Autoverzekering Citroen C2 Vind de verzekeraar die bij jou past


Een goedkope autoverzekering voor jouw Citroen C2 vergelijken en afsluiten? Momenteel zijn er tientallen verzekeraars. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld Bruns ten Brink en uiteraard ook Verzekeruzelf.nl. Vergelijk alle aanbieders handig en zonder moeite via internet. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn C2? Het maandbedrag heeft te maken met onder andere positie op de bonusladder, het aantal km’s dat je rijdt plus jouw leeftijd. Vul hierboven de gegevens in. Je vindt dan in korte tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Citroen C2! Belangrijk: dit is geen advies. Door het gebruik van vergelijkers kun je zelf – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Renault Grand Scenic.

Erkende verzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Rap overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering in slechts korte tijd.

Vergelijken bespaart geld

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Citroen C2 Meer weten over overstappen? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Kan dit zomaar? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
Dikwijls neem je een verzekering voor een jaar. Na het eerste jaar is overstappen mogelijk. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Normaliter is dit één maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij de Citroen C2? dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Goed om te weten: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

We onderscheiden drie varianten van autoverzekeringen voor jouw vertrouwde Citroen C2. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Zo’n C2 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Een botsing met een andere auto? Je verzekeraar behandelt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij explosie-schade, schade aan derden, schade na blikseminslag. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil jij geen enkel risico lopen? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Citroen C2. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook schade veroorzaakt door slippen. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Citroen C2. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Niet gek: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Interessant: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp module
Heb je pech onderweg met de auto? Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe lager je schadeclaims, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. We spreken dan over de no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan ga je naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Goed onthouden: De spelregels van de bonus/malus-trede wisselen nogal eens per autoverzekering.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan bevind je je in de malus-situatie, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Noemenswaardig: Ook als je een relatief kleine schade claimt, val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn C2?

De hoogte van de premies voor een Citroen C2 varieert erg per verzekering. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Hierna benoemen wij de meest invloedrijke onderdelen.

 • De plaats waar jij woont (9862BN)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • De verwachte kilometrage
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Jouw schadeverleden
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Type gebruik: Business of privé

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je de meest populaire verzekeringen. Voorbeelden zijn AutoWeek, nowGo en Fairzekering. Wij checken slechts verzekeringen die werken met actuele premies en geldige prijzen. Noemenswaardig: wij geven geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

De velden ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Citroen indelen op laagste prijs en best beoordeeld. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de autoverzekeraar. Dit is de basis van elke verzekering. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Autoverzekering afsluiten bij Reaal.

autoverzekering Citroen C2


Goedkoopste autoverzekering voor Citroen C2 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Citroen C2. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Bekijk het handige stappenplan.

1. Vul het kenteken in (n.b. 59-ZPB-3).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (27-11-1978).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. De geschatte kilometrage per jaar.
6. Kies een dekkings type voor Citroen.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Dag en nacht hulp van centrale
Duidelijke voorwaarden

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Faire schadeafhandeling
Eenvoudig uitbreiden

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Speciale AutoModus App
Handige App

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Snel online premie berekenen
14 dagen bedenktijd

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Ook totaalpakketten
Schade melden via internet

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Actief sinds 1850
Snel claims indienen

allsecur verzekering

Allsecur

Handige auto-tips
Winnaar Web Service Scan
Online account

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Snel online afsluiten
Online klantenservice

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Inzittenden meeverzekeren
Handige overstaphulp

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
Maximaal 80% korting
Binnen 10 minuten claimen

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Service in de winkel
Eenvoudig contract / polis

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Bereikbaar via WhatsApp
Gemakkelijk opzeggen


Eenvoudig premie van de Citroen C2 berekenen

Hoe hoog is de premie voor het verzekeren van de C2? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een bekende variabele is het jaartal van geboorte. 23-jarigen betalen doorgaans meer dan ervaren bestuurders, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een zware Citroen C2. Verzekeraars doorzoeken ook feiten zoals adresgegevens (5696KJ). Het tarief in Nieuw-Roden is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Doesburg. Ook het verwachte aantal kilometers (7501 tot 10.000) en zelfs de kleur van je auto tellen mee. De hoogte van jouw premie kan dus enorm wisselen. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Geef nu jouw huisnummer, postcode, gewenste dekking in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Citroen C2 verzekeringen en start met geld besparen Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw C2 afsluiten!