Autoverzekering Audi A5 Kies de verzekering die bij jou past


Online de goedkoopste autoverzekering voor jouw Audi A5 afsluiten? Vandaag de dag zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Populaire aanbieders zijn ZLM Verzekeringen en Verzekeruzelf.nl. Vergelijk de beschikbare assuradeurs handig en gemakkelijk via internet. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn A5? Het premiebedrag heeft te maken met onder andere soort dekking, type auto plus de hoofdgebruiker. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je treft dan supersnel de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Audi A5! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Door het gebruik van vergelijkers kun je – uitgaande van jouw situatie – een verzekering bekijken. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Mitsubishi Outlander.

Erkende autoverzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar zonder veel moeite.

Vergelijken bespaart geld

Kies de meest voordelige verzekeraar, en stap over van jouw hogere tarief.

Handige informatie over het verzekeren van de Audi A5 Wil je meer weten over hoe dit werkt? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Op welke momenten is dit mogelijk? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Contractvervaldatum
Veelal duurt een autoverzekering 1 jaar. Hierna is overstappen mogelijk. Houd rekening met een opzegtermijn. Doorgaans is dit 1 maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop je de Audi A5? Dan vervalt het contract. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Vergeet niet: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er zijn 3 ordes van zekerheden voor jouw vertrouwde Audi A5. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-dekking
Jouw A5 verzekeren met alleen WA dekking? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je schade bij een ander? De verzekering regelt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA + beperkt casco
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor brandschade, een sterretje in je voorruit, diefstal. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Audi A5. Volledig casco is de benaming van deze optie. Een completer pakket is niet te vinden. Dus ook door schade door vandalisme. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Voertuigen ouder dan 10 jaar Normale WA-polis

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Audi A5. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Inzittendenverzekering
Hiervan zijn 2 unieke opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Door middel van aanvullende verzekering voor rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Bescherm je No-claim
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Handig: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Opvallend: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp dekking
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe lager je schadeclaims, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Let op: De regels van de bonus/malus regeling lopen uiteen per verzekeraar.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan ga je niet naar beneden.
 • Claim je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je extra toeslag.
 • Goed om te weten: Bij elke schade, groot of klein, wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn A5?

De hoogte van de premies voor een Audi A5 wijkt erg af per autoverzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hierna benoemen wij de belangrijkste elementen.

 • Je postcode / regio (2921GL)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • Geschatte kilometrage
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • De basisdekking van de auto
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Gebruikstype: B2B of juist B2C voorwaarden

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je de meest populaire autoverzekeringen. Denk aan De Goudse, Ditzo of Univé. We bekijken uitsluitend aanbieders die werken met actuele premies en geldige prijzen. Belangrijk: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

De gevraagde gegevens ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Audi rangeren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de gekozen organisatie. Die informatie is altijd leidend. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering Avéro Achmea.

autoverzekering Audi A5


Goedkoopste autoverzekering voor Audi A5 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Audi A5. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Vul het kenteken in (bijv. 73-ZXK-3).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (8-11-1985).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt.
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Audi.
7. Filter de verzekeraars op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Tot 30% veilige rijderskorting
Snel online afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Goede pechhulpdekking
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Alles in één Polis
Veilige AutoModus
Online account

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Onderdeel van Achmea
Dag & nacht schadehulp
Eenvoudig uitbreiden

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Gemiddeld een 8 op service
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringActief sinds 1850
Goede hulp & adviezen

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Winnaar Web Service Scan
Eenvoudig contract / polis

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Pechhulp binnenland
Aanpassen & upgraden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Verkeersschadeverzekering
Online account

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
WA , WA+ & Volledig Casco
Duidelijke voorwaarden

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Veel lokale adviseurs
Snel online afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
Eigen risico kiezen
Online schade melden


Goedkoopste premie van de Audi A5 berekenen

Wat betaal ik per maand m.b.t. de verzekering van mijn A5? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een bekende factor is; hoe oud je bent. Jongeren van 22 jaar betalen doorgaans meer dan mensen van 28 of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook betaal je meer bij een prijzige Audi A5. Assuradeurs analyseren verder ook o.a. woonplaats (3237AL). De hoogte van de polis in Hoenderloo kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Arnhem. Ook het geschatte aantal km’s (10.001 – 12.000) en natuurlijk de dekking zijn bepalend. Het maandelijkse bedrag kan dus enorm wisselen. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Voer onder andere gewenste dekking, huisnummer, eventuele accessoires in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Bekijk alle Audi A5 verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw A5 afsluiten!