Roy-Data Roy-Data beheert het aantal schadevrije jaren


Wat is het Roy-data systeem?
Roy-data is het landelijke systeem waar bij beëindiging van uw autoverzekering uw schadevrije jaren worden opgeslagen. Bij het aangaan van een nieuwe verzekering zal de verzekeraar de opgegeven schadevrije jaren controleren in dit systeem. Wanneer u langer dat 3 jaar geen autovoertuig op uw naam verzekerd heeft staan vervallen de opgebouwde schadevrije jaren.

Schadevrije jaren overzetten kan dat?
Wanneer u besluit een auto in te ruilen voor een ander gemotoriseerd voertuig zoals een bromscooter is het mogelijk om de schadevrije jaren over te zetten vanuit het roy-data systeem. Dit kan eenzijdig. Het is later niet meer mogelijk dit ongedaan te maken.

Ik heb een leaseauto, staan mijn schadevrije jaren in het Roy-data systeem?
Wanneer u een auto heeft via een leasemaatschappij, je werkgever of een buitenlandse verzekeraar, worden die jaren niet automatisch toegevoegd aan het Roy-data systeem. In deze gevallen heeft u een schriftelijke verklaring nodig van één van deze partijen, zodat u kunt aantonen dat u schadevrij heeft auto gereden. Helaas nemen verzekeraars vaak niet alle schadevrije jaren over, de verklaring van de werkgever word namelijk maar zelden geaccepteerd in verband met fraude gevoeligheid. Bekijk ook onze pagina over het waarborgfonds.