Autoverzekering Seat Altea Kies de verzekering die bij jou pastEen goedkope autoverzekering voor jouw Seat Altea bekijken en afsluiten? Tegenwoordig heb je een ruime keuze. O.a. Zelf en uiteraard ook Voogd en Voogd. Vergelijk alle verzekeraars vliegensvlug en probleemloos online. En dat voel je in je portemonnee. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Altea ? De assurantiepremie wordt bepaald door onder andere de gewenste dekking, de cataloguswaarde plus de hoofdgebruiker. Vul hierboven de gegevens in. Je treft dan in afzienbare tijd de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Seat Altea! Let op: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker kun je zelfstandig – uitgaande van jouw situatie – een aanbieder kiezen. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Jeep Commander.

Alle populaire verzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Snel overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder zonder veel moeite.

Vergelijken = geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de Seat Altea Wil je meer weten over hoe dit werkt? Lees hieronder onze handige FAQ.

Wanneer kan ik opzeggen?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
Normaliter heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna kun je er vanaf. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Verkoop van de auto
Verkoop je de Seat Altea? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Handig: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Schiet het polisbedrag omhoog? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Wij distantiëren drie varianten van autoverzekeringen voor de Seat Altea. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een nieuwe Altea verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Maak je onverhoopt een ongelukje? De verzekering regelt dan beschadigingen aan de auto van de ander.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA+ dekt ook o.a. schade na blikseminslag, tweezijdige schade, schade door natuurgeweld. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Seat Altea. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Een completer pakket is niet te vinden. Ook als je die zelf veroorzaakt. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto’s van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Voertuigen ouder dan 10 jaar Basis WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Seat Altea. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. De ongevallenverzekering voor inzittenden: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Wees slim: met aanvullende dekking rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Korting op No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Ideaal: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je premie omhoog gaat. Noemenswaardig: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp add-on
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe lager je schadeclaims, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Noemenswaardig: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus ladder wisselen nogal eens per autoverzekering.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Belangrijk: Ook bij een hele kleine schade zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Altea ?

De premie voor de Seat Altea wisselt nogal eens per assuradeur. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? De opsomming hierna bevat de voornaamste elementen.

 • Jouw woongebied (7424ED)
 • Het merk en type van de auto
 • De verwachte kilometrage
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De basisdekking van de auto
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Aard van het gebruik: Zakelijke en/of privé

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Aan de hand van de tool vergelijk je enkele toonaangevende organisaties. Voorbeelden zijn Promovendum, FBTO en ZEKUR. We doorzoeken alleen maar aanbieders waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Goed om te weten: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt de uitkomst zelf voor Seat sorteren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Zie altijd de actuele voorwaarden van de aanbieder. Dit is de basis van elke verzekering. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. WA-verzekering ABN AMRO.

autoverzekering Seat Altea


Goedkoopste autoverzekering voor Seat Altea afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Seat Altea. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul je nummerbord in (bijvoorbeeld 8-TRF-31).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (4-03-1989).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. De verwachte kilometrage?
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Seat.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Aanschafwaardegarantie
Hulp bij het afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Korting voor een 2e auto
Goede hulp & adviezen

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Verrekening met garage
Hoge klantbeoordeling

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Dag & nacht schadehulp
Snel online afsluiten

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Extra dekking auto 6-13 jaar
Simpele website / account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Ook voor inzittenden
Hulp bij het afsluiten

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Ook complete pakketten
Jaarlijks opzegbaar

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Optie verkeersrechtsbijstand
Eenvoudig uitbreiden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Beoordelingsscore van 7,5+
Geld snel op je rekening

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
SOS International
Snel online afsluiten

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Ook accessoires
Online klantenservice

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
Superhandige App
Eenvoudige procedures


Voordeligste premie van de Seat Altea berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten m.b.t. de verzekering van mijn Altea ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een belangrijke factor is jouw leeftijd. Studenten en jongeren betalen normaal vaak meer dan de consumenten met veel ervaring, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook zijn de kosten wat meer bij een jonge Seat Altea. Aanbieders overwegen daarnaast je regio (6339KE). De hoogte van de polis in Sint Pancras wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Tolbert. Ook het aantal kilometers (15.001 – 20.000) en het gebruik van de auto zijn bekende factoren. De maandpremie is dus een vrij ingewikkelde som. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Voer nu je schadevrije jaren, eventuele accessoires, aantal kilometers per jaar in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Zoek alle Seat Altea verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Altea afsluiten!