Autoverzekering Peugeot 206 Kies de verzekering die bij jou past


De goedkoopste autoverzekering voor de Peugeot 206 afsluiten? Tegenwoordig is het aanbod enorm. Hierbij kun je denken aan Generali en uiteraard ook Turien & Co. Vergelijk ze nu vlot en eenvoudig via de vergelijkingstool. En dat voel je in je portemonnee. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn 206 ? De assurantiepremie hangt af van factoren als schadehistorie, privé of zakelijk gebruik maar ook jouw regio. Start direct met je gegevens hierboven. Je treft dan binnen een paar minuten de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Peugeot 206! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Door het gebruik van vergelijkers kun je – uitgaande van jouw situatie – een verzekering bekijken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Fiat Uno.

Erkende verzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Vlot oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering zonder veel moeite.

Bespaar vele euro's

Speur naar een verzekering met laag tarief, en bespaar vele euro’s per jaar.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Peugeot 206 Meer weten over overstappen? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Van plan om over te stappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Kan dit zomaar? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
Gemiddeld genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna kun je opzeggen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Normaliter is dit één maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij jouw Peugeot 206? Dan wordt de polis stopgezet. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Handig: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dit dient als bewijsstuk.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je 30 dagen de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welk type dekking past bij mij?

Wij differentiëren 3 types waarborg types voor jouw vertrouwde Peugeot 206. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Hoe verhouden deze precies?

1. WA
Jouw 206 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Ben jij onderdeel van een ongeval? Je verzekeraar behandelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Hier kun je ook terecht bij tweezijdige schade, diefstal, een sterretje in je voorruit. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Peugeot 206. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Ook als het je eigen schuld is. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaar Basis WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Peugeot 206. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen inzittendenverzekering: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Korting op No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Een uitkomst: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Neem dit in acht: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Met een goed gevoel de weg op!

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe lager je schadeclaims, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Een jaar zonder schade gereden? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan zul je een trede dalen op de ladder, en betaal je weer meer premie.

 • Interessant: De voorwaarden van de bonus/malus-ladder wijken erg af per assuradeur.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Dan bevind je je in de malus-situatie, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Goed onthouden: Ook als je een relatief kleine schade claimt, wordt jouw plek negatief aangepast.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 206 ?

Het maandbedrag voor de Peugeot 206 wisselt nogal eens per verzekeraar. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Je vindt hieronder de bekendste variabelen.

 • De plaats waar jij woont (1487NH)
 • Gegevens van de auto
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • De leeftijd van de automobilist
 • De gewenste dekking
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Aard van het gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via deze website vergelijk je een aantal erkende organisaties. Denk aan ASR, OHRA en VVS. Wij raadplegen alleen maar autoverzekeringen waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Let wel: de vergelijking is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Alle gegevens ingevoerd? Je kunt jouw resultaten voor Peugeot filteren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Zie altijd de actuele voorwaarden van de betreffende autoverzekeraar. Dit is de basis van elke verzekering. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering vergelijken Inshared.

autoverzekering Peugeot 206


Goedkoopste autoverzekering voor Peugeot 206 afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Peugeot 206. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Dat doe je aan de hand van de volgende stappen.

1. Nummerbord invullen (e.g. 27-ZPB-6).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (14-11-1962).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Peugeot.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

24/7 hulp Alarmcentrale
Tot 30% veilige rijderskorting
Gemakkelijk opzeggen

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Eigen herstelnetwerk
Gemakkelijk opzeggen

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Unieke Automodus
Schade snel afgehandeld

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Schade in 3 stappen regelen
24/7 schade melden

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Voor het hele gezin
Simpele website / account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Duurzame verzekeraar
Jaarlijks opzegbaar

allsecur verzekering

Allsecur

Handige auto-tips
Ook complete pakketten
Aanvullende dekking

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Pakketkorting mogelijk
Schade melden via internet

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
Hoge kwaliteit focus
Gebruiksvriendelijke website

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Maximaal 80% korting
Simpele website / account

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Optie rechtshulp-verkeer
Hulp bij overstappen

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
No-claimkorting tot wel 82%
Online klantenservice


Snel premie van de Peugeot 206 berekenen

Hoe hoog is de premie voor de verzekering van mijn 206 ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een voornaam aspect is leeftijd. Jongeren van 24 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan ervaren bestuurders, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook is de premie duurder bij een zware Peugeot 206. Assuradeurs bekijken daarnaast zaken als postcode (1114CG). Het maandbedrag in Vleuten wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Schiedam. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (30.001 en meer) en wie de hoofdbestuurder is worden meegenomen. Het maandelijkse bedrag kan dus enorm wisselen. Check wat voor jou de voordeligste is. Geef snel hoofdbestuurder, aantal kilometers per jaar, postcode in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Doorzoek Peugeot 206 verzekeringen en stap over In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw 206 afsluiten!