Autoverzekering Alfa Romeo 156 Vergelijk verzekeringen in 1 minuutDe goedkoopste autoverzekering voor de Alfa Romeo 156 afsluiten? Tegenwoordig bestaan er een hoop autoverzekeraars. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld Avéro Achmea en ook WitGeld.nl. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en eenvoudig via internet. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn 156? Jouw premie hangt af van zaken als aantal opgebouwde jaren zonder schade, de geschatte kilometragemaar ook de hoofdgebruiker. Start direct met je gegevens hierboven. Je treft dan in een paar seconden de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo 156! Let op: wij geven geen advies. Via onze vergelijker kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een verzekeraar selecteren. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Mini 1000.

Meest vertrouwde aanbieders

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Vlug overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder met een paar klikken.

Vergelijken = geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Alfa Romeo 156 Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Van plan om over te stappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Kan dit zomaar? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
Veelal heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna kun je opzeggen. Neem de opzegtermijn in acht. Doorgaans is dit 1 maand. In de polisvoorwaarden staat dat duidelijk beschreven.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij de Alfa Romeo 156? Het contract wordt dan gestopt. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Moet je meer betalen? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan mag je het contract ontbinden. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er zijn 3 ordes van zekerheden voor de Alfa Romeo 156. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een 156 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Dus rijd je tegen een andere auto aan? De verzekering regelt dan schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA + beperkt casco
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Zo dekt deze vorm ook schade door natuurgeweld, explosie-schade, een sterretje in je voorruit. Een stuk completer dan WA dus .

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Zorgeloos de weg op met je auto? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Alfa Romeo 156. Men noemt dit doorgaans volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Dus ook door schade door vandalisme. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto ouder dan 10 jaar Standaard WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Alfa Romeo 156. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. Ongevallen-inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Via de rechtsbijstand aanvullende dekking ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting beschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Handig: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Opmerkelijk: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Pechhulp dekking
Heb je pech onderweg met de auto? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe meer schadevrije jaren, des te meer korting op je autoverzekering. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Wel schade aan de auto? Je positie op de ladder daalt dan, en betaal je weer meer premie.

 • Noemenswaardig: De spelregels van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per assuradeur.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Feit: Ook bij een hele kleine schade wordt jouw plek negatief aangepast.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 156?

De geldende premie voor een Alfa Romeo 156 varieert erg per assuradeur. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hierna benoemen wij de voornaamste variabelen.

 • Jouw woongebied (5415DN)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • De verwachte kilometrage
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Het aantal schadegevallen in het verleden
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Gebruikstype: B2B of juist B2C voorwaarden

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Aan de hand van de tool vergelijk je vertrouwde autoverzekeraars. O.a. ABN AMRO, InShared en De Zeeuwse. We onderzoeken puur autoverzekeraars waarvan de meest recente premies bekend zijn.Van belang: beschouw dit niet als een advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Alle gevraagde info ingevoerd? Dan kun je de aanbieders voor Alfa Romeo ordenen op laagste prijs en best beoordeeld. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de gekozen organisatie. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering De Nationale.

autoverzekering Alfa Romeo 156


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo 156 afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Alfa Romeo 156. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Vul het kenteken in (bijv. 2-KBK-00).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (12-10-1960).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. De verwachte kilometrage?
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Alfa Romeo.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Hoge korting bij veilige rijstijl
Snel online afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Binnen 2 minuten afsluiten
Aanvullende dekking

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
690.000 klanten gingen je voor
Snel schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Dag & nacht schadehulp
Gebruiksvriendelijke website

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Initiatief van achmea
Verschillende opties

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Goede verkeersrechtsbijstand
Hulp bij overstappen

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Service award winnaar
Online schade melden

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Optie verkeersrechtsbijstand
Geld snel op je rekening

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Tot 85% korting
Wa, WA+ of Allrisk

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Schadegarant bedrijven
Hoge klantbeoordeling

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
WA, WA+ of All Risk
Helder polisblad

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Schade Melden met de App
Handige overstaphulp


Goedkoopste premie van de Alfa Romeo 156 berekenen

Wat betaal ik per maand voor de autoverzekering van de 156? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een voorname factor is geboortedatum. 22-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan meer ervaren automobilisten, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een kostbare Alfa Romeo 156. Assuradeurs overwegen daarnaast jouw adresgegevens (1861MK). Het tarief in Grevenbicht wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Almkerk. Ook de kilometrage (25.001 – 30.000) en de dagwaarde van de auto zijn bekende factoren. De maandelijkse afschrijving kan dus enorm wisselen. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Geef snel postcode, gewenste dekking, huisnummer in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Check de Alfa Romeo 156 verzekeringen en sluit online af Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 156 afsluiten!