Autoverzekering Seat Ateca Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Seat Ateca bekijken en afsluiten? Hedendaags heb je een ruime keuze. Bekende voorbeelden zijn Fairzekering en niet te vergeten Turien & Co. Vergelijk alle verzekeraars handig en probleemloos via de vergelijkingstool. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Ateca ? De assurantiepremie hangt af van factoren als soort dekking, het aantal km’s dat je rijdt maar ook jouw regio. Vul hierboven de gegevens in. Je achterhaalt in afzienbare tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Seat Ateca! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Via onze vergelijker heb je de mogelijkheid om – op basis van jouw gegevens – een polis afsluiten. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Jeep Grand Cherokee.

Erkende aanbieders

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Rap overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder binnen een half uur.

Vergelijken bespaart geld

Sluit de voordeligste verzekering af, en bespaar vele euro’s per jaar.

Praktische informatie over het verzekeren van de Seat Ateca Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Wanneer kan dat? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
Gemiddeld genomen neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dat moment kun je opzeggen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. In het algemeen is dat een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop jij jouw Seat Ateca? Dan vervalt het contract. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Vergeet niet: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Moet je meer betalen? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er zijn 3 varianten van dekkingen voor jouw Seat Ateca. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-dekking
Een nieuwe Ateca verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Een botsing met een andere auto? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA + beperkt casco
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade door storm, schade aan derden, een sterretje in je voorruit. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Seat Ateca. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Dus ook door schade door vandalisme. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Goede auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Voertuigen ouder dan 10 jaar Normale WA-polis

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Seat Ateca. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Door middel van aanvullende verzekering voor rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Korting op No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Iets voor jou? Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Feit: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe lager je schadeclaims, hoe lager je premie. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, en betaal je weer meer premie.

 • Belangrijk: De regels van de bonus/malus ladder wisselen nogal eens per assuradeur.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dat betekent een malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Let op: Ook bij een hele kleine schade zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat kost de verzekering van mijn Ateca ?

De geldende premie voor een Seat Ateca verschilt nogal per autoverzekering. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? De opsomming hierna bevat de belangrijkste factoren.

 • Je postcode / regio (4606NA)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • De cataloguswaarde van het object
 • Aard van het gebruik: Voor bedrijven of personen

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via deze website vergelijk je bekende verzekeringen. O.a. AutoWeek, Kilometerverzekering en bijv. VOOROP. Wij raadplegen enkel verzekeringen die werken met actuele premies en geldige prijzen. Goed onthouden: dit is geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt jouw resultaten voor Seat indelen op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Check altijd de voorwaarden van de gekozen assuradeur. Dit is de basis van elke verzekering. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld WA-verzekering SNS.

autoverzekering Seat Ateca


Goedkoopste autoverzekering voor Seat Ateca afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Seat Ateca. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Let op het stappenplan hieronder.

1. Nummerbord invullen (bijv. 4-TDK-88).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (28-02-1981).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel km rijd je per jaar?
6. Kies de juiste dekking voor Seat.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Aanschafwaardegarantie
Eenvoudige procedures

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Korting voor een 2e auto
14 dagen bedenktijd

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Handige tips & tricks
Goede telefonische service

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Interessante bonusladder
Goede hulp & adviezen

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Sociale verzekeraar
Verschillende opties

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Actief sinds 1850
Geld snel op je rekening

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Score: beoordeeld met 8+
Geld snel op je rekening

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Maandelijks aanpassen
Handige overstaphulp

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Schade door diefstal
Verschillende opties

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
Maximaal 80% korting
Gebruiksvriendelijke website

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Ook zakelijke klanten
Hulp bij het afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
No-claimkorting tot wel 82%
Hoge klantbeoordeling


Snel premie van de Seat Ateca berekenen

Wat is de hoogte van de premie m.b.t. de verzekering van mijn Ateca ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een vrij cruciale variabele is geboortejaar. Jongeren tot 24 jaar betalen normaal vaak meer dan de mensen van 28 of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook schiet de premie omhoog bij een prijzige Seat Ateca. Autoverzekeraars doorzoeken ook variabelen zoals woongebied (5336GN). De premie in Meteren kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Tuitjenhorn. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (7501 tot 10.000) en de dagwaarde van de auto hebben invloed. De hoogte van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Geef nu jouw huisnummer, kenteken, gewenste dekking in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Vergelijk alle Seat Ateca verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Ateca afsluiten!