Autoverzekering Volkswagen Golf 2 Kies de verzekering die bij jou pastDe goedkoopste autoverzekering voor de Volkswagen Golf 2 afsluiten? Hedendaags heb je een ruime keuze. O.a. HEMA en natuurlijk Klaverblad. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlug en gemakkelijk via internet. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Golf 2? Het premiebedrag komt tot stand op basis van o.a. aantal opgebouwde jaren zonder schade, de geschatte kilometrageen bijvoorbeeld jouw leeftijd. Start direct met je gegevens hierboven. Je bekijkt dan supersnel de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Volkswagen Golf 2! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Gebruik je onze vergelijker dan kun je op eigen houtje – op basis van jouw gegevens – een verzekeraar selecteren. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Mercedes-Benz SL-Klasse.

Alle populaire verzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Gelijk oversluiten

Regel jouw nieuwe verzekering in een paar minuten.

Vergelijken bespaart geld

Speur naar een verzekering met laag tarief, en bespaar vele euro’s per jaar.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Volkswagen Golf 2 Zoek je aanvullende informatie? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Kan dit zomaar? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
Gemiddeld genomen neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dat moment is overstappen mogelijk. Neem de opzegtermijn in acht. Meestal is dit 1 maand. In de polisvoorwaarden staat dat duidelijk beschreven.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij jouw Volkswagen Golf 2? Dan vervalt het contract. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Vergeet niet: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Wordt de premie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Wij maken onderscheid tussen drie soorten basisdekkingen voor jouw Volkswagen Golf 2. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Hoe verhouden deze precies?

1. WA
De Golf 2 verzekeren met alleen WA dekking? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Ben je schuldig aan een botsing? Dan betaalt jouw verzekeraar de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade door botsing met dieren, explosie-schade, diefstal. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Volkswagen Golf 2. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook schade veroorzaakt door slippen. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Goede auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto ouder dan 10 jaar Basis WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Volkswagen Golf 2. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Extra Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende dekking rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Handig: Per jaar max. 1 keer schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Opvallend: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Extra pechhulp
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Voor veel mensen is dat erg fijn.

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe minder schade je hebt, hoe lager je premie. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Je positie op de ladder daalt dan, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed om te weten: De protocollen van de bonus/malus-trede verschillen nogal per autoverzekeraar.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan bevind je je in de malus-situatie, en betaal je meer premie.
 • Opmerkelijk: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Golf 2?

De actuele premie voor de Volkswagen Golf 2 verschilt nogal per verzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? De opsomming hierna bevat de bekendste componenten.

 • De plaats waar jij woont (4889FB)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Jouw bonus/malus-positie
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Hoe je de auto gebruikt: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Aan de hand van de tool vergelijk je een aantal erkende verzekeraars. Onder andere ANWB, National Academic en ZEKUR. Wij checken alleen maar assuradeurs waarvan de meest recente premies bekend zijn.Belangrijk: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Alle benodigde velden ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Volkswagen rangeren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de assuradeur. Deze zijn altijd leidend.Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld All risk autoverzekering Delta Lloyd.

autoverzekering Volkswagen Golf 2


Goedkoopste autoverzekering voor Volkswagen Golf 2 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Volkswagen Golf 2. Hoe vind je nu de laagste premie? Vergelijk snel & eenvoudig met deze 7 stappen.

1. Vul je nummerbord in (zoals KX-616-L).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (21-10-1966).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Kies je (aanvullende) dekking voor Volkswagen.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Lagere premie bij veilig rijden
Handige overstaphulp

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Snel premie berekenen
Met aanvullende modules

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Veilige AutoModus
Jaarlijks opzegbaar

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Schade in 3 stappen regelen
Snel online afsluiten

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Voor het hele gezin
Online klantenservice

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringEigen risico van slechts €100
Online klantenservice

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Score: beoordeeld met 8+
Binnen 10 minuten claimen

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Pechhulp binnenland
Helder polisblad

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
24 uur per dag hulp
Schade snel afgehandeld

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Schadegarant bedrijven
Online account

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Ook zakelijke klanten
Simpel over te sluiten

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
Hoge no-claim kortingen
Hoge klantbeoordeling


Online premie van mijn Volkswagen Golf 2 berekenen

Hoe hoog is de premie voor de autoverzekering van de Golf 2? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een vrij cruciale variabele is jouw leeftijd. Jongeren van 18 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan meer ervaren automobilisten, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook zijn de kosten wat meer bij een zware Volkswagen Golf 2. Assuradeurs houden ook rekening met bijv. postcodegebied (7305JC). Het tarief in Wouw is anders dan een Autoverzekering Westzaan. Ook het aantal km’s (25.001 – 30.000) en natuurlijk de dekking tellen mee. De maandelijkse afschrijving is dus niet zomaar te noemen. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Voer onder andere huisnummer, geboortedatum, gewenste dekking in, en je weet het in 2 minuten.

Zoek alle Volkswagen Golf 2 verzekeringen en sluit online af Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Golf 2 afsluiten!