechts €100
Duidelijke voorwaarden

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Service award winnaar
Gebruiksvriendelijke website

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Pechhulp buitenland
Goede hulp & adviezen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Hoge kwaliteit focus
Jaarlijks opzegbaar

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Pakketkorting mogelijk
Aanvullende dekking

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Veel lokale adviseurs
Hulp en ondersteuning

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Gebruiksvriendelijke App
Eenvoudig contract / polis


Voordeligste premie van de Renault Trafic berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de autoverzekering van de Trafic ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een welbekende variabele is; hoe oud je bent. Jongeren van 18 jaar hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 26 jaar of ouder, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook is de premie duurder bij een jonge Renault Trafic. Aanbieders analyseren verder ook zaken als postcode (4173FK). De premie in Brielle wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Stroe. Ook het aantal kilometers (tot en met 7500) en het merk/type auto hebben invloed. De maandpremie is dus voor iedereen verschillend. Ontdek wat jij kunt besparen. Voer o.a. postcode, aantal kilometers per jaar, gewenste dekking in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Renault Trafic verzekeringen en bespaar vandaag nog In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Trafic afsluiten!