Autoverzekering Alfa Romeo 164 Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Alfa Romeo 164 afsluiten? Hedendaags is het aanbod enorm. Hierbij kun je denken aan De Goudse en uiteraard ook WitGeld.nl. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en eenvoudig online. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn 164? De assurantiepremie wordt berekend door te kijken naar bijv. Wa/Wa+/All-risk, de cataloguswaarde plus demografische gegevens. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je achterhaalt in luttele minuten de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo 164! Belangrijk: dit is geen advies. Met de vergelijkingsmodule kun je zelfstandig – aan de hand van jouw data – een verzekering bekijken. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Mini Clubman.

Alle toonaangevende verzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Rap overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, met weinig inspanning.

Makkelijk geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Alfa Romeo 164 Wil je meer weten over hoe dit werkt? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Van plan om over te stappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Wanneer kan dat? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
Gemiddeld genomen is de duur van een polis ongeveer één jaar. Vanaf dat moment kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. In het algemeen is dat een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij de Alfa Romeo 164? dan beëindigt de overeenkomst. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Moet je meer betalen? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na de informering over de poliswijziging heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welk type dekking past bij mij?

Er bestaan 3 verschillende ordes van autoverzekeringen voor jouw eigen Alfa Romeo 164. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Jullie 164 verzekeren met een WA polis? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Ben jij onderdeel van een ongeval? De verzekering regelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA+ dekt ook o.a. schade door natuurgeweld, diefstal, schade door storm. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Alfa Romeo 164. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook als je die zelf veroorzaakt. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Voertuigen ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Alfa Romeo 164. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Extra Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met dekking voor aanvullende rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Bescherm je No-claim
Kies je voor de No-claim beschermer?Handig: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Belangrijk: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp
Pech met je auto? De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Met een goed gevoel de weg op!

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager je premie. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. We spreken dan over de no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, wat resulteert in een hogere premie.

 • Interessant: De voorwaarden van de bonus/malus ladder lopen uiteen per verzekering.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Claim je vaak schade? Dan kom je in de malus terecht, en betaal je extra toeslag.
 • Interessant: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een 164?

De geldende premie voor een Alfa Romeo 164 kan enorm verschillen per verzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Op deze pagina vind jij de voornaamste componenten.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (3063HF)
 • Gegevens van de auto
 • Geschatte kilometrage
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Het aantal schadegevallen in het verleden
 • De cataloguswaarde van het object
 • Het gebruik van de auto: Zakelijke en/of privé

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via deze website vergelijk je bekende verzekeraars. Voorbeelden zijn Promovendum, HEMA of VVS. Wij checken uitsluitend verzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Belangrijk: de vergelijking is geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Alle benodigde velden ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Alfa Romeo classificeren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Bekijk altijd de actuele premie van de gekozen verzekeraar. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Autoverzekering FBTO.

autoverzekering Alfa Romeo 164


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo 164 afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Alfa Romeo 164. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Voer jouw kenteken in (e.g. 27-ZXF-8).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (6-01-1977).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. De geschatte kilometrage per jaar.
6. Kies voor WA, WA+ of Allrisk voor Alfa Romeo.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Lagere premie bij veilig rijden
Schade melden via internet

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Eigen herstelnetwerk
24/7 schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
690.000 klanten gingen je voor
Handige App

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Praktische tips veilig rijden
Diverse modules kiezen

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Sociale verzekeraar
Jaarlijks opzegbaar

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Eigen risico van slechts €100
Jaarlijks opzegbaar

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Score: beoordeeld met 8+
Supersnel geregeld

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Elke maand aanpasbaar
Snelle schade afhandeling

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Schade door diefstal
Duidelijke voorwaarden

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Verhaalsbijstand
Eenvoudige procedures

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Ook zakelijke klanten
Handige App

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
No-claimkorting tot wel 82%
Eenvoudig contract / polis


Goedkoopste premie van de Alfa Romeo 164 berekenen

Hoe zit het met de kosten voor de autoverzekering van de 164? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een voornaam aspect is het jaartal van geboorte. Bestuurders van 25 jaar of jonger betalen normaal vaak meer dan de mensen van 27 of ouder, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een sjieke Alfa Romeo 164. Assuradeurs onderzoeken ook bijvoorbeeld woonplaats (1994MB). Het tarief in Warmenhuizen is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Ameide. Ook het geschatte aantal km’s (10.001 tot 12.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) zijn bekende factoren. Het maandelijkse bedrag is dus voor iedereen verschillend. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Voer onder andere geboortedatum, postcode, kenteken in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Doorzoek Alfa Romeo 164 verzekeringen en sluit online af Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 164 afsluiten!