Autoverzekering BMW 116 Kies de verzekering die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw BMW 116 vergelijken en afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. Bekende voorbeelden zijn Bruns ten Brink en natuurlijk Klaverblad. Vergelijk ze nu vlot en zonder moeite online. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw 116? Het premiebedrag hangt af van bijv. aantal opgebouwde jaren zonder schade, de geschatte kilometrageplus demografische gegevens. Voer jouw details hierboven in. Je treft dan binnen mum van tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw BMW 116! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Nissan Sunny.

Alle toonaangevende autoverzekeringen

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Direct overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, met weinig inspanning.

Vergelijken = geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de BMW 116 Meer weten over overstappen? Lees hieronder onze handige FAQ.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Kan dit zomaar? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Dikwijls duurt een autoverzekering 1 jaar. Na het eerste jaar is overstappen mogelijk. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij een kenteken overschrijving
Neem je afstand van jouw BMW 116? dan beëindigt de overeenkomst. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Let op: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je een bedenktijd van 30 dagen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Wij differentiëren 3 ordes van verzekeringen voor jouw eigen BMW 116. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA-verzekering
Een nieuwe 116 verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Maak je schade bij een ander? De verzekering regelt dan beschadigingen aan de auto van de ander.

2. WA + beperkt casco
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Zo dekt deze vorm ook explosie-schade, schade door storm, een sterretje in je voorruit. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil jij geen enkel risico lopen? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je BMW 116. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als je die zelf veroorzaakt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Verouderde van 10 jaar of ouder WA-verzekering

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de BMW 116. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de extra aanvulling in rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Misschien iets voor jou: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Feit: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Extra pechhulp
De kans op pech is best groot. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe langer zonder schade, des te meer korting op je autoverzekering. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Let op: De spelregels van de bonus/malus-trede verschillen nogal per autoverzekering.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je meer premie.
 • Feit: Ook als je een relatief kleine schade claimt, val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 116?

De premie voor de BMW 116 wisselt nogal eens per assuradeur. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? In het lijstje hieronder staan de meest cruciale factoren.

 • Je postcode / regio (3486JA)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Het gebruik van de auto: Bijv. zakelijk of particulier

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je een aantal erkende autoverzekeringen. Voorbeelden zijn Avéro Achmea, Interpolis en onder andere WitGeld.nl. Wij raadplegen alleen autoverzekeringen waarvan de meest recente premies bekend zijn.Feit: de vergelijking is geen advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Alle gevraagde info ingevoerd? Je kunt de uitkomst zelf voor BMW ordenen op de goedkoopste prijs of beste rating. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de aangaande assuradeur. Die informatie is altijd leidend. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering ABN AMRO.

autoverzekering BMW 116


Goedkoopste autoverzekering voor BMW 116 afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je BMW 116. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Gebruik deze handige stappen.

1. Voer jouw kenteken in (zoals 2-TXK-16).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (16-07-1969).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor BMW.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Via WhatsApp bereikbaar
Supersnel geregeld

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Eigen herstelnetwerk
Hoge klantbeoordeling

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Speciale AutoModus App
Snel schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Handige WhatsApp-service
Dag & nacht schadehulp
14 dagen bedenktijd

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Voor het hele gezin
Voor jong en oud geschikt

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Eigen risico van slechts €100
Duidelijke voorwaarden

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Unieke extra dekkingen
Geld snel op je rekening

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Snel online afsluiten
Hulp bij het afsluiten

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Interessante pakketkorting
Hulp bij overstappen

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
Onderdeel van Vivat
Handige App

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Ook zakelijke klanten
Aanvullende modules

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
Voordelig 2e auto verzekeren
Aanvullende dekking


Snel premie van de BMW 116 berekenen

Wat betaal ik per maand bij verzekeringen voor een 116? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een welbekende factor is hoe oud je bent. Bestuurders van 25 jaar of jonger moeten rekening houden met hogere lasten dan mensen van 28 of ouder, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een dure BMW 116. Autoverzekeringen houden ook rekening met feiten zoals adresgegevens (5439AC). De maandpremie in Santpoort-Zuid wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Bennebroek. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (7501 – 10.000) en de dagwaarde van de auto zijn bekende factoren. De berekening van jouw premie is dus erg persoonlijk. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Voer nu je kenteken, hoofdbestuurder, schadevrije jaren in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Check de BMW 116 verzekeringen en bespaar vandaag nog Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 116 afsluiten!