Autoverzekering BMW Z3 Vergelijk verzekeringen in 1 minuutEen goedkope autoverzekering voor jouw BMW Z3 vinden en afsluiten? Vandaag de dag zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Populaire aanbieders zijn HEMA en uiteraard ook Turien & Co. Vergelijk de bekende autoverzekeraars snel en eenvoudig via internet. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Z3? Het maandbedrag hangt af van zaken als dekking, aanvullende modules, privé of zakelijk gebruik en niet te vergeten demografische gegevens. Vul hierboven de gegevens in. Dan zoek je binnen mum van tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw BMW Z3! Goed om te weten: wij geven geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je zelfstandig – aan de hand van jouw data – een aanbieder kiezen. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Nissan Pulsar.

Meest vertrouwde aanbieders

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar in een paar minuten.

Makkelijk geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Handige informatie over het verzekeren van de BMW Z3 Wil je meer weten over hoe dit werkt? Lees hieronder onze handige FAQ.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Gemiddeld genomen neem je een verzekering voor een jaar. Hierna mag je overstappen. Neem de opzegtermijn in acht. Gewoonlijk een maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij de BMW Z3? De overeenkomst wordt ontbonden. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Tip: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Wordt de premie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na wijziging van de polis heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Wij differentiëren 3 ordes van autoverzekeringen voor jouw BMW Z3. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een gebruikte Z3 verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Dus rijd je tegen een andere auto aan? Dan betaalt jouw verzekeraar schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Dit dekt vaak onder andere schade door natuurgeweld, brandschade, een sterretje in je voorruit. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw BMW Z3. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Goede auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Auto’s van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Verouderde van 10 jaar of ouder Basis WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de BMW Z3. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Wees slim: met rechtsbijstand aanvullende dekking staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claimbeschermer
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Ideaal: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Feit: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp dekking
Pech met je auto? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, des te minder premie moet je betalen. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb je wel schade? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en de maandlasten stijgen.

 • Goed om te weten: De voorwaarden van de bonus/malus-ladder wijken erg af per aanbieder.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan ga je niet naar beneden.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Opmerkelijk: Bij elke schade, groot of klein, zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Z3?

De maandpremie voor de BMW Z3 varieert erg per aanbieder. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? De opsomming hierna bevat de meest invloedrijke factoren.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (2945IB)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Eventuele schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Het gebruik van de auto: Bijv. zakelijk of particulier

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via de vergelijker vergelijk je de meest populaire organisaties. Denk aan ANWB, InShared of VVS. Wij raadplegen alleen verzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Let op: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor BMW rangschikken op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de betreffende organisatie. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering Avéro Achmea.

autoverzekering BMW Z3


Goedkoopste autoverzekering voor BMW Z3 afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je BMW Z3. Hoe vind je nu de laagste premie? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Voer jouw kenteken in (bijv. 14-ZTL-4).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (4-09-1988).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt.
6. Kies voor WA, WA+ of Allrisk voor BMW.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Dag en nacht hulp van centrale
Jaarlijks opzegbaar

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
Eigen herstelnetwerk
Hoge klantbeoordeling

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Verrekening met garage
Duidelijke voorwaarden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Uitgebreid netwerk garages
Aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Gemiddeld een 8 op service
Diverse modules kiezen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Duurzame verzekeraar
Simpel over te sluiten

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
Wettelijke Aansprakelijkheid
Snel schade melden

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Maandelijks aanpassen
Snel schade melden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Beoordelingsscore van 7,5+
Snel schade melden

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Schadegarant bedrijven
Voor jong en oud geschikt

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Klantbeoordeling 8+
Aanvullende dekking

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Eigen risico kiezen
Diverse modules kiezen


Goedkoopste premie van de BMW Z3 berekenen

Wat betaal ik per maand voor het verzekeren van de Z3? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een bekende factor is jouw leeftijd. 19-jarigen betalen doorgaans meer dan consumenten met veel ervaring, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een kostbare BMW Z3. Aanbieders houden ook rekening met feiten zoals postcode (9267IK). Het maandbedrag in Giethoorn kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Bellingwolde. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (15.001 – 20.000) en natuurlijk de dekking worden meegenomen. Het bedrag per maand is dus niet zomaar te noemen. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Vul onder andere gewenste dekking, postcode, geboortedatum in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Zoek alle BMW Z3 verzekeringen en vind de goedkoopste In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Z3 afsluiten!