Autoverzekering Citroen 2CV Vergelijk verzekeringen in 1 minuutEen goedkope autoverzekering voor jouw Citroen 2CV bekijken en afsluiten? Op dit moment zijn er tientallen verzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Fairzekering en uiteraard ook FBTO. Vergelijk alle verzekeraars vlot en zonder moeite via de vergelijkingstool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn 2CV? De maandelijkse premie komt tot stand op basis van o.a. positie op de bonusladder, de aanschafwaarde plus jouw woonplaats. Voer jouw details hierboven in. Zo vind jij in korte tijd de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Citroen 2CV! Goed om te weten: wij geven geen advies. Gebruik je onze vergelijker dan kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Renault Captur.

Erkende aanbieders

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Gelijk oversluiten

Sluit een nieuwe verzekering af, met een paar klikken.

Vergelijken loont

Sluit de voordeligste verzekering af, en bespaar vele euro’s per jaar.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Citroen 2CV Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Van plan om over te stappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Meestal sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Bij een kenteken overschrijving
Neem je afstand van jouw Citroen 2CV? De overeenkomst wordt ontbonden. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Vergeet niet: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Ook dan mag je opzeggen. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

We onderscheiden drie ordes van dekkingen voor de Citroen 2CV. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
De 2CV verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Dan betaalt jouw verzekeraar schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA plus beperkt casco
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. WA-plus staat bijv. ook garant voor diefstal, explosie-schade, schade door botsing met dieren. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je nergens over hoeven na te denken? Kies van natuurlijk All-risk voor Citroen 2CV. Men noemt dit doorgaans volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Auto’s van 10 jaar of ouder WA-verzekering

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Citroen 2CV. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Extra Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met een aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Slim: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Opvallend: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Extra pechhulp
Pech met je auto? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe lager je schadeclaims, des te minder premie moet je betalen. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je een treetje naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Let op: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus regeling variëren erg per autoverzekering.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim je vaak schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en betaal je meer premie.
 • Goed om te weten: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een 2CV?

De maandpremie voor de Citroen 2CV wijkt erg af per autoverzekeraar. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Je vindt hieronder de voornaamste onderdelen.

 • Jouw postcodegebied (7053FA)
 • soort beveiliging op je auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De leeftijd van de automobilist
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Hoe je de auto gebruikt: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via onze tool vergelijk je de meest populaire verzekeringen. Voorbeelden zijn Bovag, HEMA en bijv. Zelf. We onderzoeken enkel verzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Van belang: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle gegevens ingevoerd? Jij kan alle verzekeraars voor Citroen ordenen op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de autoverzekeraar. Dat zijn de geldende voorwaarden. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Autoverzekering afsluiten bij Zelf.nl.

autoverzekering Citroen 2CV


Goedkoopste autoverzekering voor Citroen 2CV afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Citroen 2CV. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Gebruik deze handige stappen.

1. Voer jouw kenteken in (bijvoorbeeld 1-TRR-08).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (12-03-1986).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Kies voor WA, WA+ of Allrisk voor Citroen.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Via WhatsApp bereikbaar
Online klantenservice

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
Korting voor een 2e auto
Snel claims indienen

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Verrekening met garage
Eenvoudig uitbreiden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Onderdeel van Achmea
Snel online premie berekenen
Hulp bij overstappen

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Ook totaalpakketten
Aanpassen & upgraden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Altijd 14-dagen bedenktijd
Geen poliskosten
Geld snel op je rekening

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Goede polisvoorwaarden
Hulp bij overstappen

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Online 10% korting
Eenvoudige procedures

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Inzittenden meeverzekeren
Handige overstaphulp

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
SOS International
Goede hulp & adviezen

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Klantbeoordeling 8+
Duidelijke voorwaarden

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Voordelig 2e auto verzekeren
Handige overstaphulp


Online premie van mijn Citroen 2CV berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de autoverzekering van de 2CV? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een belangrijke variabele is geboortejaar. 22-jarigen hebben te dealen met een hoger tarief dan ervaren bestuurders, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook betaal je meer bij een kostbare Citroen 2CV. Autoverzekeringen overdenken ook zaken als woongebied (6178MH). Het maandbedrag in Grijpskerk is anders dan een Autoverzekering Diessen. Ook het aantal kilometers (7501 – 10.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig zijn bekende factoren. De maandelijkse afschrijving kan dus enorm wisselen. Ontdek wat jij kunt besparen. Geef snel geboortedatum, gewenste dekking, kenteken in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Doorzoek Citroen 2CV verzekeringen en stap over Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 2CV afsluiten!