Autoverzekering Renault Wind Kies de verzekering die bij jou past

De meest goedkope autoverzekering voor jouw Renault Wind vergelijken en afsluiten? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Hierbij kun je denken aan ABN AMRO en nowGo. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en probleemloos via autoverzekeringregelen.nl. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Wind ? Het premiebedrag hangt af van variabelen als schadehistorie, de aanschafwaarde en niet te vergeten jouw leeftijd. Start direct met je gegevens hierboven. Het systeem zoekt in minder dan 1 minuut de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Renault Wind! Belangrijk: dit is geen advies. Gebruik je onze vergelijker dan kun je zelfstandig – aan de hand van jouw data – een verzekering bekijken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Hyundai Matrix.

Alle populaire aanbieders

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Rap overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering in slechts korte tijd.

Bespaar vele euro's

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Renault Wind Zoek je aanvullende informatie? Lees hieronder onze handige FAQ.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
In het algemeen sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dan is overstappen mogelijk. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Veelal is dat een maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop jij jouw Renault Wind? Dan wordt de polis stopgezet. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Tip: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan mag je het contract ontbinden. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

We onderscheiden drie soorten waarborg types voor de Renault Wind. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een gebruikte Wind verzekeren met alleen WA dekking? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Dus rijd je tegen een andere auto aan? Jouw assuradeur betaalt dan kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Dit dekt vaak onder andere een sterretje in je voorruit, diefstal, tweezijdige schade. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Kies van natuurlijk All-risk voor Renault Wind. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Dus ook door schade door vandalisme. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaarWA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaarBeperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaarNormale WA-polis

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Renault Wind. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Via de extra aanvulling in rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Ideaal: Per jaar max. 1 keer schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Let op: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp dekking
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe minder schade je hebt, des te minder premie moet je betalen. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan schiet je maandpremie omlaag. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Goed onthouden: De regels van de bonus/malus-ladder wijken erg af per verzekeraar.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, wat de premie zal doen toenemen.
 • Feit: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal zul jij plekken op de ladder zakken.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Wind ?

De premie voor de Renault Wind wisselt nogal eens per autoverzekeraar. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Hieronder vind je de bekendste variabelen.

 • Jouw woongebied (9009IB)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Hoe je de auto gebruikt: Zakelijke en/of privé

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via deze website vergelijk je vertrouwde aanbieders. O.a. ABN AMRO, nowGo en SNS. We onderzoeken alleen maar verzekeringen die werken met actuele premies en geldige prijzen. Noemenswaardig: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Alle gevraagde info ingevoerd? Jij kan alle verzekeraars voor Renault ordenen op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de gekozen autoverzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. WA-verzekering Zelf.nl.

autoverzekering Renault Wind


Goedkoopste autoverzekering voor Renault Wind afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Renault Wind. Hoe vind je nu de laagste premie? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Kenteken invoeren (bijvoorbeeld 31-ZXJ-3).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (7-04-1961).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Wat is het aantal km’s dat je gaat rijden?
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Renault.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Tot 30% veilige rijderskorting
Handige overstaphulp

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Schade inzittenden
24/7 schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Samenwerking met Rabobank
24/7 schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Schade in 3 stappen regelen
Helder polisblad

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Sociale verzekeraar
Online account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Goede verkeersrechtsbijstand
Jaarlijks opzegbaar

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
Wettelijke Aansprakelijkheid
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Pechhulp binnenland
Aanpassen & upgraden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Hoge kwaliteit focus
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
Pakketkorting mogelijk
Online klantenservice

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Ook accessoires
Goede telefonische service

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Afsluiten in 5 snelle stappen
Simpel over te sluiten


Voordeligste premie van de Renault Wind berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor de autoverzekering van de Wind ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een voorname variabele is leeftijd. 22-jarigen betalen doorgaans meer dan ouderen / senioren, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook zijn de kosten wat meer bij een recent gekochte Renault Wind. Verzekeringen overwegen daarnaast bijvoorbeeld postcode (3368FM). De premie in Boornbergum kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Swifterbant. Ook de kilometrage (25.001 tot 30.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig zijn bekende factoren. De maandelijkse afschrijving kan dus enorm wisselen. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Geef direct aantal kilometers per jaar, hoofdbestuurder, schadevrije jaren in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Zoek alle Renault Wind verzekeringen en bespaar vandaag nog In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Wind afsluiten!