Autoverzekering Volkswagen Tiguan Kies de verzekering die bij jou past


De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Volkswagen Tiguan vinden en afsluiten? Vandaag de dag is het aanbod enorm. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Allsecur en uiteraard ook ING Bank. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en moeiteloos via internet. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Tiguan ? Jouw premie komt tot stand op basis van factoren als schadevrije jaren, privé of zakelijk gebruik en bijvoorbeeld jouw geboortedatum. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je bekijkt dan in korte tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Volkswagen Tiguan! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Door het gebruik van vergelijkers kun je – gebaseerd op jouw gegevens- een aanbieder kiezen. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Mercedes-Benz CLK 200.

Alle populaire verzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Nu oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar in een paar minuten.

Vergelijken = geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en stap over van jouw hogere tarief.

Praktische informatie over het verzekeren van de Volkswagen Tiguan Zoek je aanvullende informatie? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan dit zomaar? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Op het einde van contracttermijn
Gemiddeld genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna mag je overstappen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Bij overschrijven van auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Volkswagen Tiguan? Dan wordt de polis stopgezet. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Handig: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan mag je het contract ontbinden. Na wijziging van de polis wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Zoals je misschien weet zijn er 3 categorieëngaranties voor de Volkswagen Tiguan. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Jullie Tiguan verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Maak je onverhoopt een ongelukje? De verzekering regelt dan kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Zo dekt deze vorm ook schade door natuurgeweld, schade aan derden, een sterretje in je voorruit. Een stuk completer dan WA dus .

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Volkswagen Tiguan. Een andere naam is WA volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Ook als het je eigen schuld is. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto’s van 10 jaar of ouder De (verplichte) WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Volkswagen Tiguan. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de rechtsbijstand aanvullende dekking ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting
Neem je een No-claimbeschermer? Iets voor jou? Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Let op: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Pechhulp module
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe geringer het aantal schades, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan zul je een trede dalen op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Let op: De protocollen van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per aanbieder.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Heb je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Belangrijk: Bij elke schade, groot of klein, zul jij plekken op de ladder zakken.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Tiguan ?

Het maandbedrag voor de Volkswagen Tiguan varieert erg per aanbieder. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hieronder vind je de meest betekenisvolle factoren.

 • De omgeving waarin je woont (2359LB)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Gebruikstype: Voor bedrijven of personen

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Aan de hand van de tool vergelijk je bekende aanbieders. Onder andere AutoWeek, Generali en onder andere Univé. Wij vergelijken alleen maar autoverzekeraars waarvan de meest recente premies bekend zijn.Let op: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Volkswagen filteren op de goedkoopste prijs of beste rating. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betrokken autoverzekering. Deze zijn altijd leidend.Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Online premie berekenen HEMA.

autoverzekering Volkswagen Tiguan


Goedkoopste autoverzekering voor Volkswagen Tiguan afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Volkswagen Tiguan. Hoe vind je nu de laagste premie? Volg dan de volgende instructies.

1. Voer jouw kenteken in (bijv. 3-TXB-77).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (4-08-1972).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. De verwachte kilometrage?
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Volkswagen.
7. Orden de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Haal-en brengservice
Binnen 10 minuten claimen

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Goede rechtsbijstand
Helder polisblad

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
690.000 klanten gingen je voor
Online account

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Onderdeel van Achmea
Schade in 3 stappen regelen
Met aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Snelle reactietermijnen
Voor jong en oud geschikt

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringEigen risico van slechts €100
Verschillende opties

allsecur verzekering

Allsecur

€ 0,- Eigen risico
Unieke extra dekkingen
Verschillende opties

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Online 10% korting
Supersnel geregeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Hoge kwaliteit focus
Simpel over te sluiten

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
Pakketkorting mogelijk
Goede hulp & adviezen

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
WA, WA+ of All Risk
Duidelijke voorwaarden

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Gebruiksvriendelijke App
Online klantenservice


Snel premie van de Volkswagen Tiguan berekenen

Hoe hoog is de premie m.b.t. de verzekering van mijn Tiguan ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een belangrijk aspect is geboortejaar. Jongeren van 18 jaar betalen doorgaans meer dan meer ervaren automobilisten, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook betaal je meer bij een kostbare Volkswagen Tiguan. Aanbieders analyseren verder ook onder andere woongebied (1879FF). Het maandbedrag in Hoevelaken is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Zaamslag. Ook de kilometrage (25.001 – 30.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) hebben invloed. De hoogte van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Vul vandaag schadevrije jaren, hoofdbestuurder, huisnummer in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Doorzoek Volkswagen Tiguan verzekeringen en sluit online af Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Tiguan afsluiten!