Autoverzekering Volkswagen Beetle Eenvoudig verzekeringen vergelijken


Een goedkope autoverzekering voor jouw Volkswagen Beetle vergelijken en afsluiten? Op dit moment zijn er tientallen verzekeraars. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. Generali en uiteraard ook National Academic. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlug en eenvoudig via autoverzekeringregelen.nl. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Beetle ? Het maandbedrag wordt bepaald door bijvoorbeeld Wa/Wa+/All-risk, de aanschafwaarde en de hoofdgebruiker. Start direct met je gegevens hierboven. Zo vind jij binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Volkswagen Beetle! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Met de vergelijkingsmodule kun je – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je vindt hier ook info over Autoverzekering Mercedes-Benz C-Klasse.

Erkende verzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Vlot oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering binnen een half uur.

Vergelijken bespaart geld

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Handige informatie over het verzekeren van de Volkswagen Beetle Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ook van plan om over te stappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Op welke momenten is dit mogelijk? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Op het einde van contracttermijn
Normaliter duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dan kun je het ontbinden. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gemiddeld genomen is dit één maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Bij de verkoop van je auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Volkswagen Beetle? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Tip: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na de informering over de poliswijziging wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 verschillende types dekkingen voor jouw vertrouwde Volkswagen Beetle. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA
Een nieuwe Beetle verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Maak je onverhoopt een ongelukje? Er vindt dan een vergoeding plaats voor beschadigingen aan de auto van de ander.

2. WA + beperkt casco
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Hier kun je ook terecht bij schade aan derden, tweezijdige schade, brandschade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Volkswagen Beetle. Volledig casco is de benaming van deze optie. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook als je die zelf veroorzaakt. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Auto ouder dan 10 jaar Basis WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Volkswagen Beetle. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Door middel van dekking voor aanvullende rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Het overwegen waard: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Opvallend: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe minder schade je hebt, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Zo werkt de bonus-malus ladder: Een jaar zonder schade gereden? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan zul je een trede dalen op de ladder, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Opmerkelijk: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-trede lopen uiteen per autoverzekeraar.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dat betekent een malus-situatie, en betaal je meer premie.
 • Goed om te weten: Ook als je een relatief kleine schade claimt, daal je een treetje.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Beetle ?

De hoogte van de premies voor een Volkswagen Beetle wisselt erg per verzekering. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Hieronder vind je de belangrijkste factoren.

 • De omgeving waarin je woont (3064NL)
 • Kenmerken van je voertuig (merk, gewicht etc)
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De gewenste dekking
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Het gebruik van de auto: Bijv. zakelijk of particulier

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via deze website vergelijk je de meest populaire autoverzekeringen. Denk aan Delta Lloyd, OHRA of United Insurance. Wij vergelijken enkel verzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Vergeet niet: wij geven geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Heb je alle details ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Volkswagen rangeren op de goedkoopste prijs of beste rating. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Zie altijd de actuele voorwaarden van de autoverzekering. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Op deze website vind je ook info over All risk autoverzekering OHRA.

autoverzekering Volkswagen Beetle


Goedkoopste autoverzekering voor Volkswagen Beetle afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Volkswagen Beetle. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul het kenteken in (e.g. 5-KBR-28).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (26-02-1982).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Kies een dekkings type voor Volkswagen.
7. Orden de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Gratis vervangende auto
Haal-en brengservice
Met aanvullende modules

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Pechhulpdekking
Hulp bij het afsluiten

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
690.000 klanten gingen je voor
Duidelijke voorwaarden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Hoge klantenbeoordeling
Voor jong en oud geschikt

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Voor het hele gezin
Contact via social media

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Dag en nacht contact
24/7 schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Winnaar van vele prijzen
14 dagen bedenktijd

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Pakketkorting mogelijk
Duidelijke voorwaarden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Hulp bij mechanisch defect
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
SOS International
Simpele website / account

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Ook accessoires
Snelle schade afhandeling

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Voordelig 2e auto verzekeren
Gebruiksvriendelijke website


Eenvoudig premie van de Volkswagen Beetle berekenen

Welke kosten komen er kijken bij een verzekering voor de Beetle ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een betekenisvolle factor is; hoe oud je bent. Jongeren van 19 jaar betalen doorgaans meer dan mensen van 28 of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook betaal je meer bij een jonge Volkswagen Beetle. Autoverzekeringen houden ook rekening met o.a. adresgegevens (1937NA). Het maandbedrag in Nistelrode is anders dan een Autoverzekering Wassenaar. Ook het verwachte aantal kilometers (25.001 tot 30.000) en wie de hoofdbestuurder is zijn bekende factoren. Het tarief is dus voor iedereen verschillend. Bereken nu zelf jouw premie. Vul o.a. eventuele accessoires, huisnummer, schadevrije jaren in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Check de Volkswagen Beetle verzekeringen en start met geld besparen Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Beetle afsluiten!