Autoverzekering Fiat Ducato Kies de verzekering die bij jou pastEen goedkope autoverzekering voor jouw Fiat Ducato afsluiten? Vandaag de dag zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Bijvoorbeeld Allianz en niet te vergeten WitGeld.nl. Vergelijk ze nu snel en gemakkelijk via internet. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Ducato? De assurantiepremie hangt af van bijvoorbeeld dekking, aanvullende modules, de waarde van je auto en jouw woonplaats. Start direct met je gegevens hierboven. Je treft dan in afzienbare tijd de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Fiat Ducato! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Via onze vergelijker kun je – aan de hand van jouw data – een verzekering bekijken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Subaru Forester.

Erkende autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Nu oversluiten

Sluit een nieuwe verzekering af, met weinig inspanning.

Bespaar vele euro's

Zoek naar een betaalbare verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Fiat Ducato Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Kan dit zomaar? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
Vaak heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan mag je overstappen. Houd rekening met een opzegtermijn. Veelal is dat een maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij de Fiat Ducato? De overeenkomst wordt ontbonden. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Handig: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Wordt de maandpremie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? In dat geval kun je overstappen. Na de informering over de poliswijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Wij distantiëren drie ordes van dekkingen voor de Fiat Ducato. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Je Ducato verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Maak je schade bij een ander? Jouw assuradeur betaalt dan schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA + beperkt casco
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Dit dekt vaak onder andere diefstal, een sterretje in je voorruit, schade door storm. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Kies van natuurlijk All-risk voor Fiat Ducato. Volledig casco is de benaming van deze optie. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Goede auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto’s van 10 jaar of ouder Basis WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Fiat Ducato. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Wees slim: met dekking voor aanvullende rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claimbeschermer
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Slim: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, terwijl je premie niet stijgt. Noemenswaardig: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp add-on
Heb je pech onderweg met de auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Dat geeft een prettig gevoel!

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe geringer het aantal schades, hoe lager je premie. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb jij echter schade gereden? Dan ga je naar beneden, wat resulteert in een hogere premie.

 • Noemenswaardig: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus ladder verschillen nogal per assuradeur.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim je vaak schade? Dan kom je in de malus terecht, en betaal je meer premie.
 • Belangrijk: Ook bij een hele kleine schade zak je op de ladder.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Ducato?

Het maandbedrag voor de Fiat Ducato kan enorm verschillen per autoverzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? De opsomming hierna bevat de belangrijkste factoren.

 • Jouw postcodegebied (5212HN)
 • Het merk en type van de auto
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • De leeftijd van de automobilist
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Het gebruik van de auto: Voor bedrijven of personen

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je de meest populaire verzekeringen. Onder andere Bruns ten Brink, Nationale Nederlanden of ZEKUR. Wij controleren uitsluitend verzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Van belang: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle gevraagde info ingevoerd? Dan kun je de aanbieders voor Fiat filteren op prijs en klant beoordeling. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Bekijk altijd de actuele premie van de betrokken aanbieder. Dat is de meest actuele bron van informatie. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Auto verzekeren bij Allianz.

autoverzekering Fiat Ducato


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Ducato afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Fiat Ducato. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Voer jouw kenteken in (n.b. 5-SLS-72).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (1-02-1966).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. De verwachte kilometrage?
6. Kies het type dekking voor Fiat.
7. Filter de verzekeraars op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Dag en nacht hulp van centrale
Gemakkelijk opzeggen

ditzo verzekering

Ditzo

Een A.S.R product
Binnen 2 minuten afsluiten
Hulp bij overstappen

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Niet voorschieten
Online schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Dag & nacht schadehulp
Hulp en ondersteuning

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Voor het hele gezin
Simpele website / account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Goede verkeersrechtsbijstand
Gebruiksvriendelijke website

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
WhatsApp service
Eenvoudig uitbreiden

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Pechhulp buitenland
Schade snel afgehandeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Beoordelingsscore van 7,5+
Snelle schade afhandeling

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Pakketkorting mogelijk
Simpel over te sluiten

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Ook accessoires
Snel online afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Eigen risico kiezen
Goede telefonische service


Online premie van mijn Fiat Ducato berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor het verzekeren van de Ducato? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een bekend aspect is geboortedatum. Jongeren t/m 23 betalen doorgaans meer dan mensen van 27 of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een zware Fiat Ducato. Verzekeraars kijken ook naar zaken als regio (9770AC). De maandpremie in Alphen aan den Rijn is anders dan een Autoverzekering Gouda. Ook het aantal kilometers (10.001 tot 12.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) zijn bepalend. De hoogte van jouw premie is dus niet zomaar te noemen. Bereken nu jouw maandlasten. Voer hierboven eventuele accessoires, postcode, gewenste dekking in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Bekijk alle Fiat Ducato verzekeringen en sluit online af Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Ducato afsluiten!