Autoverzekering Alfa Romeo 146 Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenEen goedkope autoverzekering voor jouw Alfa Romeo 146 vinden en afsluiten? Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. De Zeeuwse en natuurlijk Interpolis. Vergelijk alle verzekeraars handig en moeiteloos via internet. En dat voel je in je portemonnee. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn 146? De assurantiepremie wordt bepaald door bijvoorbeeld schadevrije jaren, de cataloguswaarde en niet te vergeten jouw regio. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je checkt dan in luttele minuten de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo 146! Belangrijk: dit is geen advies. Door middel van de vergelijker kun je zelfstandig – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar uitzoeken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Mercedes-Benz SLK 350.

De beste autoverzekeringen

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Snel overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, met weinig inspanning.

Bespaar vele euro's

Zoek naar een betaalbare verzekering, en bespaar vele euro’s per jaar.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Alfa Romeo 146 Meer weten over overstappen? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Wanneer kan ik opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Wanneer kan dat? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Vaak is de duur van een polis ongeveer één jaar. Na het eerste jaar mag je overstappen. Houd rekening met een opzegtermijn. Gebruikelijk is dat een maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop jij jouw Alfa Romeo 146? Dan wordt de polis stopgezet. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Tip: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na wijziging van de polis heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Wij differentiëren 3 ordes van zekerheden voor de Alfa Romeo 146. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. WA-dekking
De 146 verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je onverhoopt een ongelukje? Je verzekeraar behandelt dan beschadigingen aan de auto van de ander.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. WA+ dekt ook o.a. schade door natuurgeweld, schade door storm, tweezijdige schade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Alfa Romeo 146. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als het je eigen schuld is. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Auto ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Alfa Romeo 146. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Extra Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Wees slim: met dekking voor aanvullende rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Korting op No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Misschien iets voor jou: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je premie omhoog gaat. Interessant: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp add-on
Heb je pech onderweg met de auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe meer schadevrije jaren, des te meer korting op je autoverzekering. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan schiet je maandpremie omlaag. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan zul je een trede dalen op de ladder, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Belangrijk: De spelregels van de bonus/malus-trede lopen uiteen per assuradeur.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Feit: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zak je op de ladder.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 146?

De actuele premie voor de Alfa Romeo 146 wijkt erg af per autoverzekering. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? In het lijstje hieronder staan de belangrijkste factoren.

 • Je postcode / regio (4238HG)
 • Het merk en type van de auto
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De gewenste dekking
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Het gebruik van de auto: Business of privé

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via de vergelijker vergelijk je bekende verzekeringen. Neem nou Promovendum, OHRA of bijvoorbeeld De Zeeuwse. Wij controleren enkel aanbieders waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Feit: beschouw dit niet als een advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt jouw resultaten voor Alfa Romeo sorteren op hoogste score of laagste prijzen. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de betreffende autoverzekeraar. Dat zijn de geldende voorwaarden. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering ANWB.

autoverzekering Alfa Romeo 146


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo 146 afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Alfa Romeo 146. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Bekijk het handige stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (n.b. 64-ZPB-3).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (24-11-1988).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt.
6. Kies het type dekking voor Alfa Romeo.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Via WhatsApp bereikbaar
Snelle schade afhandeling

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
Korting voor een 2e auto
Schade snel afgehandeld

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Altijd verzekerd de weg op
Supersnel geregeld

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Gemiddeld cijfer van 8+
Gebruiksvriendelijke website

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Gemiddeld een 8 op service
Hulp en ondersteuning

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Eigen risico van slechts €100
Binnen 10 minuten claimen

allsecur verzekering

Allsecur

Handige auto-tips
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Hulp en ondersteuning

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Elke maand aanpasbaar
Geld snel op je rekening

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Schade door diefstal
Goede hulp & adviezen

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Pechhulp Route Mobiel
Aanvullende dekking

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Veel lokale adviseurs
24/7 schade melden

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Bereikbaar via WhatsApp
Handige App


Goedkoopste premie van de Alfa Romeo 146 berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor het verzekeren van de 146? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een vrij cruciale variabele is leeftijd. De “jonkies” moeten rekening houden met hogere lasten dan mensen van 26 jaar of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een zware Alfa Romeo 146. Autoverzekeraars bekijken daarnaast factoren als postcodegebied (5050BM). De premie in Hippolytushoef is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Alkmaar. Ook het verwachte aantal kilometers (25.001 tot 30.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) hebben invloed. Het tarief is voor iedereen weer uniek. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Vul o.a. eventuele accessoires, huisnummer, gewenste dekking in, en je weet het in 2 minuten.

Doorzoek Alfa Romeo 146 verzekeringen en bespaar vandaag nog In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw 146 afsluiten!