Autoverzekering Alfa Romeo Spider Vind de verzekeraar die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Alfa Romeo Spider bekijken en afsluiten? Momenteel zijn er tientallen verzekeraars. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld EAG Assuradeuren en natuurlijk Voogd en Voogd. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlot en eenvoudig met onze tool. En dat voel je in je portemonnee. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Spider? De maandelijkse premie wordt bepaald door zaken als de gewenste dekking, de aanschafwaarde en bijvoorbeeld jouw geboortedatum. Start direct met je gegevens hierboven. Dan zoek je binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo Spider! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Gebruik je onze vergelijker dan kun je zelf – met de door jouw ingevoerde data – een polis afsluiten. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Mitsubishi Colt.

Meest vertrouwde aanbieders

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder binnen een half uur.

Vergelijken loont

Zoek naar een betaalbare verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Alfa Romeo Spider Wil je meer weten over hoe dit werkt? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
In de regel is de duur van een polis ongeveer één jaar. Hierna is overstappen mogelijk. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Normaliter is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij overschrijven van auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Alfa Romeo Spider? Dan wordt de polis stopgezet. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Vergeet niet: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? In dat geval kun je overstappen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

WA of All Risk?

Wij distantiëren drie categorieëndekkingen voor jouw Alfa Romeo Spider. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Hoe verhouden deze precies?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Je Spider verzekeren met alleen WA dekking? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Je verzekeraar behandelt dan beschadigingen aan de auto van de ander.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. WA+ dekt ook o.a. een sterretje in je voorruit, tweezijdige schade, schade door storm. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Alfa Romeo Spider. Een andere naam is WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook schade veroorzaakt door slippen. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto’s van 10 jaar of ouder WA-verzekering

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Alfa Romeo Spider. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claim korting
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Let op: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: 12 maanden zonder schade doorgekomen? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan daal je op de ladder, en de maandlasten stijgen.

 • Feit: De voorwaarden van de bonus/malus-ladder variëren erg per verzekering.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan bevind je je in de malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Goed om te weten: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Spider?

De geldende premie voor een Alfa Romeo Spider wisselt nogal eens per autoverzekeraar. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Je vindt hieronder de bekendste factoren.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (7358FG)
 • soort beveiliging op je auto
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Gebruikstype: Voor bedrijven of personen

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je bekende aanbieders. Zoals Aegon, Reaal of bijvoorbeeld SNS. We onderzoeken puur aanbieders die werken met actuele premies en geldige prijzen. Belangrijk: dit is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Alfa Romeo rangeren op hoogste score of laagste prijzen. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betrokken autoverzekering. Dat is de meest actuele bron van informatie. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Autoverzekering ZEKUR.

autoverzekering Alfa Romeo Spider


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo Spider afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Alfa Romeo Spider. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Bekijk het handige stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (bijv. 88-ZPB-4).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (22-08-1976).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. De verwachte kilometrage?
6. Kies de juiste dekking voor Alfa Romeo.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Dag en nacht hulp van centrale
Snel schade melden

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
4 extra zekerheden
24/7 schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

24/7 schade melden
Veilige AutoModus
Snelle schade afhandeling

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Gemiddeld cijfer van 8+
Eenvoudige procedures

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Extra dekking auto 6-13 jaar
Gemakkelijk opzeggen

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Ouderwets binnenlopen
Hoge klantbeoordeling

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Wettelijke Aansprakelijkheid
Goede hulp & adviezen

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Pechhulp binnenland
Helder polisblad

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Hoge kwaliteit focus
Hulp en ondersteuning

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Schadegarant bedrijven
Snel claims indienen

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Service in de winkel
Diverse modules kiezen

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
No-claimkorting tot wel 82%
Eenvoudig contract / polis


Online premie van mijn Alfa Romeo Spider berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn Spider? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een welbekende variabele is leeftijd. Jongeren tot 24 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan ouderen / senioren, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook ligt de premie wat hoger bij een kostbare Alfa Romeo Spider. Verzekeraars kijken ook naar o.a. postcodegebied (1560LL). De maandpremie in Weesp wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Anjum. Ook het geschatte aantal km’s (20.001 – 25.000) en het type voertuig zijn bepalend. De maandpremie is dus erg persoonlijk. Check wat voor jou de voordeligste is. Voer hierboven huisnummer, gewenste dekking, hoofdbestuurder in, en je weet het in 2 minuten.

Vergelijk alle Alfa Romeo Spider verzekeringen en stap over Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Spider afsluiten!