Autoverzekering Opel Rekord Vergelijk verzekeringen in 1 minuutEen goedkope autoverzekering voor jouw Opel Rekord vergelijken en afsluiten? Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Aegon en niet te vergeten United Insurance. Vergelijk alle aanbieders snel en eenvoudig via autoverzekeringregelen.nl. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Rekord ? De assurantiepremie wordt bepaald door onder andere Wa/Wa+/All-risk, het aantal km’s dat je rijdt plus demografische gegevens. Start direct met je gegevens hierboven. Dan zoek je in luttele minuten de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Rekord! Goed om te weten: wij geven geen advies. Met de vergelijkingsmodule heb je de mogelijkheid om – aan de hand van jouw data – een aanbieder kiezen. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Fiat Linea.

Erkende autoverzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Gelijk oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar binnen een half uur.

Bespaar vele euro's

Speur naar een verzekering met laag tarief, en betaal lage prijzen per maand.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Opel Rekord Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Op welke momenten is dit mogelijk? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
Gemiddeld genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dat moment kun je opzeggen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gemiddeld genomen is dit één maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop je de Opel Rekord? Dan wordt de polis stopgezet. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Tip: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de maandpremie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging kan je dat binnen een paar weken regelen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Wij distantiëren drie varianten van zekerheden voor jouw Opel Rekord. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Hoe verhouden deze precies?

1. WA
Je Rekord verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Ben je schuldig aan een botsing? Dan betaalt jouw verzekeraar beschadigingen aan de auto van de ander.

2. WA + beperkt casco
De WA plus variant biedt veel meer dekking. WA+ dekt ook o.a. diefstal, een sterretje in je voorruit, schade door storm. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Opel Rekord. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Dus ook door schade door vandalisme. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto’s van 0 – 5 jaarvolledig casco verzekering
Auto’s van 6 – 10 jaarBeperkt Casco verzekering (WA+)
Voertuigen ouder dan 10 jaarStandaard WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Een basisdekking gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Opel Rekord. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. Ongevallen-inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Door middel van dekking voor aanvullende rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Korting op No-claim
Kies je voor de No-claim beschermer?Ideaal: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Opvallend: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Extra pechhulp
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe geringer het aantal schades, des te minder premie moet je betalen. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Belangrijk: De spelregels van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per autoverzekering.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, wat de premie zal doen toenemen.
 • Goed onthouden: Ook als je een relatief kleine schade claimt, val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Rekord ?

De geldende premie voor een Opel Rekord varieert erg per aanbieder. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Op deze pagina vind jij de meest invloedrijke elementen.

 • De omgeving waarin je woont (4413CM)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Het aantal schadegevallen in het verleden
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Type gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je vertrouwde verzekeraars. Zoals Allsecur, Generali en onder andere VKG. Wij controleren alleen maar assuradeurs waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Goed onthouden: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Heb je het formulier voltooid? Dan kun je de aanbieders voor Opel classificeren op prijs en klant beoordeling. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Zie altijd de actuele voorwaarden van de betreffende assuradeur. Dat zijn de geldende voorwaarden. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Goedkoopste verzekering Interpolis.

autoverzekering Opel Rekord


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Rekord afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Opel Rekord. Hoe vind je nu de laagste premie? Vergelijk snel & eenvoudig met deze 7 stappen.

1. Vul je nummerbord in (n.b. 32-ZXK-4).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (1-06-1969).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies de juiste dekking voor Opel.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Aanschafwaardegarantie
Goede telefonische service

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Korting voor een 2e auto
Online schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Unieke Automodus
Eenvoudige procedures

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Praktische tips veilig rijden
Gemakkelijk opzeggen

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Gemiddeld een 8 op service
Hulp bij overstappen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Geen poliskosten
Supersnel geregeld

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Ook complete pakketten
Schade snel afgehandeld

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Simpele verzekeringskaarten
Supersnel geregeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Interessante pakketkorting
Voor jong en oud geschikt

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Goed Geregeld Pakket
Eenvoudig uitbreiden

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Klantbeoordeling 8+
Verschillende opties

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
Gezinsautoregeling
Online schade melden


Eenvoudig premie van de Opel Rekord berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten bij een verzekering voor de Rekord ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een belangrijke variabele is het jaartal van geboorte. Jongeren van 23 jaar hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 26 jaar of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook schiet de premie omhoog bij een jonge Opel Rekord. Autoverzekeringen kijken ook naar feiten zoals woonplaats (8813EK). Het tarief in Winterswijk Meddo is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering s-heerenberg. Ook het aantal kilometers (12.001 – 15.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig zijn bepalend. Het tarief is dus niet zomaar te noemen. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Geef nu jouw huisnummer, schadevrije jaren, hoofdbestuurder in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Vergelijk alle Opel Rekord verzekeringen en start met geld besparen Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Rekord afsluiten!